Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Chlapi, já už ten Flirt používám tak 4 roky. :) Jiné vozidlo podobné není než "flirťák" a to bych se pak mohl vykašlat na RegioJet a jiné spoje. Jacku, stáhnout vozidlo je otázka pár sekund a náhrada za "leoše" je vyladěná pro BIN. Kterýžto je při jízdě v OR nepotřebný. :-) Jiná situace je, když otevřu AE.

Tak já do aktivit dávám tento maďarský flirt, ale vytvořil jsem si consist tak, aby měl nahoře jen jeden sběrač :) Pokud chceš, můžu ti tento consist poslat.

Víte bando co, hecněte se a udělejte model ani není třeba v TRS už je) a nemusíte řešit to, že aktivitáři používají zahraniční náhradu. Mimochodem, až bude takový výběr jako je v TRS pro nás tvůrce aktivit, nebudem muset řešit náhrady třeba nějakým flirtem. ( psáno po 12 v hospě) :-) :-) :-)

Ahoj.
Tak zatím co "mrtvá ryba" tráví čas pročítáním fóra, citováním mých příspěvků a trápí jej problémy se zbarvením mašín a problémy s počítači NASA, vy ostatní můžete stahovat zde: http://www.mojevlacky.cz/ novou aktivitu.
Kiss expres.jpg
20.5.2017 byly vypraveny z Prahy a Bohumína zvláštní vlaky na koncert americké skupiny KISS v Brně. Z Prahy do Brna to byl zvláštní vlak Ex 10953 Kiss expres a zpět do Prahy se vracel jako Kiss expres 10954. Z Bohumína vyrazil "Kisák" v závěsu za Ex 131 Vrasovia do Břeclavi a z Břeclavi pokračoval jako Kiss expres 10956 do Brna. zpět se vracel jako Kiss expres 10955.
Vy v této aktivitě pro OpenRails povezete v onen jarní květnový den, nejprve Ex 131 Varsovii v čele s lokomotivou ČD 380.002-6 z Bohumína do Břeclavi a vozy pro "Kisák" budete mít zavěšeny na konci
soupravy. V Břeclavi si "Plecháč" ČD 242.272-3 přebere vozy a jako Kiss Expres 10956 pokračuje do Brna. Vy v této aktivitě převezmete úlohu strojvedoucího na tamto vlaku, zatím co Varsovia odjede z Břeclavi směr Slovensko, již jako vámi neřízený vlak.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

Ahoj, ještě jeden obrázek, R263 odjíždí ze stanice Kojetín:
R 263 KOJETIN.jpg

Měl bych jeden dotaz, po jaké trase vjížděly rychlíky v roce 1969/70 (nebo konkrétně R 263) do Brna? Jezdilo to přes Šlapanice, nebo Chrlice?
Dan

Tak koukám, že čsštinářů tu máme jako hub po dešti, ale když se někdo zeptá na konkrétní dotaz, aby mohl tvořit, tak je ticho jako po pěšině... :-( Tak aspoň jak vypadá OV Hl.n. zvenčí. :-)
R 263 OV hl_001.jpg
R 263 OV hl_002.jpg
R 263 OV hl_003.jpg

Ahoj Bobe, to nebyla narážka na tebe. Ano, od tebe mám informací dost a ohl. trati Bohumín - Přerov se mi neskutečně hodily. Bylo to myšleno všeobecně. Jinak bych chtěl poprosit o informace k dalšímu pokračování vlaku, jde mi o povolenou rychlost na trati Brno - Břeclav - Bratislava, kde R 263/264 pokračoval ve své cestě v roce 1970 v čele s mašinou ČSD S499.0.

Zatím jsem dorazil do Brna... :-)
R264_001.jpg R264_002.jpg R264_003.jpg R264_004.jpg R264_005.jpg

Jinak bych chtěl poprosit o informace k dalšímu pokračování vlaku, jde mi o povolenou rychlost na trati Brno - Břeclav - Bratislava, kde R 263/264 pokračoval ve své cestě v roce 1970 v čele s mašinou ČSD S499.0.
Proč to děláš 69/70, když pro tyhle roky není k dispozici aktuální stavební stav tratí? V BP je už všude autoblok, ale tehdy byl ještě báboblok.

Musí se to brat hidně z rezervou, bohužel traťě mimo Vysočiny v tomto roce nejsou, jde o potěchu projet si modely, které by v pozdějších obdobích ležely v šuplíku, jsme přeci jen v PC hře, takže až tak bych to zase nehrotil. :-)
R264_006.jpg R264_007.jpg R264_008.jpg R264_009.jpg

Proč? Co jde na trati nasimulovat, to udělám, ale bohužel něco se musí kousnout, je jasné, že nenasimuliješ stanice, které už na trati nejsou, ale maximálky a doprava nasimulovat lze. :-) Navíc se dá popsat ve zprávách jak to na trati vypadalo a tak podobně. Teď třeba nevím, nejsem holt zaměstnanec drah, jak probíhlao povolení k posunu v tehdejší době, kdy nebyly vysílačky, nebo už jo? Jde o situaci, kdy mám vyjet s Bobinou z depa v Bohumíně a najet na vozy. Takže situace:
- fíra nastoupí na mašinu a nachystá k jízdě
- jak nahlásil, že je pohotový
. jak dostal svolení na vozy (na barvu to nejde, i OR bere obsazenou pouze proti stůj)
Dan

Ahoj Dane stejná souprava odjížděla jako rychlík z Brna do Bratislavy v ranních hodinách.Ale v kolik to si nepamatuji.Jezdival jsem s ním.

Ahoj.
No, asi nee, poněvač tenhle červeno krémový nátěr je z pozdější éry.
http://www.vagonarske-muzeum.cz/pdf/emj/02sm487.pdf
Nicméně si jej v tomto zbarvení velice dobře pamatuju a moc mu to slušelo. Skin stažený mám a líbí se mi taky. :-)

Jinak prosím neví někdo, proč mi v noční verzi na tachometru levituje ručička? Jak si to popřípadě opravím?
cab 240.jpg

Dan

Já jsem to udělal, ale asi někde vznikla chybka, musím si s tím pohrát, zatím vždy přijdu z práce a jedu test aktivity. :-)

Back
Nahoře