Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Sekule:
R264_091.jpg
Míjení "Laminátek" v zastávce Závod:
R264_092.jpg
Velké Leváre:
R264_093.jpg
Stekání s "Pomerančem":
R264_094.jpg
Malacky:
R264_095.jpg
Zohor:
R264_096.jpg
Děvínské Jazero s setkání s "Němkou":
R264_097.jpg
Děvínská Nová Ves:
R264_098.jpg
R264_099.jpg
Bratislava Lamač:
R264_100.jpg

Automatické rozlišení fóra, ty screeny jsou dalko větší. Při nahrávání si to upravuje samo.

V Přerově jsem musel video pozastavit, při natáčení mi do stanice vjel "šedivák", pokud jsem nenahrával tek v pohodě. :-)

Dobrý den, líbí se mi vaše aktivity. Chtěl bych se zeptat. Používáte pro tyto aktivity z těchto let reálné jízdní řády? Pokud ano, smím se zeptat, kde jsou k mání? :-) A ještě AI provoz, ten je také reálný nebo fiktivní? Děkuji, s pozdravem Buly.

Dobrý den.
Používým jízdní řády knižní, tj. pro cestující, co mám doma z těchto let (mám 1959/60, 1969/70, 1975, 1988/89), takže všechny Os, ZOs, R, Ex jsou dle jř., řazení vlaků, je reálné u těch co jsem dohledal zde: http://www.vagonweb.cz/ , nebo dle fotek a něco odhadem. Nákladní vlaky jak jízdní řády, tak řazení jsou vymyšlené. Ale snažil jsem se zachovat vozidla poplatná době. Pokud by mi byl někdo ochotná pomoci se řazením zbylých vlaků, klidně v aktivitě poupravím.

Dane nešlo by ty screeny trochu zesvětlit, ikdyž je to v noci? Takhle na tom vlastně není vůbec nic vidět.
Tak jsme doma, teď už tě plně chápu, sám nevím co s tím. Včera jsem přehodil propojení monitiru z HDMI na Displey Port a obrázky ztmavly, teď je to fakt jak 5 černochů v tunelu. :-) Obraz v OR přes den, je úplně luxusní, ale ty noční textury se mi zdají divné, neboli hodně tmavé, přes HDMI se zachovávaly v noci barvy vozů, jen ztmavly, teď se přehodí do nějakých úplně tmavých nočních textur, které nejsou zrovna to pravé ořechové. I screeny na fóru jsou vykresleny stejně jako v OR, takže to bude nějakým nastavením GK, ale nevím co s tím.

Mam PC napojeny na TV a monitor, oba pres HDMI a na obou si muzu nastavit HD Black Level. tedy jak moc cerna bude cerna. Jestli to nebude tim, ze mas nastaveno na Low, tudis pres tvoje HDMI je cerna celkem svetla.

Ahoj.
Prosím tě, a jde to nastavit i u Displey Port? Popřípadě, kde? Já jsem totiž nic nepřenastavoval, jen jsem propojil monitor jinak, když dám HDMI kabel, vše se vrátí do světlejšího a když to přepojím na Displey Port, zase mám tmu jak... :-) Ono je pravda, že je v noci tma jak v pytli, ale v nádražích určitě ne a vtom se nedá posunovat. :-)

Ahoj, takže jsem se vrátil ke svému nastavení, což je:
GK, HDMI výstup = monitor HDMI vstup
Teď se taxtury přehazují v noci tak, že jde vidět barva vozů, jakoby ve dne, ale textury ztmavnou, nejde o simulátor, ale i o celkový vzhel monitoru, platilo třeba i u Mafie, Medal Of Honor atd, atd... Textury se mi chovaly pži displey Port stejně, jak je popsáno níže.

GK, Displey Port výstup = monitor Displey Port vstup se u mne choval, jak psal výš Poison. Na obrázcích v noci nebylo vidět skoro nic, denní textury byly luxusní, ale noční, ty se přehodily do tmavých barev a třeba vůz Aa skin u Jacka chytil brčálovou tmavou barvu a některé barvy byly jak přes efekt olejové plátno. Samozřejmě vzhled na monitoru u PC, takže OR s tím nemá nic společného. Jde prostě o nějaké nastavení PC versus GK a monitor.

Hmm, z toho čo viem, tak v praxi každý druh výstupu a vstupu majú svoje vlastné nastavenia (aj keď neviem až do akej miery). Napríklad pri rôznych prepojeniach na klasický TV sa do značnej miery líšia aj podporované funkcie televízoru. Je teda možné, že to platí aj pri klasickom monitore. A preto odporúčam skontrolovať / porovnať nielen nastavenia monitoru, ale aj nastavenia ovládačov GK, prípadne trochu pogoogliť. Žiaľ, ako to už býva, väčšinu info nájdeš práve v angličtine.

Ja mám pc monitor napojený cez DVI a tiež mi príde OR a aj veľa iných hier v noci dosť tmavých, rovnako ako samotné tiene cez deň. Nikdy som sa to nesnažil nejako extra nastavovať, takže možno aj preto.

Otázkou je, co je tedy správně, jestli mít nastavení PC s úplným ztmavováním textur i vzhledu prohlížeče, či nikoliv. Ovládač GK, pokud jsem děla test GK při Displey Port, tak doporučoval nastavení, kde by byl monitor nastaven ještě tmavější. :-)

Ve finálních testech, k vydání chybí ještě nějaké skiny vozidel, neboli spíš úpravy pro noc a hlavně dodělat výpisy vozů a celkové Read Me, do čehož se mi zatím vůbec nechce... :)
R 263_264.jpg

Tak než půjde ven rychlík z roku 1970, předběhne jej jiná aktivita a to s názvem Ranní turnus, v niž se pojede na trati Dvoukolejka pro OR v úsecích Zadov, vlečka pískovna, Zadov, Lopovice a zpět. Zde jsou obrázky z aktivity:
MOs 101001 Zadov - vlečka pískovna Kašnice:
RT_001.jpg
RT_002.jpg
RT_003.jpg
RT_004.jpg
RT_005.jpg
RT_006.jpg
MOs101004 vlečka pískovna Kašnice - Zadov
RT_007.jpg
RT_008.jpg
RT_009.jpg
RT_010.jpg