Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
A poněvač jsem vyfásl angínu a jsem doma v pracovní neschopnosti, tak jedna chystající se fiktivní z neděle 16. září 2018. Zvláštní R 11535 Modrý Portugal, Znojmo - Břeclav - Hodonín - Mutěnice - Brno - Olomouc - Č. Třebová - Hradec Králové - Kolín - Praha hl.n.:
vin_001.jpgvin_002.jpg

No, hlavně ty dvě Bardotky co jsme si psali, ať může ven osobák Valmez - Ostrava, jinak souprava co mám v Modrém Portugalu fungije, je jezditelná, ale zkušený ladič jako ty by tam určitě našel hodně. :)

Dělení vlaku "Modrý Portugal", po příjezdu ze Znojma do Břeclavi přední část jede přímou trasou do Zaječí.
První 749ka odstoupí a přední část odjede:
vin_003.jpgvin_004.jpgvin_005.jpg

Poté 1. Bardotka najede zpět k soupravě a zadní část veze do Zaječí přes Hodonín a Čejč:
vin_006.jpg

V zaječí dojde k opětovnému spojení vlaku do stejného řazení, jako vyjel ze Znojma. To ještě musím dodělat. :) A hurá do Brna.
vin_007.jpg
vin_008.jpg

Opětové spřažení celé soupravy R 11535 Modrý Portugal dopadlo na výbornou:
vin_009.jpg
vin_010.jpg
Vlak dorazil do zatím prázdného Brna, kde dvojice Bardotek objede soupravu a vydá se na cestu do Vškova na Moravě a Olomouce:
vin_011.jpg

Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jaká rychlost platí pro můj vlak při vjezdu do Brna? Mám za to, že 30 a ta 40 je pro Pendolína?
Brno30.jpg

Rychlost 30 platí do odbočky. Pro přímí směr 40. Bez rozdílu jaký je to vlak.
Z předpisu D1:
čl. 1341. Návěst Traťová rychlost (bílá, na delší straně postavená obdélníková deska s černým číslem, nad ní žluté rameno s bílými příčnými pruhy a s černým okrajem, směřujícím vpravo šikmo dolů; není-li návěstidlo z odrazek, je číslo s bílými odrazkami a ve žlutých polích ramene jsou žluté odrazky) přikazuje strojvedoucímu v případech, stanovených TTP, nepřekročit od tohoto návěstidla rychlost udanou číslem. Ukončení rychlosti nařízené rychlostníkem R stanovuje rychlostník N, který není seskupen s rychlostníkem R nebo další rychlostník R.

Jen tak pro zajímavost, kdyby chtěl někdo ze začátečníků nakouknout, jak se chytá na posuny a dělá aktivita, zde je takový velmi, velmi hrubý náčrt pro mojí pomoc:

nacrt001.jpgnacrt002.jpgnacrt003.jpg

+ dalších asi 10 listů v sešitě s časy traffic a poznámkama k testum při jednotlivých posunech. :) Zatím jsem s vlakem Modrý Portugal dorazil úspěšně do Brna (tedy aktivita po kouscích) a nyní nezbývá, než projet celý scelená blok a vydat se směr Vyškov na Moravě... Tak jsem zvědavý, co se mnou vydrbě a už se "těším", jak to pojedu celé znova... Ale slibuji, že příznivci Bardotek s novou 3D kabinou, si nové modely a kabinu užijí na 100%.

Jinak strašně, ale strašně škrábu, zvlášť, když mám při tom čumět na trať...:p

Jen tak pro zajímavost, kdyby chtěl někdo ze začátečníků nakouknout, jak se chytá na posuny a dělá aktivita, zde je takový velmi, velmi hrubý náčrt pro mojí pomoc:

Zobrazit přílohu 27743Zobrazit přílohu 27744Zobrazit přílohu 27745

+ dalších asi 10 listů v sešitě s časy traffic a poznámkama k testum při jednotlivých posunech. :) Zatím jsem s vlakem Modrý Portugal dorazil úspěšně do Brna (tedy aktivita po kouscích) a nyní nezbývá, než projet celý scelená blok a vydat se směr Vyškov na Moravě... Tak jsem zvědavý, co se mnou vydrbě a už se "těším", jak to pojedu celé znova... Ale slibuji, že příznivci Bardotek s novou 3D kabinou, si nové modely a kabinu užijí na 100%.

Jinak strašně, ale strašně škrábu, zvlášť, když mám při tom čumět na trať...:p
pěkné noty !

R11535 Modrý Portugal je připraven k odjezdu ze stanice Brno hl.n směr Olomouc:
vin_012.jpgvin_013.jpgvin_014.jpg
Čekání na křižování v Rousínově:
vin_015.jpg
Pak ve Vyškově na Moravě:
vin_016.jpgvin_017.jpg
Nezamyslice:
vin_018.jpg
Prostějov hl.n
vin_019.jpg
Vlak ze Znojma dorazil do stanice Olomouc hl.n:
vin_020.jpg
Pak jej čeká další štreka směr Č. Třebová - Choceň - Týniště - Hradec Kr. - Pradubice - Kolín - Praha hl.n...

Ahoj. Ano, Alt+R, já jen nevěděl, kdy ho vypínat, start mašiny je s vyplým, takže vlastně, kde opakovač zapínat. :)
Jo takto zapínat. Už chápu.;)
Taky netuším, kde všude to po síti SŽ a ŽSR nekóduje, ale myslím si, že jako tvůrci aktivit ti znalí vždy rádi poradí.

Chci se pozeptat, mohl by za soupravu ČD 843+4x ČD 043+ČD 843 být zavěšen vůz ČSD Wlab? Co je na obrázku výš.
Dan

Proč by nemohl. Vozy 843 běžně tahaly soupravy s Bdtn (rychlíky Liberec - Ústí nad Labem).
Spíše napiš co to má být za číslo vlaku a rok. Koukneme se na řazení.

PS: Nebo dokonce BDs odkaz

Back
Nahoře