Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Jak jsem zmínil, Dostal jsem "rozkaz" od Alcaponeho na jednu aktivitu osobáku. :) Ne vážně, nad touhle aktivitou už dlouho uvažuji, neprozradím, ale chybí mi základní lokomotiva pro vlak hráče a to Hrbatá ČSD 130, existuje vůbec tahle mašinka pro MSTS, pro OR už by ji snad někdo vyladil. Vozy Bhm jsem si naskinoval.

Táááák a teď už se Alcaponemu nevymluvím, že není HDV. :) :) :) A bude následovat velmi dlouhá cesta osobního vlaku s mnoha a mnoha stanicemi a zastávkami trvající přes 8 hodin dle GVD 1988/89.

Děkuji a těším se na vydání nádherného skinu.

Tak já ve skrytu duše doufám, že se konečně dočkám. Vozy už jsem si pro vlak naskinoval a chybí jen HDV a samozřejmě hodně práce na aktivitě, bude to masakr. Těch vlaků a vozů v nádražích to bude fakt zabijárna, ale výzva.

Nemám vyloženě žádný zákaz nebo omezení cokoliv z "dědictví" vydat na svém webu. Panují spíše obavy z vykradení. A nejde jen o RW, stačí si vzpomenout na Pikkovu dvojičku řady 131. Krátce po vydání autorem byla zbavena původních zvuků i nastavení a objevovala se na různých místech (Ulozto.cz nevyjímaje).
ČSD E479.0 (tedy nikoliv ČSD 130) má nastavení pro standardní OR. Vydána tedy může být kdykoliv.

Táááák a teď už se Alcaponemu nevymluvím, že není HDV. :) :) :) A bude následovat velmi dlouhá cesta osobního vlaku s mnoha a mnoha stanicemi a zastávkami trvající přes 8 hodin dle GVD 1988/89.

Děkuji a těším se na vydání nádherného skinu.
Tohle ale nebude osobák po pravobřežce.

8 hodin dle GVD 1988/89? Nebylo o rok dříve zavedeno přeznačení z E479.0 na 130 podle UIC? Jasně, že to nemuselo proběhnout všude rychle ... Ale potom bude ten repaint ČSD k ničemu.

Nebude, mašiny jezdily i se starým označením, prostě nemá ještě nový lak a má staré tabulky. :-) Asi by něla na čelech ten oranžový pruh, ale to je detail. Furt lepší než aby to táhla ČDC.

Doplním, že pro řadu 130 by se dala použít trakční charakteristika ze 131 - jedna sekce zhruba odpovídá řadě 130. Můžou tam být nuance s shuntováním, ale jinak by to mělo sedět.

Přeznačení v té době probíhalo stejně rychle, jako začátek platnosti nových předpisů D1 a D2, nebo změna "unifikovaných" nátěrů. Takže období, kdy lokomotivy jezdili s oranžovým nebo žlutým pruhem na čele, později kolem celé skříně, s původními tabulkami, původními tabulkami s nápisem nového značení na skříni vozidla, nebo ve zcela novém označení, trvalo skutečně několik let! :cool:

Doplním, že pro řadu 130 by se dala použít trakční charakteristika ze 131 - jedna sekce zhruba odpovídá řadě 130. Můžou tam být nuance s shuntováním, ale jinak by to mělo sedět.
Ano. Ale proč? :oops: Proč nepoužít TCH pro řadu 130? ;) A neodpovídá víc řada 130.5? :)

Lokomotiva trakční charakteristiku má, svoji původní. Nevidím proto důvod, proč shánět nějakou alternativní.
Pokud má (a není někde zbytečně omezená, jako byly charky na některých řadách), tak není potřeba nic měnit. Plné charakteristiky poskytují "zážitek" z nadproudu při neopatrném rozjezdu i za sucha.

bob57_cz reaguje:
Pan profesor zase objevuje kolo na hřídeli?
Já si vystačím s originální 130 namísto půlky z 2x131.

E479.0.jpg

Za sebe dodávám, že k dispozici jsem měl nejen zdroj vydaný FMD - Předpis ČSD V 7 - Příloha 5 Trakční charakteristiky a vozidlové odpory, tak i původní dokumentaci ŠKODA vč. protokolů zkoušek z VÚŽ, takže fakt nebylo nutné řešit nějakou náhražkou.

Back
Nahoře