Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Něco tam stálo v koutě remízy, notně zaprášené. Když jsem stáhl plachty a prach se usadil, vykoukla ven stará velbloudice:
Zobrazit přílohu 33354

Můj podíl je ovšem, jak jinak, pouze v nastavení pro OR. A kde se vzala popisuji v dnešním příspěvku na jiném místě.
Ta už musela být pěkně zaprášená! :D Posílal jsem repaint Pikkovi už před pár lety. Dáš ven i původní ČDC verzi, z které se pak udělala tahle ČSD?

bob57_cz reaguje:
Pan profesor zase objevuje kolo na hřídeli?
Já si vystačím s originální 130 namísto půlky z 2x131
Asi je to už takový internetový folklor, že co není přesně zarovnáno s myšlenkovými pochody, je nutně hodné odsouzení a opovržení. Měl bych si zvykat... Klidně bych se spokojil s odpovědí typu "současné charakteristiky jsou dostačující", ale když už jsem dostal titul...

Nechtěl jsem říct nic jiného, než že řada 130 se prakticky shoduje s jednou sekcí 131, pro kterou jsou hotové jak trakční tabulky, tak i ty proudové a že se dají případně použít. Onu historickou 130 jsem neviděl a neodsoudil jsem Josefovo nastavení. Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám. Jen jsem nabídl možnost využít toho, co je pro 131. Nic víc. A už se k tomu nebudu, nedej bože, vyjadřovat.

Za sebe dodávám, že k dispozici jsem měl nejen zdroj vydaný FMD - Předpis ČSD V 7 - Příloha 5 Trakční charakteristiky a vozidlové odpory, tak i původní dokumentaci ŠKODA vč. protokolů zkoušek z VÚŽ, takže fakt nebylo nutné řešit nějakou náhražkou.
...a přece jen se zeptám: proč jsou charakteristiky ořezané tak nízko? To by znamenalo, že když tam nacvakám SP se staženým sběračem, pak ho zvednu, tak se mi mašinka celkem inteligentně a plynule sama rozjede na limitu nějakých 197kN / 470A a nemusím nic dělat. Toto ořezání tam podle mě nemá co dělat. Charakteristiky z V7 jsou kreslené v předpokládaném pracovním rozsahu. Vycházejí z vlastností pohonu, ale nejsou jejich definicí.

Pepo, nechci vám do toho zasahovat, prdlajs tomu rozumím, ale víc hlav víc ví. Tenhle rozhovor zde mi jako nějaké napadání, nebo nepřijde. Byl bych veluce nerad, kdyby se to zvrhlo, jako v případě 810sítek. Já osobně jsem stihnul mašinku jen stáhnout, jestli je opraven ten pád AE MSTS, stáhnu znovu. Pak začnu testovat jako lajk a už teď mám nějaké otázky. Ale ty až dokončím chystanou aktivitu.

Našel jsem si tam dvě chyby. Jedna byla v nastavení adheze a druhá v parametru MaxCurrent. Obojí jsem už opravil a opravené přesunul na web.
Ale s tažnou silou za adhezní křivkou, tj. v mimopracovní oblasti dělat nemíním nic. V praxi je k nepotřebě, protože tam stejně OR kvílí a předvádí klouzání.

Ahoj.
Na webu zde máte k dispozici dvě opravené aktivity a jednu novou, která byla pod stejným názvem, ale v jiné trase vydána více jak před deseti lety pro MSTS. Všechny aktivity jsou tvořeny pro ORCZ, pod jiným OpenRails neručím za korektní chování aktivity. Podrovnosti v příslušném vlákně aktivit pro trať BP.​

Opravené aktivity:
Os_7165_001.jpg
Letní parný pracovní den roku 2019. Vy v něm povezete osobní vlak 7165 ze stanice Česká Třebová do zastávky Mlýnický Dvůr. Zde budete mít obrat a zpět do Lichkova pojedete jako Os 20556, tam aktivita končí.​

Os14904_plafat.jpg
Již dlouho je v trati BP pro MSTS a OR postaven úsek trati 325 ze Žďáru nad Sázavou do Tišnova. Moc aktivit pro tento nádherný železniční úsek není a tak jsem se rozhodl udělat na něm aktivitu situovanou do sobotního jarního dne roku 2011.​

Nová aktivita "přepracovaná" z MSTS:
PodH_001.jpg
1. díl:
Píše se rok 2018 a z depa v České Třebové a ne jen tam bude vypraveno několik historických vlaků ke Dni železnice. Vy povezete spěšné vlaky s lokomotivou T458.1532 společnosti KŽC "Hektor":

Sp 101648: Česká Třebová - Ústí nad Orlicí
Sp 101649: Ústí nad Orlicí - Zábřeh na Moravě
Sp 101650: Zábřeh na Moravě - Česká Třebová

Aktivita je fiktivní, jde o přepracování staré aktivity tvořené pro MSTS, ale trasa je z části jiná a prakticky i scénář aktivity samotné. V aktivitě je nutné řídit se příkazy v písemných zprávách a dodržovat jízdní řád vlaku, přiloženém u aktivity.

2. díl:
Neděle, podzimní den 2018. V sobotu jel ke Dni železnice historický vlak s názvem "Podvečerní Hektor" po Orlických horách, odpolední směna odstavila lokomotivu do depa, předtím ze soupravy osobních vozů odšibovala "Pancéřák" ČSD Ca, ten jel se zvláštním nočním VIP vlakem Ex 100101 do Bratislavy a z historické soupravy zůstaly 3 muzejní Balmy KŽC a jeden vypůjčený Balm se středním vstupem, ten budete odstavovat v Nymburku.

Aktivita je fiktivní, jde o remake staré aktivity tvořené pro MSTS, ale tento díl přibyl jako zcela nový a v bývalé aktivitě pro MSTS nebyl. Snad ani v té době neexistoval úsek tratě do Lysé nad Labem. V aktivitě je nutné řídit se příkazy v písemných zprávách a dodržovat jízdní řád vlaku, přiloženém u aktivity.​

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.

Dan J.​

Všechny aktivity jsou tvořeny pro ORCZ, pod jiným OpenRails neručím za korektní chování aktivity.
Ale tohle není problém. Tak by to mělo být vždy uvedené. Já třeba tvořil tu svou prvotinu pro OR a vím, že s vozidly v BP je to v ORCZSK nedohratelné. Po nástupu na Vectrony. Proto vítám novinku, kdy pro ORCZSK bude ladění vozidel v samostatné složce. Palec nahoru. Opravdu správný krok.

Čau Zbyňku, ony ty aktivity vesměs jedou i pod ORMG, problém je s počasím + celkovým prostředím a někdy s platformou. Ale to je jedno, já jezdím jedině v ORCZ. Mimochodem i "Hrbatá" ČSD laděná pro OR, v CZ jede perfektně.

Na Hrbaté 130 makáme. Museli se udělat reálné tablice proudů jak pro sérii tak pro paralel, nově proudový ukazatel odběru pomocných pohonů a chlazení trakčních motorů, vyladit adhezi a v neposlední řadě opravit trakční charakteristiku, aby odpovídala reálné předloze. Ovšem bude to mít kabinu v paklu od Josefa. Novou zatím nemáme.

Jsme pak zvědaví na reakce z ovládání. :)

A pokud bude eng v podsložce ORCZ. Pak to bude super. Ale co se týká jízdních vladtností, tak to sedí, s těžkým os. vlakem to jede, přesně jak pamatuji i s doháněním sekyry. Jsem zvědavý, hlavně to kluci budu muset co nejdřív testnout v aktivitě, ať nepředělávám 9 hodin jízdya sedí mi časy v aktivitě.

Dane, díky za aktivity, jen se zeptám kde bych získal vůz CD_7354_88-91_010. Googlil jsem bez úspěchu. Díky za radu

Dane, díky za aktivity, jen se zeptám kde bych získal vůz CD_7354_88-91_010. Googlil jsem bez úspěchu. Díky za radu
Ahoj, už tě na to upozornil Alcapone výš, tohle je pouze informativní vlákno o vydaných aktivitách. Příště do mého vlákna Aktivity Dan J., podle toho názvu vůbec netuším, co je to za vůz.

Back
Nahoře