Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Te jednoduché, vykašlete se na gmail.com a příjde Vam email. Cokoliv .cz či .sk 3* jsem dělal web od znova a další dělat nebudu. Pokud nemáte jinou možnost což silně pochybuji, stačí zde soukroma zpráva s Vaší identifikací a já Vám to ručně aktivuji, jinak s touto koncovkou mažu registraci.

Os5009_001.jpg

Vážení příznivci virtuální železnice, konečně jsem se dokopal k vytvoření aktivity pro ORCZ/SK a to nejdelší trasy osobního vlaku, jaký u nás v ČSSR jezdil do roku 1989 a snad možní ještě chvíli po tomto roce, pak byl spoj zrušen. Os 5009 z Prahy Střed (dnes Masarykovo nádraží) do Přerova a cílové stanice Bohumín. Vlak vezli dva strojvedoucí. Z Prahy do Přerova fíra na strojí ČSD 163 (E499.3), pokud nebyla tato mašina k dispozici vezla vlak “Hrbatá“ ČSD 130 (E479.0). Z Přerova strojvedoucí druhý na jedné z našich nejstarších elektrických lokomotiv a nejdéle sloužící na našich tratích “Bobině“ ČSD 140 (E499.0).

Další informace a odkaz ke stažení, ve vlákně aktivit k trati BP pro OR.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.​

Pánové přeji hezký den.
Prosím znalce provozu na trati 310 do Svobodných Heřmanic o radu. To že v odbočce Moravice seděl (nevím zda ještě dnes nesedí) "dirigent" a žídil dopravu na trati do Hradce nad Moravicí a na trati do Svobodných Heřmanic, vím. Ale v jízdním řádu je pobyt v odbočce Moravice:
001.jpg

Na tom by divného nebylo nic, vlak zde zsatví a je vypraven. Jenže ude není ve sloupci 5 křížek, že jde o manipulační zastavení vlaku. Ale já si nejsem nějak vědom, že by kdy byla v odbočce Moravice zastávka k výstupu, či nástupu cestujících? Jde o rok 2004, kdy byl na trati do Svobodných Heřmanic pravidelný provoz Os. vlaků. Pokud tam zastávka byla, prosím kde přesně?

O tom pochybuji, že by v takovém prdelově střídali, to spíš v Opavě východ, ale nic není vyloučeno. :) Já tam jezdil pravidělně na čundry na Šifry, ale tohle už si fakt nevybavuju. Každopádně, tam bude zastavení z důvodu výpravy na trať do Heřmanic, ale ten křížek je mi záhadou.

O tom pochybuji, že by v takovém prdelově střídali, to spíš v Opavě východ, ale nic není vyloučeno. :) Já tam jezdil pravidělně na čundry na Šifry, ale tohle už si fakt nevybavuju. Každopádně, tam bude zastavení z důvodu výpravy na trať do Heřmanic, ale ten křížek je mi záhadou.
Je zřejmě myšleno střídání dispečerů na této odbočce. Čas by tomu odpovídal. Zastavovaly tam i jiné vlaky ?

Supeeer, dík moc. Fajn sprstření aktivity. Píšťalku už tam po zastavení mám, tak jen zpráva proč. Díky. Ale zajímavé je, že zpět do Opavy už tam nestaví, kouknu do sešiťáku, jak ostatní vlaky, jen co dorazím nahrávání videa z aktivity.

Já bych to tipnul spíš na to střídání zaměstnanců na odbočce. Mají to pouze dva vlaky - v osm ráno a v pět večer, v noci je tam přerušení od 22.30 do 6:15. Ostatní vlaky to nemají, ani nákladní, takže klíče se zřejmě vydávaly v Opavě. A v plachtě ty křížky jsou.

Konečně jsem se dostal ke hraní aktivity Os 5009 a nemůžu se vždy vynadívat na ten okolní provoz AI Dane. Takovou atmošku jen tak nikde neuvidíte.
Promiňte mi, ale musím si trochu rýpnout do RW. RW má krásnou grafiku, pokud se vyladí na pořádném PC. Ale všimněte si, že lidé dávají z 99% obrázky na FB jen jak jedou oni SAMOTNÍ. Téměř nikde nebo já vůbec nikde neviděl plné, živé, pohybující se nádraží tak, jak to umí Dan.

Super práce! Slintám a užívám si to.o_O

RunActivity 2023-07-19 18-45-45.jpg

Back
Nahoře