Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
To by mohlo být ono. :) Inc mají věci zjednodušovat hlavně ladičům. Jestli ubližují uživatelům je druhá věc.
Ne neubližují, tvůrcům aktivit neubližují, pokud jsou engy a wagy v podsložce, ve složce může být jakýkoliv starý neladěný eng a wag shodný s MSTS a je po všech potížích. Průser v tomto případě je, že John Railman nepřiložil k té 181 inc soubory. Udělám holt klon z Pikkovy 181. Pal uvidím.

ENG pro MG-OR se mi chová naprosto stejně jako pro OR-CzSk. Tedy v simulátoru vidím pouze sběrače (freightanim). Nepomohl ani klon ENGu 383, který se chová normálně. Jako by měl OR nějaké problémy pobrat konkrétní textury, třebaže v S-view + TSRE-5 je viditelný normálně. Ale to je jen moje hypotéza...
Venny, zkoušel jsem toho Vectrona z emailu a pravda je, že se model v simulátoru nezobrazí. Nepovedlo se mi to rozchodit. Jelikož se nezobrazí ani v oficiální verzi (odzkoušeno), nemám důvod se tím dále zabývat. Něco je blbě s modelem, texurami nebo formátem modelu. Tohle musí řešit tvůrce skinu.

Iciku, díky za ochotu a čas věnovaný problému. :) Můj názor byl podobný. Nechám to tudíž ležet...
Jak jsem psal - problém přetrvával i poté, co jsem naklonoval fungující ENG z jiného vectronu a změnil v něm pouze povinné značení (Wagon, Engine) a cestu k modelu / texturám. A byl i poté, pokud jsem použil klasický ENG bez Include.

To by mohlo být ono. :) Inc mají věci zjednodušovat hlavně ladičům. Jestli ubližují uživatelům je druhá věc.
Je to ono, já slepec, hlušec a tetřev, jsem přehlídl složku inc ve složce lokomotivy a nenakopíroval ji na patřičné místo. :)

Ahoj, zde je výsledek lempláctví, kdy se vyserete na přejmenovávání přípon v s. souboru. Hoší, jestli to fakt budete takhle bastlit, tak opravdu seru na vydávání aktivit, vy to máte u skinu otázku pár minut, já pak dohledávám chyby v základech programování s tím, že je někdo líný to přepsat s omluvou, že to OR kousne. To je fakt spolupráce úplně o ho... Editor zobrazí čtverečky, ale když dám parametry vlastnosti, kvůli potřebám posunu, stane se tohle:
Chyba ACE.jpg
Samozřejmě, tohle nic s globalem nemá, je to nasmrkání DDS u vozů a ponechání odkazu v s souboru na soubory ACE! Fakt super... :-(

Ne, tohle začne dělat, pokud máš v trainsetu jakékoliv vozidlo, takhle zbastlené a nakumuluje se to a oak už řve editor aktivit nesmysly... Navíc, pokud chceš jezdit ORCZ, je dobré mít pro tento simulátor stažené vozy a když je to správně, tak to funguje, editor takový vůz jen nezobrazí. Tohle je fakt chyba, když se na to někdo s prominutím vysere. A když už někdo upravuje model od někoho, který fungoval, nebo na něj dělá skin, mohl by si dát tu ani ne 2 minutovou práci a ty koncovky přepsat, jako já teď. Pak se to v trainsetu dohledává strašně špatně, to samé s nezabalenýma eskama. Prostě se na to dlabe.

Ještě je možna jedna příčina, poněvač se zdá, že AE MSTS přestal ignorovat DDS úplně, to znamená, že teď řve i po přepisu cesty na DDS. Předtím zobrazil pouze prázdné místo. Že be velikost textury? Tohle už je nad moje síly. Poněvač to začaly dělat i vozy od Pikka, které předtím pouze nebyly zobrazeny. Hoši, tohle by chtělo nějak zjistit, co s tím. Jestli nebude fachat editor pro aktivity, zbyde asi jen volná jízda a krátké aktivity z A do B bodu. Tím se sice s trainsetem dostanem na převysokou laťku, ale s aktivitama jaksi do počátků MSTS. Bohužel. Přitom OR umí takové fičury, o kterých se nám tvůrcům v MSTS dobách mohlo jen zdát. Takže se nedivte, že mě to vytáčí. ;-)

Ahoj, další nějaká chybka u Brejlovce ODOS 750.202, ten skládá na sebe i TSRE Con Editor.
odos.jpg
A ještě ji zobrazí jen část.

A ještě jsem si všimnul, že je v sekci lelktrických lokomotiv, hoši, nevím, kdo je autor, ale chtělo by to fakt opravit, to ladění ač v inc, je nějak celé zbastlené.

Staženo a nedělal jsem s tím vůbec nic. Jen jsem dal eng do podsložky Openrails a do hlavního modelu dal mstsácký, abych jej mohl použít v aktivitě. Samozřejmě u všech cest k inc dopsány dvě tečky a lomítko. U všech jiných mašin v pohodě. Schválně ten skin celý smažu a stáhnu znova.

To máš nějaký bordel u sebe...
Tak znova staženo, nechlal jsem skin jak je a výsledek stejný, takže nevím kde je problém, inc soubory mám stáhlé z totožného webu. TSRE Con editor ukazuje velíkost mašiny 0 a skládá je na sebe. To je ten include, co užiivatel neovlivní. Takže zatím do Třebové s ní.

Zde je org eng:
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( odos_750202
Comment ( Svetla + trakcia OR, ORTSDieselEngines: Robo )   
Type ( Engine )
WagonShape ( odos_750202.s )
Freightanim ( odos_750202_fg.s 1 1 )
Include     ("../common.inc/754/udaje1.inc")
Include     ("../common.inc/spriahlo/0cm.inc")
Include     ("../common.inc/754/adhezia_odpor.inc")
Include     ("../common.inc/754/brzdaP_753.inc")
Include     ("../common.inc/brzdy/spalky.inc")
Sound ( "../../common.snd/snd754/754eng.sms" )
Include     ("../common.inc/754/svetlaCZ1.inc")
)
Engine ( odos_750202
Include     ("../common.inc/754/parametre750.inc")
Include     ("../common.inc/754/diesel750.inc")
Include     ("../common.inc/754/vyfuk1.inc")
Include     ("../common.inc/754/tch750.inc") 
Include     ("../common.inc/754/vzduchotechnika753.inc")
Include     ("../common.inc/brzdy/BS2.inc")
Include     ("../common.inc/brzdy/BP.inc")
CabView ( "../../common.cab/cab750/750346.cvf" )
Include     ("../common.inc/monitor/monitor.inc")
Include     ("../common.inc/754/ovladanie750.inc") 
Sound ( "../../common.snd/snd754/754cab.sms" )
Name ("ODOS 750 202") 
  Description ( "T478.3" )
)

Zkontroluj přítomnost include souborů podle cesty. Prostě nenajde daný include s údaji.

Hmm, tak asi by bylo fajn to nějak sjednotit, teď koukám, že jak jsem to říkal, diesel pasck je tom webu z roku 2020 a na webu kde je skin, je pack nový. Už v tom vzniká fakt mišmaš na nominaci vysoké dívčí. :(

Jakmile začneš míchat include, už se z toho jen tak nevymotáš. Pokud je eng v podsložce OpenRails nebo OpenRailsCZSK, měl by mít v cestě 2x dvě tečky s lomítkem "../../common.eng".

Ano, tu cestu z podsložky vím a mám správně, vyloženě mě fakt sere to includování, kdyż byl samotný eng, bylo vše jesně dané. Nechápu, proč tedy se to neudělá tak, aby se to od různých autorů nebilo? Stejně, jak to bylo a je u skinů a souborů ace. atd... Pak je uživatel v háji, přeci jde to udělat tak, aby na webu pro ORCZ se to nekopalo s laděním od Hekla.

Back
Nahoře