Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Dane, jenom taková technická - u aktivity update vozů CSDvagWap není. A i když jsem stáhl i společný archív, tak se mi ty vozy nezobrazily. Pílštyky jo, ale vozy se sádrovcem ani náhodou.

Posílal jsem Dodovi, nevím, zda to nedal do Společného archívu vozů, nebo wagon packu. Upravoval se společný archív include s rozměrem vozů Wap. Složka common.wag/údaje vozu. Dodo psal, že je to na webu a tak jsem asi k aktivitě nepřikládal. Kdyžtak zkontroluji.

Tak opravu jsem Dodovi poslal, ale na webu není, asi se tam dostal nějaký šotek záškodník... Odesláno teď, kdy se k tomu @Dodo dostane netuším, snad co nejsřív. Bez update je aktivita nefunkční.

A poslal jsem raději soubor celého vozu v: trainset/CSDvagWap a common.wag/falls/udaje... Ale i tak je potřeba mít stažené všechny potřebné další archívy z webu. Jinak nebude vůz fungovat...

Díky moc. Já jsem si totiž stáhnul včera vozy, které mi tam chyběly, a koukal jsem jako blázen, že tam nic není. Jinak mám všechno: společný archív i Waggons.

No, já jsem momentálně u Hutníku zjistil, že mi ORCZ nezobrazil vůz v soupravě loose consist, ale ptověřený je a navíc se mi v soupravě hráče zobrazí. Už mne to includování pěkně se.e. teď jdu prověřovat, co se děje, ale je to za polovinou aktivity a v Act názvy pro LC sedí a normálně jsem to už předtím jel, ale ve verzi 1.9.X. Dokonce i v Activity editoru MSTS normálně je! Napadá mne, že ORCZ nezobrazí vůz Loose Consist, poněvač je v kořenu s pří ponou MSTS v name a v podložce OpenrailsCZSK je s příponou ORCZ. No uvidím...

Tak nevím, co dělám špatně. Stáhnul jsem, nainstaloval jsem společný archív, Pack Waggons jsem taky nainstaloval ještě jednou, stáhl jsem opravené CSD Wap - a nic, ta souprava se neobjevila.

Zkontroluj si směrování v incech. Já už fakt nevím... Ty include jsou fakt peklo. Možná mám něco v trainsetu, co tam chybí a nemohu na to přijít. Kámošovi, co to testoval se ty Fallsy zobrazily normálně. To říkám furt, že ty include jsou nenic a je to úleva, jen pro ladiče vozů, jinak to celé akorát komplikuje tvorbu:
- Editor aktivit MSTS - nepoužitelné
- Pokud někomu chybí něco, je prakticky nemožné to zjistit, narozdíl u klasického eng/wag.

Už jsem to pisílal po druhé a jsem z toho debil...

Inc nejsou peklo... Jsou o tom nakopírovat správný soubor do správného adresáře a o umění komparovat svůj stávající stav trainsetu a odpovídajících souborů se stavem publikovaným v aktualizačních balících. Nemám s tím, a se mnou i řada dalších, problém. ;)
Má tam Pepa nějaký "error", bohužel.
P.S.: v můj prospěch hovoří i skutečnost, že s prací s těmito typy souborů mám několikaleté zkušenosti z posledního pracoviště. Tolik na vysvětlenou, ovšem také jsem se s tím musel naučit dělat. :)

@Venny takže tobě to jede? Ať nehledám zbytečně? Doplňoval jsem pouze údaje do common.wag/falls/udaje... To se zapomělo předtím doplnit, včera to Dodo doplnil, mně to jede, ale nevím, zda tam není nějaká zrada.

Dane, ne, já tuto aktivitu s Wapkami nejedu, není zájem.
To, že tam může být jiný zádrhel, naznačuji už dřív. Na první dobrou mě napadly loose consisty - naznačil jsem už dříve, po osobní zkušenosti, kdy mi v Pn66041 1. díl chyběly vozy pro připojení. A problém byl v nich, protože nebyly fyzicky v trainsetu nalezeny a po nápravě vše frčelo.
Ovšem může to být i něco jiného.

Mě by především zajímalo, proč MSTS-AE (i ConBuilder) nenačte ENG / WAG v "inc" formátu. Je problémem samotný formát, který obsahuje zápis pro MSTS neznámý? Asi jo, protože na první pohled jsou i v základním zápisu chování obsaženy veškeré potřebné pracovní údaje: název souboru, název stroje, typ vozidla, délka, hmotnost, typ spřáhla...

Editor aktivit pitřebuje rozměry. On ten inc vidí, jen jako kolečko a to je problém u tvorby a hláškování.

Tak vyřešeno, problém byl u mě. Smazal jsem Fallsy ve složce, nakopíroval jsem všechno znovu a zjistil jsem, že potřebný soubor chyběl v common.wag, nevím proč, ale už to jede.

Sláva. Tak jsem rád, že tam nebyla zas chyba...

Jinak pokud se předělává ladění skinu, doporučuji starý smazat a nainstalovat novou verzi.

Dobrý den,

mám na to vytvořený "kód", který otevře .wag .eng .sms a zkontroluje jestli se ve složkách nachází potřebné doplňkové soubory. Když je najde, tak napíše, že je vše v pořádku. Pokud ne, tak napíše co konkrétně chybí. Umí kontrolovat i samotné zápisy v těchto souborech a pokud .wag nebo .eng kontroluji z podsložky OpenRailsCZSK, tak umí upozornit i na to, jestli je zapis .../ nebo .../.../

Back
Nahoře