Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak Kolín - Havlíčkův Brod - Brno máš AB takže kódování, Havlíčkův Brod - Jihlava by mělo být taky AB takže přenos kódu tam taky bude. Ikdyz je to jednokolejka, jak je to ale dál směr Veselí nad Lužnicí si z hlavy nevybavím.
Dál na Veselí autoblok není, tak bez kódu. ( Teda do konce roku 2022, než jsem šel do důchodu. Asi se nic nezměnilo )

Tak v aktivitě jde o zvláštní historický vlak "Znoemia":
Hradez Králové - Kutná Hora: ČSD E499.0
Kutná Hora - Jihlava ČSD 242.
Jihlava - Znojmo: ?
A zde dotaz, uvažuji buď nad Sergejem, nebo Pomerančem, ale nevím, jestli mihlu šestikoláky na tuto trať?
Znojmo - Ratz: asi Diesel OBB, tam ještě nemám dopsaný scénář.

Tak na Rakousko zálezi s cim tam chceš jet pokud ti májet ze Znojma třeba náklad tak by to tahali naší. Pokud to má odvést tvůj osobní vlad tak by to tahala 1144. Ve Znojmě jsou zatrolejovany jen první 2 koleje od budovy. Pokud bys tam chtel dát diesel tak určitě 2143

Pro jihlava znojmo
Hnací vozidla: Běžně jsou povolena motorová vozidla a lokomotivy odpovídající příslušné skupině přechodnosti pro danou trať (historicky sem po úpravách přechodnosti mohly zajíždět těžší stroje jako řada 751/749 nebo kdysi výjimečně i T 679.1 s rychlostními omezeními).

V Jihlavě jsem jezdil v letech 1980 až 2002. V těchto letech na trati Jihlava - Znojmo z velkých lokomotiv nic jiného než stroje 751 a 752 nejezdilo. Jen v Moravských Budějovicích se objevovala 721, která vozila smíšené vlaky do Jemnice. V těchto letech sergeje na tuto trať nesměly. Prý je tam dřív zkoušeli, ale kvůli negativnímu vlivu na trať to zakázali. Do opravy znojemského mostu ( přesný rok nevím ) vozily nákladní vlaky do Retzu stroje 735. Bardotky na most nesměly. Nákladní vlaky z jihlavské trati ve Znojmě vjížděly na 10. kolej ( poslední kolej, na kterou se dá vjet. Teď to bude asi kvůli peronizaci kolej 8. ) a protože náklady byly většinou delší, dával výpravčí vjíždějícímu vlaku návěst "Posun za námezník dovolen" (koule) a na návěsti posunovačů jsme pokračovali v jízdě až za vyhybku na 10. koleji. Pak jsme sunuli zpět a teprve potom nás vyvěsili. Nikde jinde jsem se s touto návěsti nesetkal. A ještě pro úplnost, nákladní vlaky na jihlavskou trať odjížděly v drtivé většině z tehdejší 8. koleje.

Ahoj moc dík za popis z provozu, jak z Jihlavy, tak Znojma do Ratzu. Tohle se velmi hodí i pro AI provoz a vlak hráče jakbysmet.

Ovšem v pťípadě chystané aktivity jde, jak jsem psal výš o historický zvláštní vlak. Původně jsem zamýšlel dát Jihlava - Znojmo ČSD 475.1, ale par už mám v aktivitách tolik, že jsem to zavrhnul. Na snadě jsou dva muzejní stroje, buď Sergej, nebo zapůjčený slovenský Pomeranč. To bude do Znojma.

A teď, Znojmo - Ratz, vůvec netuším, jak s napájecí sítí. Mám balík jak historických dieselů OBB, Tak i elektrik, naši Křižikovku z Bechyňky bych asibpoužít nemoh co? Ale ty Rakouské tramvaje, co jsou podobné asi jo ne? Tohle je pro mbe absolutní neznâmá...

Co se parních lokomotiv týká, tady už si nejsem moc jistý, ale mám takový dojem, že 475.1 v Jihlavě nebyly. Asi bych v tomto případě nasadil 556, při vyprávění starších kolegů byla nejčastěji zmiňována. Na Prahu Těšnov jezdívaly 464.0 a dokonce mě jeden kolega vyprávěl, že nějaký čas tam jezdil i s 464.2. A mám takový už hodně slabší dojem, že jsem něco zaslechl i o Papoušcích 477.
Co se týká čmeláků, ty jsem za těch 22 let na této trati nezahlédl, ale možná se mohl objevit přímo ve Znojmě, protože, a opět mám jen takový dojem, do Znojma vozily náklady od Břeclavi sergeje.
Vím, že tohle Ti moc nepomůže, protože v tom moc jistot není (nějak už ta paměť hlavu opopuští), ale psal jsem to spíš jen jako inspiraci. A nakonec nevím v jakém stavu je tato trať nyní, možná už tam šestikoláky můžou, ale hlavně je to jen hra a Správa železnic může udělit vyjímku.

Klucííí, jsem rád, že upřesˇmujete, co tam jezdilo a utčitě se to bude hodit do aktivity z let 1969, na kterýžto GVD mám i jízdní řády, ale uvědomte si, že jde b této aktivitě o historický vlak, ale v GVD 2020 a zde neplatí, nic dle historické lokace vozidel, na takový vlak se dává, co je a ještě na objednání. Ale po přečtení článků, uznávám, že šestikolák by byl spíš kopr. Jezdit do oblouků 40 fakt nechci... :-)

že jsem něco zaslechl i o Papoušcích 477
Ty jezdily z Břeclavi do Znojma a tahaly dlouhý vlak rybáků. Byl jsem ještě školák a když jsme s maminkou jeli na výlet tímto vlakem do Mikulova, byl to zážitek. Tenkrát jsme se ve škole učili, že jízdou ve vlaku inspirováný klapáním náprav na stycích Antonín Dvořák napsal Humoresku. Jelikož jsem jí hrál na violoncello (těžká skladba), tak jsem stále přemýšlel, co je to za nesmysl, tak vlak přece nedělá. Ten děla přece tutu tutu a dvounápravové vozy tů tu tů tu . :)
A právě cestou do Mikulova v těch rybácích na jednom úseku trati vlak přestal na stycích dělat tů tu, ale tramtadata tramtadata. A to byla ta Humoreska. Tedy Antonín Dvořák musel jet do Nehalozevsi rybákama a byly tam pospojované kratší kolejnice a musel jet asi šedesátkou, jinak by to ten rytmus nedalo.
Kdepak. Jízda vlakem, to byl tenkrát vždy koncert, to už dnes na svařovaných kolejích nikdo nezažije. A kolikrát z okénka byl vidět jen oblak páry a v ní prověšené dráty na telegrafních sloupech se pohybovaly nahoru/dolů.

Obě Rosničky byly deponované v Jihlavě, 477 jezdily na pražských rychlících. Štokry a 534 zase náklady. A co se týče historických vlaků, tak si pamatuju právě třeba 464.202 nebo 464.0, určitě 556, ale objevovala se tam i 475.1 nebo 354. A každé léto projížděla Třebovská 310.922 na telčské parní léto. Samozřejmě jsou s tratí 240/241 spojeny 751/749, které se tu občas objevují a často vozí buď požární vlak, anebo dělají párám postrk. No a z dnes už historických kousků se nedá nevzpomenout na 850 (hlavně 001) a kredence 830, které se objevovaly v běžném provozu. V Jihlavě taky dlouho sloužil na záloze velký hektor 721.190. Určitě by se dalo inspirovat z oslav tratě Jihlava-Znojmo anebo provozně i ze stránek spz.logout.cz.

Kluci, takový dotaz lajka. Jak se stahují smetáky na 240, 242 atd. Na téhle trakci totiž není skoro nikde upozornění, že přijde stahovačka a když stáhnu a mám našuntováno, drbne mi ochrana. Když jsem zase stihnu sešuntovat, tak v Golčův Jeníkov mně sestřelil napěťová, že jsem měl smeták nahoře.

Kluci, takový dotaz lajka. Jak se stahují smetáky na 240, 242 atd. Na téhle trakci totiž není skoro nikde upozornění, že přijde stahovačka a když stáhnu a mám našuntováno, drbne mi ochrana. Když jsem zase stihnu sešuntovat, tak v Golčův Jeníkov mně sestřelil napěťová, že jsem měl smeták nahoře.
Tak mělo by platit toto:
Doporučuji zaměřit trochu pozornosti sem:
Po pravé straně náhledu z pozice strojvedoucího je přehledná tabulka, co, kde se vyskytuje v trase. Atd.

Přílohy

• Zapínání st.jpg
    Zapínání st.jpg
    33.1 KB · Zobrazeno: 15
  • Zapínání st.jpg
    Zapínání st.jpg
    33.1 KB · Zobrazeno: 15
Back
Nahoře