Jak vytvořit aktivitu

Zkus obojí. A můžeš přes SZ.
@Mirda To by trvalo hrozně dlouho, než bych napsal návod, jak vytvořit aktivitu v poznámkovém bloku. Zkus si otevřít soubory act, srv a trf (v poznámkovém bloku), které jsou například (nevím co máš za trať) ve složce Routes/Breclav-Praha. Na první pohled vypadá ten soubor act hodně složitý, ale není. Jen je dlouhý.

To je přesně ono, chtěl bych vidět, jak se takto dělá třeba chystaná aktivita Ex 1003 Praha - Košice. Services a Paths je 844, to nemluvím o zprávách jak textových, tak wav, tak dynamickém počasí. Takto se fakt aktivity dělat nedají.

To je přesně ono, chtěl bych vidět, jak se takto dělá třeba chystaná aktivita Ex 1003 Praha - Košice. Services a Paths je 844, to nemluvím o zprávách jak textových, tak wav, tak dynamickém počasí. Takto se fakt aktivity dělat nedají.
Ale dají. Já mám starší počítač, který není tak výkonný, tudíž když si stáhnu nějakou aktivitu, tak 1) musím si buď změnit nebo stáhnout celou řadu vagónů/lokomotiv, co tam jsou použity, protože je v trainsetu nemám; 2) když je tam tolik vlaků, tak mi to nechce skoro načíst, a když se to načte, tak mám tak 12 FPS ve městech a často mi to tam spadne, navíc to zobrazuje ty vlaky šedě. Já si tam dám několik vlaků a to mi stačí... Původně jsem ty aktivity začal dělat jen kvůli tomu, abych měl jízdní řád pod F10

1) musím si buď změnit nebo stáhnout celou řadu vagónů/lokomotiv, co tam jsou použity, protože je v trainsetu nemám;
Strašný problém, tohle jsem dělal u každých aktivit od ostatních.
2) když je tam tolik vlaků, tak mi to nechce skoro načíst, a když se to načte, tak mám tak 12 FPS ve městech a často mi to tam spadne, navíc to zobrazuje ty vlaky šedě.
Tím packáš aktivity, jezdi raději volnou jízdu a vyjde tě to nastejno. Stáhni si OR MG a šedá vozidla mít určitě nebudeš.
Takže nedají, to co tu popisuješ je ojeb pár vlaků viz odpověď výš.

Těch vlaků si tam můžu dát klidně 300, jenže všechny budou stát, jelikož je dám jako loose consist, protože pokaždé když zkusím udělat traffic, tak dělám nějakou chybu, na kterou jsem ještě nepřišel.

To je právě ono, ty nerozchodíš Activity Editor MSTS? Když jak píšeš máš starší počítač.

To je právě ono, ty nerozchodíš Activity Editor MSTS? Když jak píšeš máš starší počítač.
Sice mám starší počítač, ale mám samozřejmě Win10. Ale MSTS se mi na něm nedařilo rozjet. A už se ho ani nechci snažit rozjíždět, a tak jsem to odinstaloval nadobro.

Těch vlaků si tam můžu dát klidně 300, jenže všechny budou stát, jelikož je dám jako loose consist, protože pokaždé když zkusím udělat traffic, tak dělám nějakou chybu, na kterou jsem ještě nepřišel.
Ty jsi jeden z těch, co zásadně nečtou návody, jestli se nemýlím. Tenhle týden jsme tu nějakému zaostalíkovi psali, že LC se nemají stavět právě kvůli zatěžování HW. Tady na foru je to psané nesčetněkrát.
O tom, jak rozjet msts na win10, jme tu taky napsali a odzkoušeli dost. Bez problému to dokonce funguje i na ořezaných bezinstalačních (portable usb) w10PE z edice Hirens.
Chyba není v počítači. Hlavní chyba je mezi klávesnicí a židlí. Přesněji je to v té šišaté kouli na šťopce nad rameny mezi ušima.

Ty jsi jeden z těch, co zásadně nečtou návody, jestli se nemýlím. Tenhle týden jsme tu nějakému zaostalíkovi psali, že LC se nemají stavět právě kvůli zatěžování HW. Tady na foru je to psané nesčetněkrát.
Možná se budeš divit, ale tohle jsem četl. A jak jsem psal, tak si tam dávám těch vlaků jen pár.
O tom, jak rozjet msts na win10, jme tu taky napsali a odzkoušeli dost.
Ano, ale mně se do toho prostě nechce. Myslím, že jsem tu četl, že když mám AMD, tak ještě budu mít podělaný obraz. Existuje sice nějaký bugfix, ale ten je, jak jsem potom zjistil, jen na 64-bit a já mám 32-bit.

Ano, ale mně se do toho prostě nechce.
Tak se radši místo přímo budu škrábat přes hlavu, popisuješ tady jskousi nestandartní tvorbu aktivit v poznámkovém bloku, místo toho, aby jsi se pokusil rozchodit třeba ten editor pro tvorbu, to co ty uděláš v poznámkovém za týden, já mám v AE za 3 minuty a vím, že to bude fungovat. A budeš si stát za svým nesmyslným názorem za každou cenu. Takto ti nikdy aktivity na 100% fungovat prostě nebudou, tečka!

Tak se radši místo přímo budu škrábat přes hlavu, popisuješ tady jskousi nestandartní tvorbu aktivit v poznámkovém bloku, místo toho, aby jsi se pokusil rozchodit třeba ten editor pro tvorbu, to co ty uděláš v poznámkovém za týden, já mám v AE za 3 minuty a vím, že to bude fungovat. A budeš si stát za svým nesmyslným názorem za každou cenu. Takto ti nikdy aktivity na 100% fungovat prostě nebudou, tečka!
Ty už jsi to snad dělal? Dyť tobě to je jedno.

Vítek: Je nesmysl dělat jako začátečník hned složité aktivity. Začal bych v AE na nějaké jednodušší (kratší) trati od triviálního zadání vlastní trasy, potom bych na základě prvních zkušeností a načtených informací, kterých je zde díky mnoha šikovným lidem dost a dost, přidal jednoduchý provoz bez křižování tras s trasou hráče. Potom bych si na nějaké vhodné stanici vyzkoušel různé základní situace (jednokolejné křižování, předjetí traffiku nebo traffikem) a snažil se odhalit zákonitosti stavění aktivit. Protože je jasné, že co si sám ohmatáš a zkusíš, si lépe zapamatuješ. Přijdeš na to, jak to udělat, aby se aktivita chovala tak, jak potřebuješ - aby vlak dojel tam kam má ve správný čas, potkal se na správném místě s jiným atd. Až potom bych sahal ke složitým aktivitám... Vyšší dívčí jsou komplikované posuny s připojováním / odpojováním vozů, náhradou hnacího vozidla atd.Vytvořit servis traffiku (+ soupravu, + trasu) není tak složité, někdy je náročnější dobře definovat startovací / konečnou pozici, otočné a vyčkávací body, délku souprav vzhledem k tomu, kde a kdy je přesně chci mít. Potom, po zvládnutí všech základních situací v traffiku, není složité si aktivitu rozdělit na několik etap (např. po velkých stanicích s hustějším provozem) a potom odzkoušené a odladěné servisy poskládat do finální aktivity.
Když už jsme u těch servisů, souprav a tras, vysvětli mi jednu věc: dovedu si představit ruční datlování souboru servisu, už méně editaci dlouhé soupravy např. o 30 vozech a už vůbec ne definici tras, tj. startovací a koncové body, reverzní a další trasové body. Jakým způsobem zjišťuješ souřadnice např. startovacího bodu a do jakých proměnných jej v příslušných souborech vkládáš? To podle mě znamená, že se musíš dobře orientovat v těchto veličinách u souborů *.srv, *.pat, *.con a samozřejmě *.act a v jejich vzájemné provázanosti a závislosti. Z toho plyne další otázka: pokud takhle detailně a rychle zvládáš orientaci v textovém souboru - jak to, že nezvládáš daleko rychlejší a pohodlnější práci v AE? (Přiznávám, že ani AE není vrchol dokonalosti, což jistě potvrdí mistři aktivitáři.) To mi tedy ,prosím tě, opravdu vysvětli... :cool: Už jen zadávání např. vyčkávacích časů znamená složitý přepočet na vteřiny od nulového / startovacího času namísto prostého vložení "vyčkej 180 vteřin".

Já dělám právěže jednoduché aktivity.
Soubory con jsou úplně nejjednodušší věc, pak následuje srv. Většinou ale totiž dělám jen ctrl+c a ctrl+v a dopisuju jen nějaká čísla/slova.
Soubor pat samozřejmě dělám v track vieweru. V poznámkovém bloku by to ani nešlo, protože nevím kde bych vzal ty souřadnice. Ale musím se přiznat, že i v tomto souboru se docela orientuju.

A ty jsi myslel OR AE?

Jo, a soubor act dělám tak, že si vezmu nějaký již udělaný, ten zkopíruju, a pak ho jen upravím...
Takto vlastně dělám skoro všechny soubory

Hoši, to nemá cenu, Vítek zde vnucuje nějaký svůj totálně nestandartní postup na tvorbu aktivit a chce prostě aby mu fungoval trafic a jak beran bude tvrdit to svoje a nehne s ním nic, celá tahle diskuse je úplně zbytečná a zasírá tu jen vlákno k tvorbě aktivit.
Jo, a soubor act dělám tak, že si vezmu nějaký již udělaný, ten zkopíruju, a pak ho jen upravím...
Copak na to autoři aktivit? Vítku nezlob se na mně, ale přijdeš mi jako školák, kterému se řekně, že se věci dělají jinak, ale on si bude dělat to svoje a pak dostane za pět a diví se jak divílek.
Z moji strany končím tuto zcela zbytečnou debatu, která nikde nevede.

Možná se budeš divit, ale tohle jsem četl. A jak jsem psal, tak si tam dávám těch vlaků jen pár.

Ano, ale mně se do toho prostě nechce. Myslím, že jsem tu četl, že když mám AMD, tak ještě budu mít podělaný obraz. Existuje sice nějaký bugfix, ale ten je, jak jsem potom zjistil, jen na 64-bit a já mám 32-bit.
To je to zaklínadlo! Lenost.
Není pravda, že to funguje jen ve W10 64-bit. Funguje to i na w10/32 a taktéž w8 a w81 32/64.
Odzkoušel jsem všechny OSs windows od w98se přes 2000, XP32 i XP64, Vista32/64, w7-32/64, w8 a 81-32/64, w9/64, w10-32/64 včetně PE. U všech se povedlo zprovoznění na ATI i NV.
Mimochodem různé verze potřebné knihovny pro fix jsou stáhnutelné na netu přes vyhledávač v depozitářích.
Schránka 01.jpg

Back
Nahoře