Aktivity pro OR poison

Tak už vím, kde byl problém, řval AE tak jsem to vyhodil, teď sice zase řve, ale mám tam i pajdulu.. ;)

pikku.jpg

Vyhodil jsem si z té složky 242.213 a 281 jen ty dva soubory 242217.eng a 242217.s a AE už nepindá. Nevšiml jsem si, že bych o něco bez nich přišel.

@Acatus Díky za info, až bude zase pindat a poleze mi to na hlavu tak zase něco vyhodím a bude klid, teď jsem to překousnul. ;-)

@Pikku Ano u 242.217 je špatně zápis v eng viz. obrázek, když jsem to opravil ála 242.213 tak už AE zmlknul. Zda je to správně pro světla 242.217 netuším, ale je ticho.

242217.jpg217.jpg

To jsou ta zbrklá release na náhodu bez testování. ;) Ještě to celé projdu, už jsem upravoval i model 281 (modré části vypínače na střeše).

Pravda, v excelovském udělátku se rozbily vzorečky u zápisu tlumené kužele. Po opravě to vypadá takto:
Kód:
Comment ( "Svetelny kuzel tlumeny" )
Light (
Type ( 1 )
Conditions ( Headlight ( 2 ) Unit ( 2 ) Control ( 2 ) )
FadeIn ( 2 )
FadeOut ( 2 )
States ( 1
State ( Duration ( 0 ) LightColour ( FFFFFFC4 ) Position ( 0 1.85 7.5 ) Angle ( 35 ) Transition ( 1 ) Radius ( 60 ) )
)
)

To víš adrenalin a napětí, rozsvítí se, nerozsvítí se? :D Ale máš pravdu, asi by to chtělo ubrat, nejsou to petrolejky na páře.
Já nastavuji časy na 0.1 a 0.2. Tam se nemůže objevit efekt rozlévání světla od zdroje jako voda z kýblu.

Tak asi jo. Patrně nějaký historický relikt z dob acetylének.
Ale nutno si uvědomit, že FadeIn a FadeOut není zpoždění. Jde o čas rozsvícení do plné intenzity a čas pohasnutí. A to u vláknových zdrojů světla není okamžité. Navíc jsou tyto hodnoty výhradně pro světelné kužely. Samotné reflektory i návěstní svítilny mají FadeIn (0.5) a FadeOut (0.5).

Ale nutno si uvědomit, že FadeIn a FadeOut není zpoždění. Jde o čas rozsvícení do plné intenzity a čas pohasnutí.
Je to čas, za který se rozleje kužel od zdroje po dosvitovou vzdálenost. V MSTS to vypadá jako vylitý kýbl světla na zem, kde se rozlévá jak voda postupně. Dej si třeba čas 10s a vyzkoušej. Opravdu je to těžký unreal, pokud to není v OR eliminováno oproti MSTS.

Udělal jsem to, že i ty světelné kužely jsem udělátku sundal na 0.5. U těch již zveřejněných to nemá význam zveřejňovat. Jsi jediný, kdo si toho všiml a to jen proto, že se tu náhodou ocitl zápis těch kuželů. Jinak to evidentně nikoho netrápí.

Ano, máš pravdu, zjistil jsem to z toho ukázaného zápisu. Nicméně jsem pro jistotu před chvílí nastavil v 470 extrémně dlouhé časy 10s pro zjištění pravdivosti efektu a potvrdilo se mi, že v OR ten efekt je také, přestože se chová jinak oproti MSTS.

Ještě dovětek. Nemáte v mašinách definované kužely pro svit při vypnutém reflektoru. Všude je jen tlumený a plný.
V ladění 470 jsem kdysi nastavil i tento kužel pro pozičky.

Lights ( 16
Light (
Comment ( Svetelny kuzel tlumeny )
Type ( 1 )
Conditions (
Unit ( 2 )
Headlight ( 2 )
TimeOfDay ( 2 )
)
FadeIn ( 0.2 )
FadeOut ( 0.2 )
States ( 1
State (
Duration ( 0 )
LightColour ( FFFFFFC4 )
Position ( 0 3.78 0 )
Angle ( 25 )
Transition ( 0 )
Radius ( 80 )
) ) )
Light (
Comment ( Svetelny kuzel zkraceny )
Type ( 1 )
Conditions (
Unit ( 2 )
Headlight ( 3 )
TimeOfDay ( 1 )
)
FadeIn ( 0.2 )
FadeOut ( 0.2 )
States ( 1
State (
Duration ( 0 )
LightColour ( FFFFFFFF )
Position ( 0 3.78 0 )
Angle ( 15 )
Transition ( 0 )
Radius ( 120 )
) ) )
Light (
Comment ( Svetelny kuzel plny )
Type ( 1 )
Conditions (
Unit ( 2 )
Headlight ( 3 )
TimeOfDay ( 2 )
)
FadeIn ( 0.2 )
FadeOut ( 0.2 )
States ( 1
State (
Duration ( 0 )
LightColour ( FFFFFFFF )
Position ( 0 3.78 0 )
Angle ( 15 )
Transition ( 0 )
Radius ( 200 )
) ) )

Light (
...

Hoši takovýho nerva jako mám já teď při pokusech o tvorbu v AE s těma vašema inklůde modelama vám nikomu nepřeju, jedno je jisté, pokud nebude v brzku nějaký editor aktivit pro OR, ve kterém bude možné normálně tvořit tak z mé strany to vidím na pááá a šáteček. :mad::mad::mad:

To tu celou dobu tvrdím, taky, nejlepčí je dělat eng. a wg. soubory které shazují AE a pak se shánět po pořádném editoru, je to přesně naopak, jak tomu bylo v dobách MSTS a s tím co je pro tvorbu OR jďete někám k šípku, je vidět, že 80% lidí nedělá aktivity se záletkami posuny atd.. a považuje to co je za standart. Přesné přirovnáni k práci s MSTS AE a AE pro OR mimochodem se musí dělat ve dvou editorech, je jako by jste někomu v práci vzali elektrickou vrzačku a řekli mu, že bude vrtat ručně a přes hlavu a že přeci výsledek bude stejný.

Poslední zbytek trpělivosti jsem vyštrachal v lednici, jsou toho dva litry a pochází od soutoku tří řek, soupravy si vytvořím v TRSE5 a dále budu pokračovat v AE bo při kliku na Nový při tvorbě soupravy se AE poroučí stejně jako se budu poroučet já až to spadne např. při tvorbě trati.

Back
Nahoře