Používáte zastaralý prohlížeč. Ten nemusí zobrazovat tuto nebo jiné webové stránky správně. Měl(a) byste si jej zaktualizovat nebo použít alternativní prohlížeč.
Ahoj, nevíte prosím pěkně jak omezit to otravný zasunutí do vozu při napojování? To bude asi špatně definovaný kolizní blok nebo co? Dělají mi to všechny vozy.
Tyto obrázky ukazují problém se spřáhly (stojící souprava) - po spuštění aktivity vše normální (obr. vlevo), po uložení a načtení aktivity chybný stav (obr. vpravo). V MSTS se vše chová normálně (trainset mám nastaven na 30cm spřáhla), na Open Rails jsem přešel před měsícem (používám stabilní verzi 1.2.3766). Default.wag na uložení vozů v aktivitách nemá vliv (ať už se v adresáři trainsetu nachází nebo ne). Myslím, že chyba vzniká při ukládání aktivity.
Pánové, stabilní verze je vám absolutně k ničemu, akorát tak na volnou jízdu (takže vlastně k ničemu ). Nezajedete si žádnou aktivitu, kde se používají kódy k posunu, scelení souprav a tak podobně.
Dan
JJ, samozřejmě, já jen chtěl upozornit na odchylku, i když od stabilní verze k nějakým změnám chování vozů asi došlo, nejsem si tak jistý, v OR jsem začátečník, ale třeba "kývání dostran" na výhybkách jsem nějak zaznamenal až teď po nějaké aktualizaci.
Hm, tak zatím jedno řešení co funguje je toto:
- nastavit délku v parametru Size ke skutečné z ShapeViewer (žádné zkracování )
- nastavit délku v parametru InertiaTensor Box na o trošičku menší než délka v Size (je to takový hub stlačení tlumičů, stačí 5-10cm)
- v definici Coupling nastavit r0 do nuly r0 (0cm 0cm )
Pak vagón nikam neposkakuje, nic se nezasouvá a reaguje to i na připojení v malilinkaté rychlosti.
To ano, ale to si můžu zmenšit tím InertiaTensor Boxem. Chtěl si snad vidět jak se to chová v obloucích, ne? Vlak se nerozpojuje, ani nehlásí bzučákem kolizi.
A hlavně mi šlo o zasouvání do vozu a poskakování, což je s původním lazením totální hrůza.