Josef Vogeltanz
Pomocník strojvedoucího
Jaká je zkušenost po téměř ročním používání s tímto nastavením spřáhel a rozměrů? Chtěl bych opustit svoje nastavování spřáhel podle O.Frinty 80cm/150cm. V Open Rails podle původního popisu ztratilo zřejmě funkčnost. OR nepoužívá ani rozměrovou definici modelu .sd ani default.wag v trainsetu. Totéž se dá říci i rozšířenější variantě 30cm/60cm.
Zkusil jsem upravit několik Balmů a 720 dle výše popsaných úprav a otestoval spojování/rozpojování i projíždění oblouky. Přijde mě to velmi dobré. Před tím (80/150cm) mě při najetí vzájemně prolnuly nárazníky prakticky na celou svoji délku a následně se srovnaly. Stejně tak při rozjezdu vznikla cca. 20cm mezera, která se po chvíli srovnala.
Zkusil jsem upravit několik Balmů a 720 dle výše popsaných úprav a otestoval spojování/rozpojování i projíždění oblouky. Přijde mě to velmi dobré. Před tím (80/150cm) mě při najetí vzájemně prolnuly nárazníky prakticky na celou svoji délku a následně se srovnaly. Stejně tak při rozjezdu vznikla cca. 20cm mezera, která se po chvíli srovnala.