Tak otázkou je, jestli se vyplatí kompletně předělat staré, nebo nakoupit nové. Aby to taky nedopadlo tak, že se řekne "zrekonstruovat starý vagón", ale jediné, co zůstane původní bude rám a logo dopravce a zbytek celý nový. To, co zmínil
@BR601 , těžko říct, co je lepší. Osobně jako samotář mám radši kupé, po odbavení průvodčím si můžu zatáhnout záclonky, zamknout (vím, že je to trochu sobecké, ale jistě se najde někdo, kdo tohle chápe, ostatně, popíšu to níže), dělat si s topením/klimou co chci, případně si můžu otevřít okno. Ve velkoporostoru se občas sejdou typy lidí, které mi lezou na nervy, ať už hlasití a nalití a občas i veselí spoluobčané, fanoušci fotbalu, podnikatelé, učetní a právníci, co celou cestu ťukají do svých mobilů s často zkamenělým a dosti nepříjemným výrazem nebo užvanění důchodci a lidé, pro jejichž poznámky bych je nejradši snad zaškrtil (příkladem uvedu to, když jsem nedávno slyšel, že "vlak při příjezdu do stanice ´piští´ [je tím myšleno brždění], aby upozornil cestující na nástupišti, že se blíží vlak"). Ale zase z opačného pohledu - chápu, že někdo, kdo nesnáší bytí o samotě potřebuje být mezi lidma ve společnosti v tom velkoprostoru, nebo třeba žena není ráda sama v kupé, co kdyby ji někdo přepadl a znásilnil? Ale o tomhle by se dalo diskutovat do nekonečna, opravdu dost možná radši i v přemístěném vlákně.
Teď k tomu, k čemu je určeno skutečně toto vlákno - Deme, super vůz. Ačkoliv ten starý nátěr nemám rád (kromě B-ček

), asi jej počínaje tímto vozem začnu dávat víc do aktivit

Ta střecha je z pohledu modelového patináře, podle nejž nesmí žádný model zůstat čistý, úplně dokonalá.