Aktivity pro OR Jacek

Jacek

Průvodčí
Zkouším teď upravit některé svoje starší mise pro OR. Tady je pár obrázku inovovaného MOs 3512

Začátek v depu
MOs_3512-OR_01.jpg

MOs_3512-OR_02.jpg

Provoz ve stanici
MOs_3512-OR_03.jpg
MOs_3512-OR_04.jpg
MOs_3512-OR_05.jpg

K tomu ještě čilý posun, v tomto je MSTS verze jako nějaké očesané demo :)
MOs_3512-OR_06.jpg
MOs_3512-OR_07.jpg
MOs_3512-OR_08.jpg

Odjezd z Krnova
MOs_3512-OR_09.jpg

Souběžný odjezd z Valšova
MOs_3512-OR_10.jpg

Jacku,
na stránkách píšeš, že MOs 3512 je opraven i pro MsTS. Nicméně po instalaci je nefunkční trasa "J_MOs3512_3511". A taky při instalaci aktivity je uživateli oznamováno, že aktivita je pro verzi tratě (tuším) 9xxx. Nedošlo, prosím Tě, z Tvé strany k chybě a nahrání staré verze místo té opravené?
Díky za prověření

To je blbé, v archivu byl starší soubor, opravil jsem to. Kdyby tam byl pořád starý, stažené soubory zůstávají snad den v paměti, tady je přímo apk - msts.jacek-modely.cz/310/Mise/J_MOs3512.apk
Tak či onak, mise budu dělat už jen pro OR. Pro MSTS je vývoj ukončen.

742 už máme vyladěnou, teď můžu dokončit některé mise s touto řadou. Tady je pár obrázků z jedné z nich. Vůbec první, kterou jsem do trati 310 dělal.

První násled vlaku Pn 69290, převoz nalakované 363.039 z vlečky tehdejšího OLPASu do Olomouce1.nsl_69290_03.jpg 1.nsl_69290_08.jpg

Objíždění v Krnově
1.nsl_69290_11.jpg 1.nsl_69290_13.jpg 1.nsl_69290_16.jpg

Milotice nad Opavou
1.nsl_69290_23.jpg

Křižování ve Valšově, při pobytu asi 40 minut možnost stopnout motor :)
1.nsl_69290_27.jpg 1.nsl_69290_28.jpg

A dvě fotky skutečnosti, 26. 10. 2006, trasu a provoz jsem dělal víceméně přesně
1.nsl_69290Sa.JPG 1.nsl_69290Sb.JPG

Verze pro MSTS nikdy nebyla veřejná, křižování nefungovalo spolehlivě. Pod OR je to jiná

Ahoj Jacku.
Nádherné obrázky a aktivita bude super.
Verze pro MSTS nikdy nebyla veřejná, křižování nefungovalo spolehlivě. Pod OR je to jiná
To je přesně jedna z věcí, proč jsem přestal tvořit pro MSTS. 10x jsi vykřižoval a po 11. jsi zůstal viset. Dokonce konkrétně na 310tce se měnila situace i po načtení aktivity z uložené pozice. V OR vlastně stavíš trasu jako dispečer. To co zadáš ti vlak udělá.

Ahoj Dane,
pomocí kódovaných WP je úprava z MSTS na OR paráda. Ale problém je u posunovacích misí, kde nějakou trasu projíždíš vícekrát. Umístění WP se pak nedá udělat, bod se "přilepí" zrovna na tu část trasy, kde je nežádoucí. Např. čas odjezdu po třetím reverzu, ale návěstidlo se nepostaví po druhém reverzu a třetí nic neblokuje. Nemáš na to nějaký fígl? Tedy kromě tvorby nové trasy. U další mise jsem si musel pomoct blokem.

Jinak ještě dotaz, dá se nějakou klávesou zavřít při hraní okno údálostí (hláška)? V další misi mám těch hlášek asi 130, klikání myší je dost nepohodlné.

Ahoj. Já se zatím k posunovací aktivitě chystám, takže zkušenosti zatím nemám. To okno bohužel jinak než myší nezavřeš.

Okno se může nechat zavřít automaticky, stačí do události dopsat řádek OrtsContinue ( 5 ). Okno pak samo po 5 vteřinách zmizí.

To jo, ale musí se dopisovat dvojzávorky pod události, jinak padá AE a po přeuložení znova dolňovat, a pak stějně blbnou aktivace událostí. Další problém, pokud máš delší text, je lepší si to zavřít po přečtení sám, hlavně když jsou složité posuny a hlášky musíš striktně dodržet.

Ono to může být zajímavé, ale u posunovacích misí to chce tu klávesu - pravá ruka "na brzdiči", levá zavírá hlášky po přečtení.

Má někdo praktické zkušenosti s otevíráním dveří u AI? Jak jsem zjistil, otevřou se jen pokud má traffic definovaný pobyt u nástupiště a jízdní řád. Pak ale zastaví kde chce a ne kde je potřeba. Všechny trafficy řeším přes čekací body kvůli zastavení u přechodů, to se ale dveře neotevřou.

a co třeba v té stanici mít dělené nástupiště, pak by to zastavilo jak má a ještě otevřelo dveře?

Tak to by mě Pepa neměl rád, kdyby to musel v celé trati překopávat. A tvorbu misí by to jen zkomplikovalo, každá stanice by v JŘ byla dvakrát nebo i vícekrát.

Ahoj. No ono je to stejně blbě jako v MSTS, ale obráceně. V MSTS traffic zastavuje až na konci označené koleje, v OR uprostřed. Obojí je špatně, dělit nástupiště je blbost, stačilo by, kdyby OR bral v potaz WP. a zastavil by tam, kde by byl u nástupiště zadán a bral v potaz i zadaný JŘ., ktrerý traffic v OR narozdíl od MSTS dodržuje.

Back
Nahoře