Aktivity pro OR Jacek

Možná blbost, co přidat před soupravu či za soupravu servis4, pak ti bude zastavovat kde budeš potřebovat.

Stejně blbé řešení jako před XXX lety v MSTS. Jak jsem psal, kdyby udělali tvůrci jen jednu úpravu, že když má traffic v cestě WP s kódem odjezdu v sektoru mezi modrými čárami, bude se řídit zastavením tam, kde je WP umístěn a zároveň bude brát v potaz zadání JŘ, je po problému.

Ono to částečně funguje, záleží jak je dlouhá souprava či nástupiště. Tedy dám WP i zatrhnu nástupiště.

No chci-li zastavování souprav jako na obrázcích o stranu dřív, jsou oba způsoby vlastně nemožné. Kdo by se s tím patlal... Zatím to bude bez dveří.

Teď dodělávám readme k misi, dají se někde stáhnout modely od Kebarka?

Mise 1. násled 69290 je na stránkách. Zveřejnění symbolicky 26. října, na den přesně po 11 letech, kdy ten vlak jel. Verze pro MSTS nikdy nebyla veřejná, vždy tam něco nefungovalo.
K tomu nové zvuky 742 a ladění. Za vším je práce od jara, snad tam nebude nic chybět

1.nsl_69290.JPG

Už několikrát jsem se setkal s názorem, že v OR nejdou dělat posunovací mise. Nevím, kdo s tím přišel. Oproti MSTS je třeba posunout některé hlášky blíž nebo dál, ale to je tak všechno. A naopak plno možností se v OR otevírá. V létě jsem zkusil předělat tuto misi - http://msts.jacek-modely.cz/paginy/310/J_Mn90890.htm
Veškerý traffic funguje spolehlivě, mohl jsem doplnit i několik vlaků, které v MSTS zablokovaly trasu, nechtěly přijet nebo odjet, atd.

Mn80890_09.jpg

Mn80890_22.jpg
Mn80890_23.jpg Mn80890_25.jpg

OR umí hodně věcí, tady 843, která jede z depa

tento obrázek je možno vidět i z pohledu fíry motoru v misi MOs 3512
Mn80890_13.jpg

Ale tady je motor trafficem, který z depa pojede do stanici na svoji soupravu a jako MOs odjede
Mn80890_13.jpg Mn80890_15.jpg

Na obsazenou kolej si traffic sám "zmáčkne TAB"
Mn80890_16.jpg
Mn80890_15.jpg Mn80890_18.jpg

Jen mi nedošlo, že hráč zrovna v tom čase bude v ŽOS, takže uvidí až toto. Ale už jsem to tam nechal
Mn80890_19.jpg Mn80890_26.jpg

Ale třešničkou na dortu je pak provoz v Miloticích. Hráč přiveze pro "Vrbenku" prázdné vozy, po vykřižování si odveze ložené. A než dojde odhláška za rychlíkem, 740 z Vrbna si na ty prázdné vozy najede a odjede s nimi jako Mn do Vrbna. V MSTS absolutně nemožné

Mn80890_34.jpg

Mn80890_38.jpg Mn80890_39.jpg

Mn80890_45.jpg Mn80890_46.jpg
Mn80890_49.jpg
Mn80890_48.jpg

V MSTS hlášku aktivoval střed vozidla, v OR čelo. Rozdíl pak je u sunutí a asi při přechodu stanoviště. Už nevím jak to bylo v MSTS. Pozice v OR jsem upravil velmi jednoduše, při zobrazení hlášky je dole i její název nebo ID. Stačí si při jízdě psát co o kolik posunout.
Tuto misi zveřejním po vyladění a naklonování všech wag, se kterými hráč šibuje, tady jsou jich desítky. Další Mn už vzniká.

Ahoj Jacku, s těmi hláškami je to poněkud složitější, sám, který mám za sebou několik posunovacích aktivit se s tím peru, ale ano v podstatě na čelo vozidla a trasa se na reversu obrací. Ale:
Jeden velký nedostatek OR, což by chtělo nahlásit a opravit. BACHA, pokud máš situaci, kdy máš reversní bod za výhabkou a máš napojit dva vozy a revers máš až za druhým vozem, uř po najetí na 1. a zastavení se trasa obrátí, ukázka z mé chystané aktivity:
reversní body.jpg
Nevím, který "chytrák" vymyslel tuhle "vychytávku", traffic ti tak na druhý vůz nenajede vůbec a odjede už s prvním, prostě by nemělo mít vliv zastavení před reversem, ale až op jeho projetí. Ale pozitivní věc je ta, že když naskládáš zprávy a nesedí ti, tak ulož v OR před posunem (aktivacemi těchto bodů) a můžeš s nimi v editoru aktivit MSTS šoupat a OR to vidí a nemusíš jezdit celou aktivitu. Ale nesmíš doplnit zprávy navíc, jinak je stejná situace jako v MSTS, úkol nenačteš.

Dane, nešlo by po najetí na první vůz tento o cca metr popotáhnout "na uvolnění zarážky pod kolem" a pak zase sunout na druhý vůz?

Ahoj, stiahol som si aktivitu MOs 3556/355. V aktivite by malo byť jasné počasie, čo vidno aj na screenoch. Ale u mňa tam prší :D. Bola aktivita aktualizovaná alebo je problém u mňa? :D Díky

Open Rails 2017-12-08 10-11-32.jpg

Ahoj, je prosím někdo v poslední tuto Jackovu aktivitu v OR? MOs 3503 ? Bohužel nedejdu ani z Olmouce, v okně jízdního řádu se objeví nástup cestujících ukončen čeká se na "zelenou na návěstidle" - nevím přesně jak to tam je. Ta ale ani po 20 minutách nenaskočí. Ptal jsem se přímo Petra, ten ale říkal, že to musí fungovat. Tak nevím. Děkuji :)

RE:Produktak

mně to dělalo taky,
Alkapone mi poradil:
Co se týká OR, máš v nastavení zatrhnuté políčko v experimentální: rozšířené AI posunování a zpracování trasy, vázané na lokalitou?
To by mělo pomoct.

Back
Nahoře