Aktivity pre OR AdamS

@Venny
Ahoj, při testech aktivity jsem toto vše projel bez problému. Po několika týdnech a několika aktualizacích, jsem si chtěl tuto aktivitu projet znova a narazil jsem na stejný problém. Zřejmě od určité aktualizace se celá aktivita rozházela.

Dobrý deň, mám pri sebe disk, tak som cez TW skontroloval minimálne vlakové cesty - tie boli v poriadku. WP pre rýchlik, s ktorým má Os križovať v Miloticích je za veľkým oblúkom nastavený tak, aby vyrazil o 8.37, takže bude mať nejaké 1-2 min meškanie. Taktiež som si stiahol aktualizáciu CR_310, ale odvtedy som žiadnu z mojich aktivít neprechádzal. Preto ešte dnes večer, poprípade zajtra doobeda by som aktivitu prešiel, prípadne upravil. O výsledku budem určite informovať!

Cestovanie vo vlaku využívam aj na testovanie TW, koľkokrát zvládne vykresliť cestu hráča po tej istej koľaji. Prikladám aj pár snímkov, ktorými by som rád priblížil, ako vlastne tvorím. Teraz to idem ešte otestovať, aspoň z časti, nakoľko schopný bude OR pretaviť to do hrateľnej podoby a nakoľko schopný budem ja, nezamotať sa. :D Ak by to šlo, možno z toho niekedy bude aktivitka.

TW1.jpgTW2.jpg

Adame, jeden postřeh ke křižování v Miloticích - projedu-li aspoň o kousek návěstidlo se stůj na své koleji, křižující rychlík se objeví, profrčí a mohu, trochu s podfukem, pokračovat dále. Snad to k něčemu pomůže. Zřejmě doprovodným jevem bylo to, že z traťového monitoru až k Bruntálu zmizely údaje rychlostníků a znaky návěstidel.
Tak uvidíme, jaký vliv to bude mít na další průběh aktivity.

Práve som to prešiel aj ja a všetko mi išlo bez problémov. Skontroloval som ešte raz vlakové cesty i súbory .act , .trf a nenašiel som príčinu. Rýchlik je nastavený tak, že sa v aktivite zobrazí na WP o 8.30. Trať je aktualizovaná na najnovšiu verziu. Neviem, prípadne to môže byť chyba aj OR, ja idem pod stabilnou verziu, nemám OR aktualizácie. Ale do hľadania príčiny tu by som sa nerád púšťal, bo ani neviem čo všetko aktualizácie od konca roka 2016, keď som si OR stiahol, obsahovali. :confused:
Ale ďakujem za postreh, ak by to všetko fungovalo aj napriek tejto chybičke, budem aspoň čiastočne spokojný, aj keď ma to bude trochu žrať.

Bez názvu.jpg

Já používám MonoGame OR, i zde může být zakopaný pes... :confused: Vypadalo to, že rychlík se sice v pořádku načetl, ale asi zůstal viset na vjezdovém až do okamžiku, kdy jsem projel stůj..
Každopádně další průběh jízdy až do konce byl již bezproblémový.

AdamS Teď jsem stáhnul TS 854. To si děláš srandu nebo co?Adam.JPGAdam1.JPG
Co kontrola v ConBuilderu? Těch špatných Con souborů je více. A to přehazování složek např. 814 od Pikku taky zábava, aby se člověk nenudil, když si chce jednou za čas něco zajet. Dále jsem to nezkoumal, neb na to nemám čas.

ConBuilder nepoužívam, takže kontrolu tam urobiť nemôžem. Je aplikácia TSRE - Con Editor, cez ktorú tvorím consisty. A čo sa týka screenov, neviem čo mám hľadať, preto nemôžem adekvátne zareagovať. Ospravedlňujem sa. Čo sa týka zložiek 814, tiež neviem, čo ste tým mysleli. :confused:

Jako sorry/извините, ale z tvojí odpovědi je mi jasné, že nemáš tušení, která bije. Jak se ti může načítat ze složky tečka cdc_Eas434_dpo cdc_Eas795_dpo? Nebo ty nějakou takovou v trainsetu máš? Dále by mě zajímalo kde mají tyto traffic neviditelnou mašinu, aby je mělo co táhnout. Vysvětlovat ti, že u nich máš nastavenu nulovou rychlost a akceleraci, asi nemá smysl.
Podud ti to udělal TSRE5 tak já osobně bych jej nepoužíval. Je vidět, že to má onen Pšonec stále v čurbesu. A už vůbec to není oficiální editor OR. Ani není napsán v C++. Proto to je na ET odděleno do samostatného vlákna.Tady má hlavní vývojář v návrhu OR con editor, který by měl již používat definiční soubory typu Json. Bohužel od loňského dubna na to nešáhnul.
No a co jsem chtěl říct těmi 814. Že autor modelu je má ve složce CD814, nikoli CD_814.

Adame na těch obrázcích je ukázáno, že tebou použitý vůz cdc_Eas795_dpo se nachází ve složce s názvem . (tečka) což je asi chyba, když autor jej má ve složce cdc_Eas795. Vůz cdc_Eas434 máš správně. Pochybuju, že sis sám dal ten vůz při kopírování do Trainsetu do složky s názvem . (tečka), takže to zřejmě zprasil nástroj na tvorbu consistů. K 814, podle souborů consist, které obsahují tohle vozidlo je máš ve složce CD_814, kdežto autor je má po stažení z webu ve složce CD814. Pokud si každý udělá svůj systém složek s vozidly je to jeho věc, ale neměl by s těmito svými úpravami vydávat aktivity, vždy je potřeba dodržovat složku, kterou udal autor jinak vzniká obrovský chlívek a potencionální hráč, který se snaží dodržovat značení složek má i po stažení a nakopírování takového vozidla do Trainset, chybovou hlášku. Dále k těm souborům z obrázku, ty soupravy jsou složeny pouze z vozů, pokud je v aktivitě stavíš na volné koleje jako loose consisty tak budiž, ale pokud jako servis musí mít nějaké hnací vozidlo, jinak se nehnou, k tomu se používá servis1 (neviditelná loko), v případě prvého zobrazeného je tento název i mezi soubory ve složce Services takže to není použito jako statické vozidlo.

Ďakujem za objasnenie. Tú bodku som si v nasledujúcej aktivite už všimol, preto som ju nepoužíval. Je fakt, že som ju sprv prehliadol. Zobrazuje mi ju totiž práve spomínaný editor. Nepotrebujú neviditeľnú mašinu, sú definované ako stacionárne súpravy, ktoré nemusí ťahať nič nikam. Je to holá súprava, ktorá má zadaný WP. Všetky súpravy, ktoré majú v názve "_Sta_" sú v mojich aktivitách definované ako stacionárne. A OR dokonca dokáže to (niekoľkokrát odpozorované), že súprava sa bude pohybovať aj bez lokomotívy. Pre presvedčenie odporúčam pretočiť čas, pokým sa súpravy nezačnú pohybovať, podľa nastavenia WP. Ono totiž pre každú súpravu, je jedno, či statická alebo v pohybe, vytváram vlakovú cestu, so zadaným začiatočným, koncovým a vyčkávacím bodom.
TSRE5 som začal používať, pretože mi umožňoval vidieť všetky vozidlá, ktoré mám stiahnuté. ConBuilder mal taktiež túto možnosť, ale nie pri všetkých vozidlách.
Ten prepis som si vôbec neuvedomil. Očividne to nastalo ešte na začiatku, keď som začínal s OR a vôbec si nespomínam na nejakú príčinu - asi značná úvodná neskúsenosť a zatemnenie mysle. Za upozornenie ďakujem a prepíšem zložku do pôvodného stavu. :)

TSRE1.jpgTSRE2.jpg

No a v Trainset to máš jak? Vypadá to, že dvakrát, jednou dobře a jednou ve složce . (tečka)
EDIT.
Budiž, je možné, že statická vozidla OR bere jinak než MSTS a pohybuje s nimi jak píšeš. Zbytek by bylo dobře dodržovat jak jsem psal. ;-)

Zistil som, že v Trainset, pod všetkými zložkami s vozidlami, som mal ,,vysypaný" celý obsah súboru s týmito vozňami. Preto ich zobrazovalo, že sú v zložke . (bodka). Takže som ich jednoducho odstránil a teraz ich už aj editor zobrazuje správne, nie tak ako na predchádzajúcich snímkach duplicitne. Takže ďakujem za pomoc. :)
Určite, zložky idem prekontrolovať a minimálne tú CD814 upravím.

Nikdy nikomu nebudou stoprocentně souhlasit všechny názvy složek s vozidly. Každý autor má svůj systém třídění trainsetu a každý vyspělejší uživatel též. Ti nejstarší členové tohoto fóra (myslím služebně) si možná vzpomenou, že určité snahy o sjednocení názvů zde byly, ale vyšly naprázdno. Neřeším takové věci - od toho máme pomůcky typu ConBuilder, Activity Converter, eventuálně Convoi. Na mě je pouze, abych našel stejný vagón či mašinu v jinak pojmenované složce, zvolil vhodnou náhradu ze stávajících nebo vozidlo stáhl z netu a do svého trainsetu včlenil podle svého systému. :cool:

Každý autor má svůj systém třídění trainsetu :cool:[/QUOTE]
To je právě kámen úrazu pro všechny nováčky, kteří s tím zápasí a pak různě trainset a funkčnost MSTS poškodí. A pak je běda se zde na něco zeptat. U toho trainsetu to tehdy chtělo alespoň nějaký systém, který by ani tak ne striktně sjednocoval složky a názvy, ale který by vypadal tak, že komukoliv bych otevřel trainset, vždycky bych našel ten onen příslušný vůz na stejném místě, a ne někde v jiné složce nebo pod jiným názvem. To by řešily instalátory, které by to na "své" místo nainstalovaly. Bylo mě kdysi vysvětleno, že to taky není úplně spásné řešení. Readme k instalaci od autorů skoro nikdo nečte, tak to pak vypadá, jak to vypadá. Pak k aktivitě, od takovýchto "snaživých" autorů, dohledat vozidla je někdy kalvárie. Když jsem ještě neuměl vyměňovat vozy v coinbulderu a stále dohledával modely, přestalo mě to bavit a od té doby jsem nespustil jedinou aktivitu. Stejně se můj zájem v MSTS začal ubírat jinam a ohled na aktivity probírám s některými renomovanými autory.

Každý autor má svůj systém třídění trainsetu ...
To je právě kámen úrazu pro všechny nováčky, kteří s tím zápasí a pak různě trainset a funkčnost MSTS poškodí. ...
Kámen úrazu je v tom, že místo stažení a používání se v tom každý šťourá. Vítězí forma nad obsahem a pak vznikají různé omyly a chyby. Zbytečně. Ale fakt je, že nějaké blbuvzdorné instalátory (existují vůbec?) by se samozřejmě hodily. :)

Skutočne neviem, prečo som prepísal danú zložku, každopádne už je to napravené a všetky cosisty sú presmerované do pôvodnej zložky. Dúfam, že už žiadna iná premenovaná nie je.
Ja práve ďakujem za každú pripomienku, nech ja napísaná akýmkoľvek štýlom. Každý je iná osobnosť a každý to vie podať iným spôsobom. Takže za rady a pripomienky budem rád. :)
Readme vytváram ku každej aktivite zvlášť a uvádzam to aj do popisu aktivity. Všetky vozidlá, ktoré v aktivite používam, sú vypísané v readme aj s odkazmi na ich stiahnutie.

Adame. OR má kontrolu conů. Vyzkoušej si dát někam bokem nějaký eng, wag co je definován v conu. Zapni OR a po té se podívej do logu. Musíš ho mít povolen v menu. Uvidíš tam výpis co chybý. Jinak TrackViewer byl aktualizován. Např. tvorba cesty nyní funguje podobně jako v MSTS AE. Jinak autor je po delší době opět aktivní a přijímá nové návrhy. Tak, že pokud ty nebo někdo jiný něco k tomu má, nechť si napíše. Až bude autor neaktivní, tak holt smůla.

Aktivita R 1128/1125 z Ostravy do Krnova a späť je už na webe https://tkanlokopage.webnode.cz/ . Ďakujem za test aj zverejnenie! :) Nakoniec som sa rozhodol venovať trati 323, takže najbližšie bude aktivita (časovo viac ako 4 hodiny) z tejto oblasti. Pridám aspoň jeden screen s krásnym prostredím. :)

Open Rails 2018-03-02 01-20-50.jpg

Back
Nahoře