Aktivity pre OR AdamS

Ešte mi tak napadlo. Nechcem vyzerať, že žobrem aktivitu, viem, že na ŽSR 150 vyšla teraz. Toto je len taký nápad. Ale k tým cargáckym laminátkam na tejto trati, možno by bol zaujímavý taký Pn z Nových zámkov až do Zvolena s laminátkou. Mňa by to bavilo určite. Videl som veľmi pekné skiny na 240tky. Poprípade by sa dalo aj v Podhájskej pohrať s postrkom. A už nebudem otravovať.
Nic ti nebrání se do toho pustit.

Když už je to téma nakousnuté, přišlo už se na to, jak to v aktivitě nastavit tak, aby se k hráčovu vlaku připojil postrk, případně aby se hráč jako postrk připojil k nějakému vlaku?

Mám za to, že v Msts jde obojí. Postrk se napojí na soupravu hráče - to jde. A aby ses ty napojil na jakoukoliv soupravu (a dělal postrk), to jde přece taky.

Asi jsem natvrdlý, ale můžete mi popsat ten princip? Já to tam pořád nevidím... Asi to myslíte tak, že by se to napojilo na Loose Consist, ale nevím, jak by se dala realizovat taková situace, že např. přijedu s vlakem do Zábřeha na Moravě a tam teprve na mě najede postrk a ten mě tlačí až do Třebové - tam se to řeší tak, že postrk má nastavený WP s kódem přivěšení? A opačně - kdyby mi přijel vlak a já se na něj měl napojit jako postrk nebo klidně i jako přípřež (dejme tomu třeba s dýzlem při napěťové výluce), tak já do něj prostě jen "najedu" bez jakýchkoliv WP nebo Událost-Připojení a jsem hotový?
Případně se přesuneme do jiného vlákna, ať to tady nezasypáváme.

přijedu s vlakem do Zábřeha na Moravě a tam teprve na mě najede postrk
V msts to bylo řešeno tak, že jsi musel s vlakem zastavit přesně, aby tě najíždějící postrk nenaprcal, ale jemně najel a nebyl ani kus za tebou. Ten druhý případ se dal doladit mírným couvnutím a dobrat si jej na sebe.
klidně i jako přípřež (dejme tomu třeba s dýzlem při napěťové výluce), tak já do něj prostě jen "najedu" bez jakýchkoliv WP nebo Událost-Připojení a jsem hotový?
Přesně tohle kdysi tady předváděl Michal. Bylo ale potřeba po připojení skočit na elektriku a stáhnout smetáky, pak se vrátit na přípřežní traktor a už to jelo do výluky.

Plexi, jestli ti jde o OR, tak postrk dobereš velmi jednoduše. Přijedeš s vlakem hráče např. na 3. kolej jakékoliv stanice a zastavíš, kde si umaneš. Např. na 4. koleji (nebo 3a či 5a) to je jedno, ti stojí LC postrková, které zadáš trasu jako jiným traffics na tu 3. kolej. Časově to napasuješ až po příjezdu vlaku hráče, takže prioritu musí mít vlak hráče pro vjezd na 3. kolej a ve správném čase pustíš na tu 3. kolej postrk. Natrasuješ ho klidně i s úvratí (obratem) jako klasický posun přes reverz/y. On ti krásně max. povolenou rychlostí najede k vlaku i na tu obsazenou a před ním si sám přibrzdí pro najetí. Žádné WP, události, nic. To děláš jen u rozšířeného posunu Al vlaků. Oproti msts hodně reálné a rychlé. Zatím jsem dělal jen postrk, takže s přípřeží nemám xp, ale jistě to bude podobně schůdné.
POZOR! Při najíždění postrku je nutné vždy jet přes výhybku, jinak se ti postrk zastaví cca 2 m za soupravou hráče, na kterou najíždí! Takže už netřeba LC cpát, jednak se začátkem trasy na danou kolej, jako v msts, kde byla navíc žádoucí rychlost jen do 3km/h, a taky nemusíš zastavit vlak hráče na praporek, aby jsi trefil ten konec vlaku co nejlépe k začátku trasy postrku. Ten LC si pojede tak dlouho, až na tebe najede. Pak to už jen zkupluješ, vyřešíš si brzdu (odvzdušnit LC a pak zase zavřít), kopnete s postrkovým brzdu a mažeš dál:).
Takto pak jde udělat i úvrať vlaku, kdy si jen přeskočíš do toho LC a buď s (dosud) vlakovou nebo bez ní, vyrazíš v opačném směru.

Díky všem. Tak tedy v OR ta postrková mašina jako AI nepotřebuje ani kódovaný WP pro přivěšení k soupravě, ona prostě jen "žuchne" do mě (hráče)?

Při najíždění postrku je nutné vždy jet přes výhybku
Postrk stejně jako v reálu musí začínat v jiném oddíle než je hráčovo loko. I když možná pokud bude stát na stejné koleji před hráčem, kde bude akce provedena, tak pomocí objetí soupravy by to také mohlo fungovat.
Dále OR by mělo dovolit pokračování trafficu svou cestou po odpojení hráčovo přípřeže. Zkoušel to někdo?
V manuálu k OR je vše popsané a je tam spousta případů, jak co bude fungovat.

Ano, podobnou situaci mám v Žilině, kdy přijedu s Brejlema ze Zvolena, odvěsím mašinu od vozů, přestoupím na jinou a Brejle samy odjedou do depa, já pak najedu na soupravu a pokračuji do Ostravy. Dokonce se dá aktivita začít tak, že budeš stát a čekat, než ti pžijede vlak, vystřídáš fíru a pojedeš, vlaků pak v aktivitě vystřídáš víc. Ale to už prozrazuji chystanou aktivitu. :-)

Po dlhej pauze som sa opäť dostal k tvorbe. Konečne som chcel dokončiť aktivitu so "Žehličkou" pre ŽSR 150, ale narazil som na zásadný problém, ktorý asi výrazne ovplyvní moju tvorbu aktivít. Pokiaľ sa to v diskusii niekde spomínalo, tak sa ospravedlňujem, ale nebol som na fóre tak tri mesiace. Web gvd.cz je zrušený z dôvodu porušenia autorských práv. Preto sa na vás, členov fóra, obraciam s prosbou o zaslanie súčastí (obehov, ZCP, nákresných CP) GVD ŽSR 2017/2018 a 2018/2019. Poprípade, vedeli by ste mi poradiť, či jestvuje podobná stránka, kde sa tieto súčasti nachádzajú?
Vopred ďakujem za každú reakciu a pomoc. :)

Možno je až opovážlivosť vyjadrovať, resp. ohlásiť sa po tak dlhej dobe, čo som bol v tejto komunite neaktívny, no školské voľno a odporúčané nevychádzanie z bytu malo za následok, že som opäť zapol OR. Keďže som medzičasom vymenil ntb za trošku výkonnejší stroj (nič extra, ale predsa), a zároveň sa vývoj a obsah simulátora celkom posunul, nestihol som všetko zachytiť, obzvlášť nie prejednávané témy. Preto ako prídem so starou informáciou, prosím o prepáčanie. :)
Rozhodol som sa opäť otvoriť projekt na trati ŽSR 150, ktorý je na obrázku nižšie, a začal mu dávať určité nové kontúry. Problém ale nastal ten, že v aktuálnej stabilnej verzii OR 1.3.1.4328, mi z nejakého dôvodu nefunguje, pri použití programu Track Viewer, jeden druh tzv. vyčkávacích bodov (WP). Jedná sa o konkrétne tie, ktoré umožňujú definovať presný čas odchodu vo formáte HH:MM. Prosím, vie niekto o tejto skutočnosti a bol by ochotný sa podeliť s nejakým výstupom ohľadom tejto problematiky? Riešim to spôsobom, že ich nahrádzam iným druhom WP, ktorý je definovaný len časom čakania vo formáte MM:SS. No vzhľadom na to, že to musí korešpondovať s časom definovaným v súboroch .act a .trf, je to časovo trošku neideálne riešenie.
Ďalšou skutočnosťou je, že nakoľko som "manuál" k tvorbe aktivít v OR pomocou "mojich metód" poslal už niekoľkým osobám, výstup som od nich stále nedostal. Môžem povedať, že v jednom prípade vyzerala komunikácia nádejne, no žiaľ, už rok neprebieha. Preto sa táto niekoľkomesačná práca odkladá ku konceptom "do šuflíka".
Snáď momentálna situácia a štátnice, klopkajúce na dvere, dovolia, aby som aspoň pár projektov dotiahol do konca a nezostal iba pri prázdnych sľuboch. Mimo to, však chcem poďakovať všetkým tvorcom (aktivít, modelov/skinov, tratí, ladení atď.), ktorí v priebehu roka krásne rozšírili portfólio simulátora. Veľká vďaka! :)

Open Rails 2020-03-22 01-01-50.jpg

Možno je až opovážlivosť vyjadrovať, resp. ohlásiť sa po tak dlhej dobe, čo som bol v tejto komunite neaktívny, no školské voľno a odporúčané nevychádzanie z bytu malo za následok, že som opäť zapol OR. Keďže som medzičasom vymenil ntb za trošku výkonnejší stroj (nič extra, ale predsa), a zároveň sa vývoj a obsah simulátora celkom posunul, nestihol som všetko zachytiť, obzvlášť nie prejednávané témy. Preto ako prídem so starou informáciou, prosím o prepáčanie. :)
Rozhodol som sa opäť otvoriť projekt na trati ŽSR 150, ktorý je na obrázku nižšie, a začal mu dávať určité nové kontúry. Problém ale nastal ten, že v aktuálnej stabilnej verzii OR 1.3.1.4328, mi z nejakého dôvodu nefunguje, pri použití programu Track Viewer, jeden druh tzv. vyčkávacích bodov (WP). Jedná sa o konkrétne tie, ktoré umožňujú definovať presný čas odchodu vo formáte HH:MM. Prosím, vie niekto o tejto skutočnosti a bol by ochotný sa podeliť s nejakým výstupom ohľadom tejto problematiky? Riešim to spôsobom, že ich nahrádzam iným druhom WP, ktorý je definovaný len časom čakania vo formáte MM:SS. No vzhľadom na to, že to musí korešpondovať s časom definovaným v súboroch .act a .trf, je to časovo trošku neideálne riešenie.
Ďalšou skutočnosťou je, že nakoľko som "manuál" k tvorbe aktivít v OR pomocou "mojich metód" poslal už niekoľkým osobám, výstup som od nich stále nedostal. Môžem povedať, že v jednom prípade vyzerala komunikácia nádejne, no žiaľ, už rok neprebieha. Preto sa táto niekoľkomesačná práca odkladá ku konceptom "do šuflíka".
Snáď momentálna situácia a štátnice, klopkajúce na dvere, dovolia, aby som aspoň pár projektov dotiahol do konca a nezostal iba pri prázdnych sľuboch. Mimo to, však chcem poďakovať všetkým tvorcom (aktivít, modelov/skinov, tratí, ladení atď.), ktorí v priebehu roka krásne rozšírili portfólio simulátora. Veľká vďaka! :)

Zobrazit přílohu 25058
Na odchod z danej koľaje použi WP 3hhmm napr. 31215 ( 12 hodín 15 min)

Ďakujem, no nakoniec som včera zistil (a dnes som to celé doobedie overoval), že chyba bola spôsobená, ako sa tu na fóre zvykne označovať, medzi klávesnicou a stoličkou. Po tak dlhej dobe som zabudol, že OR má aj nejaké nastavenie rozšíreného AI posunu a samozrejme som si ten checkbox nezaškrtol. Momentálne už všetko zatiaľ funguje, ako by malo. Takže sa ospravedlňujem za šírenie "poplašnej správy". :)

Back
Nahoře