Možno je až opovážlivosť vyjadrovať, resp. ohlásiť sa po tak dlhej dobe, čo som bol v tejto komunite neaktívny, no školské voľno a odporúčané nevychádzanie z bytu malo za následok, že som opäť zapol OR. Keďže som medzičasom vymenil ntb za trošku výkonnejší stroj (nič extra, ale predsa), a zároveň sa vývoj a obsah simulátora celkom posunul, nestihol som všetko zachytiť, obzvlášť nie prejednávané témy. Preto ako prídem so starou informáciou, prosím o prepáčanie.

Rozhodol som sa opäť otvoriť projekt na trati ŽSR 150, ktorý je na obrázku nižšie, a začal mu dávať určité nové kontúry. Problém ale nastal ten, že v aktuálnej stabilnej verzii OR 1.3.1.4328, mi z nejakého dôvodu nefunguje, pri použití programu Track Viewer, jeden druh tzv. vyčkávacích bodov (WP). Jedná sa o konkrétne tie, ktoré umožňujú definovať presný čas odchodu vo formáte HH:MM. Prosím, vie niekto o tejto skutočnosti a bol by ochotný sa podeliť s nejakým výstupom ohľadom tejto problematiky? Riešim to spôsobom, že ich nahrádzam iným druhom WP, ktorý je definovaný len časom čakania vo formáte MM:SS. No vzhľadom na to, že to musí korešpondovať s časom definovaným v súboroch .act a .trf, je to časovo trošku neideálne riešenie.
Ďalšou skutočnosťou je, že nakoľko som "manuál" k tvorbe aktivít v OR pomocou "mojich metód" poslal už niekoľkým osobám, výstup som od nich stále nedostal. Môžem povedať, že v jednom prípade vyzerala komunikácia nádejne, no žiaľ, už rok neprebieha. Preto sa táto niekoľkomesačná práca odkladá ku konceptom "do šuflíka".
Snáď momentálna situácia a štátnice, klopkajúce na dvere, dovolia, aby som aspoň pár projektov dotiahol do konca a nezostal iba pri prázdnych sľuboch. Mimo to, však chcem poďakovať všetkým tvorcom (aktivít, modelov/skinov, tratí, ladení atď.), ktorí v priebehu roka krásne rozšírili portfólio simulátora. Veľká vďaka!
Zobrazit přílohu 25058