Mono OpenRails s ReShade - aneb vytvoření realistického vzhledu simulátoru

Icik

Pomocník strojvedoucího
Pánové, skvělá zpráva v MGOR 3.6 konečně funguje ReShade pod DX11, který doslova umí vykouzlit ten nejrealističtější obraz, co můžeme v OR mít.
Už jen sestavit profily z mnoha filtrů a vybrat z nich ten nej. :-)

https://reshade.me/downloads/ReShade_Setup_3.0.8.exe

Návod:
1. Stáhnout ReShade z odkazu.
2. Spustit a vybrat Select game.
3. Zvolte soubor OpenRails.exe a zaškrtněte Direct3D 10+ v menu ReShade.
4. Nechte ho stáhnout všechny filtry. Možná se dají další filtry postahovat z netu.
5. Spusťte hru OpenRails a dejte hned jízdu. Při nahrávání trasy byste měli vidět v levo nahoře souběžné nahrávání ReShade filtrů.
6. Ve hře dejte Shift + F2 a klikněte na "+" přidat profil. Nic tam nepište páč tam zatím nic nemáte a dejte enter. Otevře se vám nový profil ORMono.ini s nabídkou filtrů.
7. Zkoušejte a laďte dokud nebude obraz co nejvíc nej.
8. Soubor ORMono.ini se pak zde může nechat sdílet, aby vypiplané nastavení mohli mít i ostatní uživatelé.

Zde ukázka...

1.jpg

Co říkáte na tuhle grafiku? Já vím, ještě je to moc přesvícené, ale to se doladí...:-)

Dobrý den.

ReShade mi hlásí chybnou bitovou kopii. Máte s tím zkušenost nebo víte, kde by mohl být problém?

Díky Luba.

Dík za balík MG-OR + ReShade. Mě více vyhovuje profil ozn. PATHOS, ale to je věc názoru. V profilu ORMono jsem se do přijatelnější podoby dostal vypnutím AmbientLight.
Ve všech případech by to chtělo nějakou projasněnější texturu letní oblohy. Lze s tím něco udělat, mohu to nějak nastavit nebo získat někde textury jiné? Výchozí dojmem je čas po letní přeháňce, kdy je sice ještě převážně zataženo, ale už se odněkud dere slunce. Pod jeho vlivem dochází k prudkému odpařování srážek a v ovzduší je hodně vlhkosti...

Na netu je spousta "obloh" pro OR. Zkus tam něco pohledat a pak sem dej obrázky z tvého ladění.

Nevypadá to špatně, lze nějak docílit i ztmavování /zesvětlování kabiny jako v klasickém OR při úpravě shaderů?

Jelikož včera díky tajfunu nešlo už nic moc dělat, zde obrázky z ranního rychlého testování ReShade, výchozí nastavení MonoOR.ini:

MonoOR+ReSh1.jpg MonoOR+ReSh2.jpg

Upozorňuji, že oproti sejmutému screenu se obrázky po vložení do vlákna trochu rozostřily a nejsou tak jasné. Berte to prosím v úvahu.
Jde o jasný letní den, s použitím textury oblohy (Sky04), získané zde - http://uloz.to/xu4Td9df/or-sky-rar
Jde sice o 2 roky starý odkaz s několika připomínkami, ale aspoň něco.
Pokud bude zájem o soubor INI s nastavením, mohu poslat nebo s někým vyjednat zveřejnění.

Hlavne to pekne vyzerá na tom modely, jak sa tam láme svelo.....Celé toto shaderovanie mi príde trochu odveci.....Mne osobne to nepríde ani trochu dobré,.

Taky jsem zkoušel a zjistil jsem asi toto. Rozdíl oproti OR je velká přesvětlenost, jako by bylo 40 ve stínu. Na obrázcích nahoře je to vyloženě přepálené. Pokud v mono game nastavím jas na 85% a v OR na 130, obojí je prakticky shodné... Jediné rozdíly na první pohled jsou stíny. V OR jsou méně výrazné a rozmazané. V mono game jsou o hodně tmavší a s ostrými okraji. U vegetace to vypadá propracovaněji, u budov jsou ovšem jaksi vroubkované okraje i u rovných ploch (střechy), což vypadá dost divně. Navíc stíny dělají jen některé velké objekty, takové staniční lampy a polovina vegetace ne. Obloha v mono je pouhý obrázek, nemění se, mraky jsou jak přibité.
FPS mám u obou hodně nad sto bez rozdílu, tady záleží na PC.

Zatím jsem coby uživatel/tvůrce nepochopil co je vlastně ta mono verze, když v OR vycházejí aktualizace, ta tuto verzi se nevztahují? Nejdou taky dělat skreeny, takže obrázky jen z OR, 100% jas a 130 % jas
OR100.jpg OR130.jpg

Tím nejjednodušším způsobem - klávesa PrintScreen.

To není to zase až tak jednoduché - pokud mám NTB a na něm mám PrintScreen definovaný pomocí funkční klávesy tak to nefunguje. S tímto mám problém již od posledních buildů běžného ORTS.

Hlavne to pekne vyzerá na tom modely, jak sa tam láme svelo.....Celé toto shaderovanie mi príde trochu odveci.....Mne osobne to nepríde ani trochu dobré,.

Ono zapínání různých shaderů je spíš taková hračička pro toho, koho to baví. Obraz se dá vyladit jemně pomocí třeba jen těchto shaderu Tonemap + Levels, kde si nastavíš sytost, světlost a rozestup barev černá a bílá.
To, co předvádí v základu OR nebo MonoGame OR, to jsou hotový omalovánky. Kdo má rád různé nastavování obrazu, ten se zde určitě vyblbne.

Back
Nahoře