Mono OpenRails s ReShade - aneb vytvoření realistického vzhledu simulátoru

Zatím jsem coby uživatel/tvůrce nepochopil co je vlastně ta mono verze, když v OR vycházejí aktualizace, ta tuto verzi se nevztahují?

Jacku, vždyť to tady celou dobu řešilo pár lidí. MonoGame je vhodnější prostředí pro OR než XNA a to hlavně z důvodu daleko lepší správy paměti. To byl a je hlavním důvodem snahy o přechod. Tam kde OR padne, MGOR jede dál. Až bude nějaká zásadní aktualizace do OR XNA, vydá se nová verze i v MGOR. Nejnovější verze je ta, co jsem zde dal s ReShade. Ta řeší chyby se zobrazením některých modelů.
MonoGame má zatím porodní bolesti, ale to hlavní funguje velice dobře - je výkonnější (u mě běžně o 50%), DirectX11 a hlavně se Dan i ostatní nemusí omezovat na provoze v aktivitách.

Jestli někdo má 10 let starou vykopávku a bude tu pořád špačkovat jako proč jsou tratě pořád náročnější, proč mu trafic shazuje neustále nové aktivity atd., tak to sorry ale bude se muset prostě podřídit ve jménu pokroku.

Obloha v mono je pouhý obrázek, nemění se, mraky jsou jak přibité.

Obloha v OR i v MGOR je řešená úplně stejně. Skládá se z hlavní Skydome1, která tvoří podklad pro modrou oblohu a pak Clouds01, kde je textura mraků, které se pomocí animace pohybují na tom podkladu. To si každý může poskládat jak chce.
Mně to vyhovuje tak, jak jsem to zveřejnil v shaderech s verzí MGOR tzn. podklad s grafikou mraků a žádné pohybující se mraky.

...ale to hlavní funguje velice dobře - je výkonnější (u mě běžně o 50%)...

Původní ORTS má u mě slušně vysoké fps (47 - 60), bez problémů zvládne i trať 321 bez pádů a záseků, ale MonoGame jen 15 - 20 fps. (rozlišení 1600x900) Pokud snížím rozlišení na nějakých 1024x768 a spustím ORTS v okně, tak se fps zvedne maximálně na 22 - 24. (i7-2720QM, 8GB RAM, Quadro3000M) Takže pro mě tohle bohužel není, musím se spokojit s běžným buildem ORTS, nebo s TS2017 :(

Pikku, problém bude zřejmě v integrovaném AA. Používáš u ORTS nějaký druh vyhlazování nebo jedeš tak, jak to je bez AA?
Pokud si zkoušel ode mne zde nahranou verzi, musím tě upozornit, že mám nastavený dohled na 4 km. Ale to bude zapsaný nejspíš v registrech proto je to bezpředmětné.

Zkoušel jsem různá nastavení AA, a jediný vliv to mělo při spuštění MonoGame v okně 1024x768. Fps se ustálilo na pěkných 30 :) Ale při vyšším rozlišení žádná změna, stále 15 - 20.

Ty sice krásný, ale stále to neřeší, co píše Pikku, te dobrá věc pro tebe, ale 85% lidí jede na daleko slabších PC. Co tedy řešit nejprve sprovoznění OR pro všechny a ne skákat na konec.

Ono ked chete mozem robit modely co budu mat 100 kujus......V ramci pokroku si kazdy povinne kupite nove zelezo.....Ale az za 5 rokov.... Teraz take nevyrabaju.

Kto takto rozmysla to ma trochu nedomyslene.......Lepsi engine neznamena ze mozes tomu vytnut do neviem kam......a ze netreba optimalizovat.......lepsi engine je na to aby to bolo stabilne a nesekalo sa fps. Lenze doteraz kazdu hru co vydali na lepsom engine vid Rw....uzivatelia pochovali narocnejsimy modelmy.......Bez rozumu ti je dobry engine na figu.

Omlouvám se Pikkovi, že Printscreen nefunguje na jeho noťasu. Je mi to opravdu líto... :eek: :)
Ale teď vážně - jak jinak bych asi pořídil obrázky v příspěvku 12 tohoto vlákna a napsal to sem bez ověření? Trochu soudnosti. pánové.
Tedy znovu: prostředí MonoGameOR + ReShade, volná jízda na 310 (jak vidno). Na klávesnici stolního počítače na bázi MB M5A99FX Pro R2.0 s jádrem FX6300, s 8GB RAM, s GK Radeon RX560. se dvěma disky SSD atd., používajícím OS Win7 Ulti (Uživatelské hodnocení 7,4 - když to musí bejt), jsem stiskl klávesu PrintScreen. Tím se v adresáři ORMono, vzniklého prostým rozbalením zde dostupného archivu MONO_OR3960_ICIK.rar (na ulozto) vytvořil snímek obrazovky ve formátu BMP. Ten jsem vzal a převedl na JPG, případně na jiný formát, individuálně používaným multimediálním programem pro prohlížení a úpravu fotek, obrázků atd., to již není podstatné. Pořizuji-li snímky za jízdy, simulace sebou trochu cukne - např. podobně jako když se u MSTS načte protijedoucí traffic v aktivitě. Obrázek se uloží přibližně v tomto označení: "RunActivity 2017-10-31 07-44-38.bmp", což není nutné rozebírat. Jestli to někomu nefunguje, opakuji, je mi to sice líto, ale neznamená to, že se sem píšou vždycky bludy.
Co se týče FPS - i s novou GK se při vyšším FPS, přibližně okolo 70, obraz začal cukat a sekat jak mladá kobyla v postroji - platí pro oficiální OR. Navíc oficiální OR nechtěl reagovat na nastavení GK (oproti testu na MSTS), což jsem psal na jiném místě. Ozval se pouze Icik a doporučil MonoGame OR. Zkusil jsem a problém se zobrazováním byl vyřešen bez jakéhokoliv zásahu do ovladače GK. Pro mne ideální řešení. FPS jsem navíc dostal v některých úsecích vysoko přes 100, bez jakéhokoliv zadrhání a poskakování obrazu. Něco na tom MG zkrátka bude, přiznejme si to.
Doplnění o ReShade je už taková třešnička, kterou každý může nebo nemusí akceptovat a používat. To už bych tady vůbec nerozebíral. :cool:
Dík za pozornost...

Jednou vetou, pikku vidis to aky si babrak? Radsej to zabalme, lebo sme motaci co to nevedia.......

...pikku vidis to aky si babrak?...

Ale já o sobě nikdy netvrdil, že jsem machr na PC. Jen jsem se zeptal v čem by mohl být problém. Nejde mi to na mém železe, co nadělám. Hraju jiné hry, na nikoho se nezlobím, nikoho neosočuji a nikomu nezávidím. Jen mi mrzí, že to co fungovalo do buildu 1.2 teď nefunguje.

To su tie standardy o ktore sa tu tak bojuje a samotny vyvojari na to kaslu....

Mě sere taky spousta věcí, ale snažím se vzít aspoň z toho mála něco pozitivního. Dem, nevím jestli si čteš na fórum Elvas Tower příspěvky a vyjádření lidí, co se snaží OR posouvat dále. Ale asi ne, protože bys jinak nebyl takový hnidopich.
Pokud mi simulátor x-krát spadne za aktivitu viz MSTS, asi je na čase něco změnit, nemyslíš? Bavím se o skutečně reálné aktivitě na 321 s plným provozem.

Nie som hnidopich. Len ja aj poviem čo konkrétne má hnevá....Od toho ešte nespadne korunka nikomu..... Už dosť dlho mám na Pc len OR a tak to aj ostane. Modeli robím len pre OR, tak asi nebudem zhadzovať OR. Skôr ma hnevá prístup komunity. Aj tunajšej. Viď práve diskusiu o aktivitách,modeloch a Pc a fps. Tak toto ma fakt hnevá.

Fakt vás některý nechápu a jedna rada, zajděte si k očařovi. Tohle je fakt humus.
RunActivity 2017-11-03 12-27-53-897.jpg
Já s tim absolutně nemohu jet, mě jdou oči šejdrem, nehledě nato, že FPS mam pod 10.
RunActivity 2017-11-02 19-48-57-568.jpg

Tohle je čisté MOMO bez té blbosti, kde jsem s FPS cajk a PC tak nefuní a poslední foto klasické OR.
Open Rails 2017-11-01 01-36-10.jpg
Ano MOMO má jasnější barvy a i ostřejší obraz, jede na novém engine, tedy me PC tolik nezatěžuje. Tak proč sem cpát něco co má navodit skutečný obraz, když se tak dle mě neděje a ještě to zatěžuje PC. Icik opravdu rada, pořiď si ještě jednu bednu s normální sestavou, testuj a dokud to nebude vyladěné i pro nás ostatní, tak to sem ani nedávej.
A jak říkam, tohle je až ta poslední věc, co se může řešit, když už nebude do čeho píchnout, teď se věnujme zasadnějším věcem.

Ja som to celé shaderovanie dal na vedľajšiu koľaj hneď jak som zbadal čo za čierne plochy to robí na modeloch.....Tá rakev motor tam vplyvom toho nereálneho svetla dole okolo dverí celkom očernela....Takže by sa museli aj modely prekopávať.....Toto fakt nie je ani trochu podstatné pre OR momentálne. Pomaličky sa rodia úpravy kabín a engov pre OR, čo je len dobre. Toto je prvá vec, aby sa dalo normálne jazdiť.......Ako povedal autor trate @Tequilla020 jeho PC nemá rád.....Tak toto je myslím si prvotná záležitosť....

Zdravím,
aké je čislo MG 3.6?,prosím potrebujem vedieť X3959 alebo aké?,to číslo potrebujem vedieť X****

Dakujem

Back
Nahoře