Ještě dodávám, že pokud budeš souhlasit s navrhovaným řešením a dále už nic upravovat nebudeš, pošli odkaz na finální podobu tvého nastavení.
Pro mne už prakticky by zůstalo to řešení, které jsem ukázal v posledním videu. Samozřejmě dodám.
Je v něm snížená hodnota výkonu (na paramert původního reálného zápisu), která je nadsazeně potřebná při původním výpočtu bez nucené TCh. S nucenou tam může být cokoliv (i méně). I při zápisu originální hodnoty si ten sim přeleze vysoko přes parametr zápisu eng. Ovšem nadsazené hodnoty pro proud a sílu potřebné jsou. Jak už jsem psal dříve, musí to být protažené za hranice možného, aby nedošlo k tomu, co v původním vydání, kde to nekontrolovatelně ujelo po vyčerpaní zápisů tabulky. Takto mám nataženou tabulku i do 105 kmh. Maximálku v eng zatím nastavenu na 110 a stejně jako reálná umí i přes 120 při lehké zátěži. (Ještě si něco ověřím dalším terstem).
...
Test proveden, poslední OR kašle na hodnotu MaxVelocity ( 90km/h ). Dal jsem tam 60, 30 a stejně jsem se rozjel bez omezení přes 100.
Do adheze jsem nezasahoval a asi by potřebovala ještě poladit. Měla by se mírně snížit a přiostřit na výstraze, ale nevím, co v tom sim umí. Jestli umí jen tiše klouzat bez výstrahy nebo jestli je možno měnit i hladinu, kdy to už bude houkat. Aktuálně to houká hodně pozdě a moc při tom stáhne sílu. To nechám asi na tobě, nestudoval jsem to zatím.
Hned na to jsem byl překvapen svižným přepínáním odporových stupňů, ty já laik skládám za sebou opatrněji, div si ještě u toho v duchu neodpočítávám do šesti..
Fíra se řídí proudem a rozjezd by měl být svižný. Nebát se využít tažnou sílu mašiny. Rychle rozjet a pak už jen dodržovat rychlost malým výkonem na krytí jízdních odporů. Šudlálci pomalým rozjezdem spálí o hodně více elektriky než střihouni. A já byl vždy střihoun. Na rychlíkách i nákladech. Ostatně dnešní počítačové mašiny jsou také konstruované na úsporu času a energie.
Zbývá dořešit jednu drobnost. Ametr pomocných pohonů má ukazovat proud ventilátorů, kompresorů a topení kabiny. Není mi známo, že by tohle simulátor uměl. Zvuk ventilátoru nastartovat na kterémkoliv (má být na třetím) stupni není problém, ale nebude v souladu s tím Ampp. Zreálnit by to šlo vyrobením poruchy toho Ampp, byl by pořád na 0. Momentálně běží větráky při jakémkoliv jízdním stupni jako na střídavce, což není u šestikola dobře. Zapnout mají na 3.st. a vypnout ručně fírou (nebo stáhnutím sběračů). Jakou klávesu pro vypnutí? Jak vypínat třeba eventuelní monitor zásahu nadproudu? Lze používat monitory z msts? Tam jsem resetoval monitor nadproudu (ve verzi bin, kde to bylo funkční) směrovou pákou, zde za jízdy nelze.