Josef Vogeltanz
Pomocník strojvedoucího
Podle toho co jsem zjistil na ET diskuzi k tomuto parametru (manuál je v tomto skoupý), ORTS používá tohoto parametru vozidla k výpočtu příčného zrychlení v průjezdu oblouky. Pokud je rychlost vysoká, poloměr oblouku malý a parametr ORTSUnbalancedSuperelevation chybí nebo je malý., ORTS se "ozve" oznámením, že rychlost v obloucích je příliš vysoká. Vozidla z trati nevyskočí, chybí kolizní model zavržený programátory. ORTS to decentně nazývá "překročení pohodlí cestujících" v případě, že se jedná o osobní vozy. U ostatních prostě varuje, že rychlost v oblouku je příliš velká a uvede doporučenou hodnotu.
Ve svých nastaveních používám standardně hodnoty 150 mm, která je původně určena pro projektované tratě. Od jisté doby jsem to vylepšil dalším parametrem - ORTSTrackSuperElevation ( x y ), což je tabulka, kde x jsou poloměry oblouků v metrech a y převýšení v mm. Tabulku jsem opsal z kteréhosi drážního předpisu S3 o železničním svršku.
Ve svých nastaveních používám standardně hodnoty 150 mm, která je původně určena pro projektované tratě. Od jisté doby jsem to vylepšil dalším parametrem - ORTSTrackSuperElevation ( x y ), což je tabulka, kde x jsou poloměry oblouků v metrech a y převýšení v mm. Tabulku jsem opsal z kteréhosi drážního předpisu S3 o železničním svršku.