Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Co se týká stěračů tak nejsme dva :) . Pohled 1 ukazuje jinou polohu než je u 2. A jde něco udělat s tím cvakáním rychloměru. Díky
V pohodě, tohle jediné asi rýpnutí bylo. Rozdíl mezi pohledem z kabiny a venkovním jsem pochopil dobře. Jen mě zarazila skutečnost, že zrovna tohle může někomu vadit. tedy v situaci, kdy 99% všech provozovaných modelů má jiného autora, jejich repainty taky a kabiny rovněž (o zvucích nemluvě). Jak tedy zajistit aby poloha košťat vždy odpovídala uvnitř i venku?

Teď si sem jen něco odložím, čistě jen abych vás donutil popřemýšlet o tom, jak jsem to dokázal. Screeny jsou navzájem na sebe navazující z jedné jízdy.
No jo v Praze tam je zhasnuto pořád, ale v Krasíkově tam nezhasneš ani kdyby ses rozkrájel. :D

K doplnění svého výkladu ještě připojuji příklad - video jízdy Sergeje přes tunel Špičák. Sergej polský, 3D kabina ruská, trať 183 (Šnek a Fanda Staněk)

K doplnění svého výkladu ještě připojuji příklad - video jízdy Sergeje přes tunel Špičák. Sergej polský, 3D kabina ruská, trať 183 (Šnek a Fanda Staněk)

A tak to je pěkné, jak to, že tu kabinu nemám? Oni ji mají rusáci zatmavenou i defaultně, tak to tolik nekřičí jako u šestikoláku Hodila by se mi 3D kabina k ragulinu ...

A tak to je pěkné, jak to, že tu kabinu nemám? Oni ji mají rusáci zatmavenou i defaultně, tak to tolik nekřičí jako u šestikoláku Hodila by se mi 3D kabina k ragulinu ...
To ne, jas je v pořádku. Ale ta video ukazuje celou dobu jízdu ve stínu a ten kabina reagovat umí (stejně tak tvoje 3D kabiny). Pokud jde o použití k ragulinu, je to otázka osobních preferencí. Než koukat na ruský rychloměr, to raději 2D kabinu od Duusa a Nebuluse.

Kdyby přesto někdo zájem měl, ruská 3D kabina pro M62 se vyskytuje u kolegů v Polsku v balíčcích s jejich lokomotivou ST44 (M62).

Něco máš blbě, u mne ji AE vidí a vidí ji i CB.
U mě ji taky AE vidí, ale jen při tvorbě servisu v Traffic kde v nabídce consistů je, pokud ji chci vybrat při tvorbě hráče tak v nabídce consists není, pokud tam přivěsím jinou loko nebo servis tak hle, už v nabídce je. To není nic zásadního, poradili jsme si se spoustou jiných překážek, poradíme si i zde.

To ne, jas je v pořádku. Ale ta video ukazuje celou dobu jízdu ve stínu a ten kabina reagovat umí (stejně tak tvoje 3D kabiny). Pokud jde o použití k ragulinu, je to otázka osobních preferencí. Než koukat na ruský rychloměr, to raději 2D kabinu od Duusa a Nebuluse.

Kdyby přesto někdo zájem měl, ruská 3D kabina pro M62 se vyskytuje u kolegů v Polsku v balíčcích s jejich lokomotivou ST44 (M62).
Děkuji, stáhnu a uvidím.

U mě ji taky AE vidí, ale jen při tvorbě servisu v Traffic kde v nabídce consistů je, pokud ji chci vybrat při tvorbě hráče tak v nabídce consists není, pokud tam přivěsím jinou loko nebo servis tak hle, už v nabídce je. To není nic zásadního, poradili jsme si se spoustou jiných překážek, poradíme si i zde.
To dělají i páry pro OR. Pleskni tam jakoukoliv mašinu a pak ji vyměň v CB za to šestikolo. Když oak otevřeš editor aktivit MSTS, nespadně, jen nabídka trasy hráče bude prázdná, ale úpravy v trase a tak uděláš přes kolonku pro traffic. A pozor, on ti bude hlásit chybu i TrainStore, pokud si budeš chtít odsypat trainset, ale jen odklikni pokračovat nebo jak to tam je.

@Pikku, @Josef Vogeltanz Kluci, 3D kabina by měla umět fičuru "nočního režimu". 2D kabiny fungují právě na tomhle principu. Jenomže, třeba mně přijde praktičtější zapínání osvětlení přístrojů, nežli celé kabiny. Noční režim by načetl noční textury, kde by automaticky svítily přístroje. Možná by se to dalo "očůrat" tak, že by i noční kabina byla zhasnutá a pomocí "L" by se rozsvěcely jenom a stále přístroje, jak to bude fungovat nevím. Můžeme to vyzkoušet. :D

Ještě k 3D kabinám obecně. V našem malém světě simulátoru Open Rail jsme v jejich počtu lídři.
Když jsem se ráno u kafe rozhodl otestovat dostupné kabiny 3D, byl jsem docela překvapen, že jsme v tomto oboru velmocí.
Faktem je, že jsem našel jednu malou italskou páru (ta co má ta boční okénka v románském stylu), jednu maďarskou páru MÁV 424 a dva ruské diesely (M62 a 3ТЭ10М), existuje snad ještě elektrická jednotka ЭР9Т. Ale sehnat tyto kabiny je potíž. Nakonec se mě to povedlo u na polských stránkách s M62. Něco málo dalšího (Argentina) jde najít na ukázkových videích na YT, ale jen ukázky. V praxi jsou tyto kabiny veřejně nedostupné.

To je docela paradox. V kolébce Open Rails o 3D kabinách diskutují jen v teoretické rovině (a také diskutují o svém špatném vztahu s východoevropany, což vedlo např. Rusy k vzniku samostatného simulátoru na bázi OR).
Ale opravdové a veřejně dostupné dostupné 3D kabiny zatím vznikly právě v bývalém východním bloku - Maďarsku, u nás a v Rusku.
Toho je třeba si vážit.

Příjde mi, že i třeba "Maszyna", to jest poslky simulator drážní dopravy. Fyzika je dost fajn, lepší než OR a kdo si stěžuje na nepřehlednost OR, ať zkusí Maszynu. :D Škoda jen, že do "Maszyny" není více CZ/SK módů.

Za divochy nás mají na 100%. Včera jsem si na Steemu koupil Gold Edition COD WW2 a chtěl jsem zadat spoň české titulky, bohužel nic, v nabídce jseou všechny nožné jazyky i snad ze států, které jsem zapoměl že existují, ale čeština tam není, takže jedině polština. Bohužel, ty tym jsouobchodní zákony, že produkt musí obsahovat český návod a podobně.

Za divochy nás mají na 100%. Včera jsem si na Steemu koupil Gold Edition COD WW2 a chtěl jsem zadat spoň české titulky, bohužel nic, v nabídce jseou všechny nožné jazyky i snad ze států, které jsem zapoměl že existují, ale čeština tam není, takže jedině polština. Bohužel, ty tym jsouobchodní zákony, že produkt musí obsahovat český návod a podobně.
Otázka titulků se týká spíš peněz, nezapomeň že Poláků je desetkrát skoro čtyřikrát víc. To, že jsme pro ně divoši, pramení spíš s anglosaského pocitu morální nadřazenosti nad zbytkem světa. Ale tak to bývá, každý trochu větší národ pohrdá tím nevýznamným.

Back
Nahoře