Timetable Jak na to a postřehy ostatních

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku
Zkus smazat tu závorku u BLOCK_OCCUPIED. Ta tam je nějaká divná a obávám se, že kvůli ní bude ingorován ten CallOn. A ty mezery u rovnítek jsou taky nějaký divný.
if (block_state () ==# BLOCK_OCCUPIED && TrainHasCallOn())

Toto problém nebyl, resp. není. Podmínka je správná a program "pustí" vlak s $callon jen, když je kolej obsazená.
Problém byl v tom, že jedno "železniční" návěstidlo obsahuje - aspoň na trati BP - několik definic a skript se musí doplnit všude tam, kde to může blokovat jízdu. Snad jsem i popsal, jak jsem to našel - pro budoucí generace.

Pro zájemce: https://github.com/matejpacha/or_timetables/tree/main/Trat225
Stále daleko od kompletního dne mezi Jihlavou a HavlBrodem. Ale aspoň jsem si procvičil některé manipulace s vlaky - obraty osobáků v HB, nástup z depa v Jihlavě, úvrať rychlíků v Jihlavě nebo nákladních vlaků v HB (relace z Ostravska směr Linez a zpět). Čekají mě i zajímavé špeky, např. spojování dvou souprav v Jihlavě a následné dělení vlaku na zastávce Jihlava Bosch-Diesel, atd.
Na odreagování dobrý :)

Chlapci (a děvčata), nestalo se vám někdy v TT, že Openrails načetl časové údaje sousedního vlaku (myšleno z vedlejšího sloupce)? Zkouším to i otevřít a uložit v OR TT editoru, ale všechno vypadá správně. Začínám podezřívat OR, že nedokáže zpracovat více vlaků z jednoho souboru...
Jeden osobák mi nezastavoval v žádné zastávce. Ověřil jsem to tak, že projedu konkrétní vlak "ručně" a sleduju jízdní řád. No a svítila mi v F10 jen jedna zastávka a ta byla podle času určená jinému vlaku z vedlejšího sloupce. Pokud to jsou potom křižující se vlaky, tak se může stát, že vlak čeká sám na sebe a vůbec nevyrazí...

Jeden vlak (první příchozí do stanice) měl kromě příkazu wait ještě příkaz hold. Druhý vlak měl taky hold. Upravil jsem první vlak na čistý "wait" a druhý na čistý "hold". Druhý vlak tak neblokuje vjezd protijedoucímu a zároveň se mu cesta po příjezdu postaví.

Ahojte. Pokúšal som sa vytvoriť trasu v Track Viewer na trati BP z Kolína do Prahy hl.n., ale po prehadzovaní výhybiek z Libne na hl.n. mi vyhodilo chybu a koniec. To isté mi urobí z Holešovíc na hl.n. Text chyby:

A fatal error has occured and Open Rails cannot continue.

System.IndexOutOfRangeException: Index was outside the bounds of the array.

This error may be due to bad data or a bug.

Darí sa vám vytvoriť trasu na hl.n.? Máte tiež ten problém? Vie niekto pomôcť?

Ahojte. Pokúšal som sa vytvoriť trasu v Track Viewer na trati BP z Kolína do Prahy hl.n., ale po prehadzovaní výhybiek z Libne na hl.n. mi vyhodilo chybu a koniec. To isté mi urobí z Holešovíc na hl.n. Text chyby:

A fatal error has occured and Open Rails cannot continue.

System.IndexOutOfRangeException: Index was outside the bounds of the array.

This error may be due to bad data or a bug.

Darí sa vám vytvoriť trasu na hl.n.? Máte tiež ten problém? Vie niekto pomôcť?
Mám tu samou zkušenost. Možná by nám poradili aktivitáři. Bohužel nejsem vlastníkem originál MSTS, ale snad by se dala trasa postavit v MSTS editoru.

IMG_20230711_135539090.jpg
Mám otázku už nevím co dál dělat. Udělal jsem si to jak jsem si to dělával fungovalo to tak jsem to uložil a pak když jsem si načítal jak uloženou pozici tak začátek timetable a zase tahle chyba. Zkontroloval jsem všechny consisty a trasy a vše je ok. Tak potom jsem to smazal a udělal si to znovu. Zase tahle hláška. Tak jsem to udělal podle Howkyho návodu a najednou to fungovalo. Tak jsem ho dojel a že si udělám další a dělám další podle toho návodu. Zas a opět tahle hláška. Už jsem to už různé a několikrát předělával i consisty a trasy a furt tahle hláška.

Přílohy

• IMG_20230711_140224429.jpg
    IMG_20230711_140224429.jpg
    385.4 KB · Zobrazeno: 11
  • IMG_20230711_140236064.jpg
    IMG_20230711_140236064.jpg
    409.3 KB · Zobrazeno: 11
  • IMG_20230711_140247736.jpg
    IMG_20230711_140247736.jpg
    452.8 KB · Zobrazeno: 6
Zdar vespolek

měl bych dotaz na stahovačky v Timetablu. Jak řešíte, že AI projede stahovačku, práskne mu to a pak mu chvíli trvá, než zase nahodí smetáky a HV ?
Má to vůbec nějaké řešení? Počítám stím, že tohle by se muselo řešit v kodu.

A druhá věc, jak nastavujete odjezdy vlaku ?
Když má odjíždět 13:30:00 skutečně se začne rozjíždět třeba až 13:30:30, což už jsou nějaké sekundy do zpoždění.

Ahojte, ma tu niekto skúsenosť s načítaním uloženej aktivity ? Keď uložím klasickú voľnú hru, ide načítať ale akonáhle chcem spustiť uložený timetable tak mi vypíše error.

@Rulda
Nepoužívej tečky v názvech. Potom by to mělo fungovat.
Ahoj, mám stejný problém co Rulda, jen nevím cos myslel těmi tečkami v názvech? Myslíš názvy stanic? Protože podle Howkyho tam mají být stanice přesně co jsou ve hře a v nich tečky jsou. Mám to takhle a nejsem si vědom toho, že bych tam měl něco špatně. Jaké tečky si myslel? Nebo co udělat pro to, aby se mi neukazoval stejný error? Díky moc

Přílohy

• 2025-06-05 17_59_49-Window.jpg
    2025-06-05 17_59_49-Window.jpg
    119.2 KB · Zobrazeno: 23
V track vieweru si vytvoř trasu vlaku, dej "save visited stations", ulož to do složky activities/ openrails ve formátu .stations (nabízí to špatně.txt) a při tvorbě nového timetable ti to nabídne tento soubor jako vzor se stanicemi.

Akorát bacha, do těchto souborů se občas stanice jakoby uloží přehozený. Je potřeba si to překontrolovat, aby byly ty stanice správně po sobě.

Back
Nahoře