Parní lokomotivy ČSD (nejen) pro Open Rails

Těžko určit co se děje. Načetl jsem ušatou a uhlí má na správném výchozím místě (tj. plný tendr).
Stáhl jsem balíček od Pikka a oba engy (svůj i ten v balíčku porovnal). Zápis je stejný (kromě názvu):

okno.jpg
Po načtení je lokomotiva ve vyzbrojeném stavu, tedy s tendrem plným a hmotností ve vyzbrojeném stavu (vody+uhlí). S ubývajícím uhlím a vodou klesá i hmotnost lokomotivy a taky animace kupky uhlí směrem ke dnu tendru. Dolní pozice je 2,05m níže než výchozí, nicméně zbytek uhlí je na dně vidět. Po dozbrojení uhlím, vodou nebo obojím se hodnoty i animace vrací do výchozích hodnot.

Vidíš alespoň ten zbytek na dně? Aby se dalo určit zda máš problém s pozicí freightanimu kupky uhlí a nebo s freightanimem jako takovým.

Já nevím, u mě to jde. Ale třeba jsem někde něco zmastil při tom pakování, omrknu to ještě.
RunActivity 2020-07-19 11-21-43.jpg

Chyba byla u mne, nechla jsem přepsat složku se starým modelem, teď jsem ji smazal, nainstaloval nový model do trainsetu a vše je v pořádku.

Jen ještě jedna věc, chtělo by to doplnit výhled klávesou"ř", poněvač po přechodu v kabině se rozsype venkovní výhled klávesama "Home" a "End".

Zdravím,
u nové lokomotivy od Pikka mám problém s dupliktní posunutou texturou (viz screen). Děkuji za každou pomoc.

Přílohy

• textura_problem1.jpg
    textura_problem1.jpg
    192.7 KB · Zobrazeno: 17
  • textura_problem2.jpg
    textura_problem2.jpg
    219.8 KB · Zobrazeno: 17
Zdravím,
u nové lokomotivy od Pikka mám problém s dupliktní posunutou texturou (viz screen). Děkuji za každou pomoc.
Textura je v pořádku, ale z nějakých příčin je "spadlý" freightanim o 7 cm. Náprava je možná okamžitě:
Otevřít v poznámkovém bloku soubor 213_902.eng
Na řádku 43 začíná blok "spadlého" FreightAnimu:
Kód:
FreightAnimStatic (
SubType ( Default )
Shape ( 213_902_FA2.s )
Offset ( 0.0, 0.0, 0.0 )
Visibility ( "Cab2D" )
Flip ( 0 )
)
)
Stačí chybějících 7 cm dopsat do parametru Offset. Tedy místo Offset ( 0.0, 0.00, 0.0 ) bude nově Offset ( 0.0, 0.07, 0.0 )

Textura je v pořádku, ale z nějakých příčin je "spadlý" freightanim o 7 cm. ...
Visibility ( "Cab2D" )
...[/CODE]
Stačí chybějících 7 cm dopsat do parametru Offset. Tedy místo Offset ( 0.0, 0.00, 0.0 ) bude nově Offset ( 0.0, 0.07, 0.0 )
Ale je divné, že to je viditelné i u externího modelu, tenhle FA by se měl zobrazovat jen v kabině. :eek:

Textura je v pořádku, ale z nějakých příčin je "spadlý" freightanim o 7 cm. Náprava je možná okamžitě:
Otevřít v poznámkovém bloku soubor 213_902.eng
Na řádku 43 začíná blok "spadlého" FreightAnimu:
Kód:
FreightAnimStatic (
SubType ( Default )
Shape ( 213_902_FA2.s )
Offset ( 0.0, 0.0, 0.0 )
Visibility ( "Cab2D" )
Flip ( 0 )
)
)
Děkuji za pomoc, už to funguje. Avšak při pohybu kamerou se například textury skla reflektoru stále bugují, ale to už není nic vážného. Dále je tu takové divné světélkování nad komínem lokomotivy a pod lokomotivou. Opět viz screen.

Přílohy

• svetelkovani1.jpg
    svetelkovani1.jpg
    128.4 KB · Zobrazeno: 23
  • svetelkovani2.jpg
    svetelkovani2.jpg
    264.8 KB · Zobrazeno: 25
Ale je divné, že to je viditelné i u externího modelu, tenhle FA by se měl zobrazovat jen v kabině. :eek:
Mne sa stalo pri použití nejakej staršej stabilnej verzie OR, že aj napriek OR zápisu freghtanimu Visibility ( cab2D ) ho bolo vidno aj z vonkajších pohľadov. Možno je toto podobný prípad.

Jj. pot se mě u toho řine z čela :cool:. Mám na to šablonu v excelu jako na většinu vychytávek, kde se zadává jen souřadnice komínové díry. Jiskry jsou zdánlivě nepravidelné a neumí se přizpůsobit dynamice spalin (tj. létají do stejné výšky bez ohledu na aktuální funění dyšny). Na druhou stranu jsou vidět pouze v noci a při rozsvícených světlech (tj. jízdě). Neměly by tolik iritovat (neber to osobně Bobe) jako záblesky na smykadle elektrik.
Kromě toho ještě bliká dole popelník, v kuchyni dvířka od pece a ciferníky manometrů září bledým svitem. A pan mistr si u svých lepších kusů přeje i osvětlení pojezdu a rozvodů. Na téma parní trakce chystáme oba ještě mnohá překvapení, ale netřeba předbíhat.

Dobře, jinak oba nové modely opravdu musím pochválit, lepší model jsem ještě neviděl. Jen tak dále . Strašně se mi líbí vymodelováný 3D „cab” který je součástí modelu. Jen škoda že se nedá použít jako funkční 3D kabina ve hře, ale o 3D kabinách pro parní lokomotivy do ORTS už se zde hovořilo.

To nijak nezpochybňuji. O to víc mě štve, že starý MSTS v parametrech světel uměl rozlišit počasí i to, zda je vůz v pohybu.
Tady ani jedno v ORTS nefunguje (chtěl jsem to mrkání omezit pouze na sníh, alias námrazu a pouze za jízdy = pod proudem).

Back
Nahoře