Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Zatímco ve spřízněném vlákně dělám reklamu na tuctový model, tahle kráska co mám v dílně díky fotkám od @Vrbam se zatím nedočkala zveřejnění ani v MsTS. Model z roku 2010 prochází v současnosti masivní rekonstrukcí za účelem zmnohonásobení počtu polygonů. V současnosti snad skutečný stroj již neexistuje. Díky moc @Petros za nakopnutí a inspiraci.
719701a.jpg

Zatímco ve spřízněném vlákně dělám reklamu na tuctový model, tahle kráska co mám v dílně díky fotkám od @Vrbam se zatím nedočkala zveřejnění ani v MsTS. Model z roku 2010 prochází v současnosti masivní rekonstrukcí za účelem zmnohonásobení počtu polygonů. V současnosti snad skutečný stroj již neexistuje. Díky moc @Petros za nakopnutí a inspiraci.
Zobrazit přílohu 46392
Předloha byla použita pro projekt TRIO, což měl být prototyp hybridní lokomotivy se spalovacím motorem CAT C4.4 (129kW) a trakční baterií. Bohužel ale nový český dodavatel měničů nedokázal soustrojí se synchronním generátorem s permanentními magnety uregulovat, takže mašinka se ocitla v nemilosti. Po letech odstavení bohužel zdegradovaly baterie a teď je zřejmé, že nákup nových není na pořadu dne. Samozřejmě s přestavbou na hybrida neuniklo TRIO přestavbě kapot v duchu nového designu CZLOKO.

Jako digitální pomník určitě super

Předloha byla použita pro projekt TRIO, což měl být prototyp hybridní lokomotivy se spalovacím motorem CAT C4.4 (129kW) a trakční baterií. Bohužel ale nový český dodavatel měničů nedokázal soustrojí se synchronním generátorem s permanentními magnety uregulovat, takže mašinka se ocitla v nemilosti. Po letech odstavení bohužel zdegradovaly baterie a teď je zřejmé, že nákup nových není na pořadu dne. Samozřejmě s přestavbou na hybrida neuniklo TRIO přestavbě kapot v duchu nového designu CZLOKO.

Jako digitální pomník určitě super
Nejezdí tyhle dvě někde v Bělorusku? Mě překvapilo, že výkonově měla být na úrovni 742, přijde mi to neuvěřitelné.

Nejezdí tyhle dvě někde v Bělorusku? Mě překvapilo, že výkonově měla být na úrovni 742, přijde mi to neuvěřitelné.
V Bělorusku jezdí TME3. Je to sice podobné této potvoře, ale i ty dostaly nový design kapot. Jsou to ale standardní dieselelektriky a mají v sobě CAT C15 o výkonu 403 kW (tzn. nejbližší je tomu např. tzv. Ultralight 740.3, což je minimalistická modernizace/remotorizace 740). Ty běloruské se docela povedly - jezdí bez větších problémů dodnes. Bylo jich určitě víc než 2.

Tak už máme v 719 i díry v kapotách a motor, a než budou LEDky tak zkoušíme zatím dalšího drobka, včetně rozřezání a doplnění blbostí a zbytečností čistě jen z rozmaru. Kromě 709001 bude i 709401. Ještě jsem měl někde takovou pěknou žlutou ze Srbska, ale tu asi definitivně odvál čas.
scr09.jpg

Mě to potěší moc, když táta ještě jezdil, mýval občas bumláky a jezdívalo to ve složení 210+709, říkávali tomu kočkopes. :D

Mě to potěší moc, když táta ještě jezdil, mýval občas bumláky a jezdívalo to ve složení 210+709, říkávali tomu kočkopes. :D
709 bude taky. Zatím jen 709 001 a 401, ty srbské textury co jsem fotil jednou v Subotici už samozřejmě nemám, no.

Joo, já myslel 708, už ani psát neumím. :D Každopádně perfektní práce! Těším se. :)

Dostal jsem PM dotaz ohledně dalších strojů, které jsou v dílně. Tak jeden je třeba zpětně převedený stroj z Railworks. Známá ponorka včetně 3D kabiny. Ale vzhledem k tomu, že teď jedu plechovou kavalerii a laminátky, tak jsem ty diesly trochu odsunul bokem.
1770549858497.jpeg

@Defiant70 a @Virkie připravili pro Railworks remake jednoho mého modelu zamračené a byla by škoda ho nevyužít i pro ORTS. Balík s řadou 749 byl aktualisován a kromě nového provedení 749 260 jsou tam i další překvapení. Screeny s různým nastavením a z různých versí OpenRails. Díky všem.
Open Rails 2026-02-10 09-40-50.jpg
Open Rails 2026-02-10 09-35-43.jpgOpen Rails 2026-02-10 09-35-58.jpgOpen Rails 2026-02-10 09-40-30.jpg

P.S. Moc nečumte na prsa, to mapování je samozřejmě již opraveno.

Josef vywebil předělané stoleté modely kocourů v zajímavých variantách. Z hotových modelů je pak snadné naklonovat další varianty. Abych nedělal to, co již je v simulátoru hotové v mnohem lepší kvalitě od @Kebarko nebo @neznamsebe (klasické a běžné 740, 742) tak jsem vyzkoušel jen nějaké nezvyklé. Je to jen vedlejší projekt, textury jsou z roku 2015 - 2017 a lepší to asi nebude. Nakonec fotečky pouhé pro rodinu.
740833c.jpg
743001.jpg
A na konec ještě ty prototypy, když se už trápím s nastavením scény v Blenderu. :)
740508c.jpg
740501.jpg
740502.jpg

Back
Nahoře