Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Tak tohle je bomba, nádherná Rosnička. Už se těším, až ji vyměním na posunu v Kutné Hoře v aktivitě R19.

Ty už mně narostly při čekání na jinou věc... Mimochodem na ní stojí ta 17ka Adriatica taky, :D:D

Jak takový model do simulátoru vzniká? Jak různě zálohuji data a procházím staré uložené věci, našel jsem i některé vývojové screeny z modelovacího programu. V roce 2012 jsem dostal od @Vrbam fotky na tehdy naprosto novinku - lokomotivu 753.6 . A protože se mi ten stroj líbil, zkusil jsem se mu trochu věnovat. Píše se pátého ledna 2013 a na rámu lokomotivy 749 (prakticky tak jako v reálu) vzniká nový model.
Zobrazit přílohu 25804
Novinku je třeba obléknout a zjistit, jak bude vše vypadat s texturami a sedět.
Zobrazit přílohu 25805
Už začíná vznikat opravdový model.
Zobrazit přílohu 25806
A pozor, teprve sedmnáctý (!) screen ukazuje odstranění chybného tvaru boku kabiny. Všimne si někdo?
Zobrazit přílohu 25807
A takhle vypadal finální model pro MsTS z června 2013. Děs, že?
Zobrazit přílohu 25808
Potom jsem rozestavěný model uložil k ledu. Do roku 2017, přibližně. A v roce 2017 jsem zkusil vyřezat okna a světla. Hned to vypadalo lépe. Stejně jako upravené textury. Těch variant textur bylo asi osmnáct. Zapojili se @Vrbam, @Lukyn-CZ nebo i Milda Hůrka.
Zobrazit přílohu 25810
Ale pořád to nebylo ono a protože jsem měl jiné starosti, tak jsem 753.6 nechal opět být. Do ledna 2020.
Zobrazit přílohu 25811
V současnosti práce na novém modelu pokračují a už byste ho asi ani nepoznali. Bílé části modelu nejsou namapované a otexturované, zbytek je plus minus hotový. Nové podvozky, nádrž, upravený rám, komplet nový interiér, otočné vrtule ve střeše, dvacátá varianta textur a další drobnosti. A přitom stále příznivých cca 40 tis polygonů.
Zobrazit přílohu 25812
Nakonec obligátní dotaz - čirou náhodou, fotografii pultu asi nikdo nemá? Ne že bych dělal 3D kabinu, ale něco na ten pult v kabině modelu dát musím a úplně z vody se mi vařit nechce.
A ještě dodatek - díky @liadem za nakopnutí, ale jestli dokážeš na tohle napasovat tvoje textury UNIDO, tak to mě opravdu překvapíš.

@Pikku Také by to chtělo nějaký obrázek
753605+602a.jpg

Co tak dělat při částečném lockdownu. Sedím u svého notebooku a zabíjím čas blbinama. Dorazily ke mě (sice příšerné, ale alespoň nějaké) fotky na mojí oblíbenou lokomotivu a tak jsem neodolal. Zatím takto, ještě chybí nějaké drobnosti a hlavně - @Josef Vogeltanz si bude muset zase připravit nějaké ty excelovské tabulky. Jo, a na bizonech se pořád maká. ;)
scr05.jpg

Josef taky sedí doma na lockdownu a na zkušební trati jezdí jako fretka s kdečím. Při psaní engu pro 761 od METRANSU mu Petr Šimral poněkud nakřápl jeho letitý způsob počítání brzdící síly a přesvědčil jej, že to má poněkud přebržděné. Tak se teď do toho snažím za pomoci předpisu UIC 544-1 "Bremsen - Bremsleistung" vnést nový řád, protože mám pro Pikka nachystané soukromé malované plecháčky a ty už budou s brzdami po novu.

Myslím, že jsme si s Josefem mákli správným směrem, byť to bylo o výměně mnoha maiů a řešení názorových rozporů, ale mělo by to pomoci ve správné naladění moderních vozidel. Už to vypadá, že se rozdejchávám a tak pomalu přijde další maratón ladění řad 383 a 386.

Nicméně na řadě 761 MT to chce ještě přefotit stanoviště. Chybí tam Mirel a úplně mě do ruda vadí na displeji při jízdě přeškrtnuté kilonewtony. To bych mohl tento týden zvládnout. A Josef vyřešil i správné výchylky ukazatele tažných i brzdných sil.

Vážení přátelé, asi bych toho chtěl moc, ale - ten připravovaný hektor má na střese boudy klimu. Samozřejmě není nafocená, ani zdálky, prostě není. Prdnul jsem tam klimu co jsem použil u dvojiček, ale jak je nová a čistá tak to vypadá debilně. Zkoušel jsem nějaké úpravy textur klimy, ale nějak mi to nejde. Neměl by někdo nějakou fotku klimatisace s patinou? Fakt jakože by mi to hodně pomohlo. Ale vím, že samozřejmě chci asi hodně. Tak jen ilustrace pokroku texturování „novinky“. Zbývají snad jen madla, takže @Josef Vogeltanz to poměrně brzy pošlu, ať si odpočine od těch soukromých plechových kraslic.
scr05.jpg
scr06.jpg

Nádhera a co ta Rosnička pro OR? Jak to s ní vypadá, hned bych ji měnil v aktivitě.... Jinak červených Hektorů je málo i pro období ČSD, pokud by měl někdo nějaké fotky "ojetéhé" 721, nebo 720 z období 1980 - 1989, tak bych se do ní s chutí pustil.

ať si odpočine od těch soukromých plechových kraslic.

Včera ve 20:00 jsem se vrhl na soukromou plechovu kraslici 386 040. V půl sedmé ráno sice klouzala za sucha jak na ledě, ale zbytek už šel. A teď už za sucha drží jak má a za mokra jí právě zkouším.
Myslím, že k Josefovi dorazí ještě dnes na kontrolu a dodělávky toho, co jsem se ještě nenaučil :)
Tak přidej, ať nestojíš frontu :-) :-) :-)

... soukromou plechovu kraslici 386 04 ...
Plechovou kraslicí jsou míněny plecháče 242 v cirkusových zbarveních IDS, LTR, LTE, ŽOS a podobně. Takový Zirkus Rosario. (Vy v Metransu máte vkus.)
Jinak já rozhodně nespěchám. Když to vydrželo doteď ... Hlavně ta klima na 721 mě štve, vyrobil jsem už úplně novou, ale jak jsem zvyklý od oka a textury pořád nemám.

Back
Nahoře