Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Bacha 008 se tluče s čoudovkou. Tedy buď natvrdo smazat starou 008 nebo si otevři consist a musíš tam mít CD749. Myslím tím texťak ne program, ten ti tam vrzne Čoudovou 008.

Je to možné, ale velmi podivné, celou dobu bych měl jezdit sice s jinými (co se týká skinu) vozy, ale měly by být všechny stejně naladěné.

Jestli mi něco jde, tak je to chlubení se cizím peřím. :) Další práce od @Lukyn-CZ, tentokrát soukromá dvěstěpadesátdevítka. Původní nátěr ČD je opatřen novými logy a ze stroje jsem si dovolil demontovat tlumič. (Stejně jako ze 247 VDS.) Když bude nálada, doplním i původní ČD stroj, kde tlumič bude a loga budou původní, tady jen dopeču stíny a je hotovo. Vzhledem k tomu, že se chystá malinký update celého balíku 749 tak s release počkáme a půjde všechno ven najednou.
749259.jpg

A mezitím v Pikku Locomotive Works Ltd. ... dvě varianty téhož. Správný výfuk, upravené mapování tunelu na reflektor (jedna strana je po opravě jinou barvou) a celkově doladěné detaily. Jen škoda, že ten opravovaný reflektor je na druhé straně, asi zvážím otočení modelu pro zvýraznění odlišnosti. (Porovnejte s obrázkem výše.)
749259CD.jpg

749259KZC.jpg

Při kontrolách záloh na znova objeveném disku jsem našel tyhle poklady. Překvapivě všechny stroje vypadají pěkně i v Open Rails. A když se mi povede přemluvit DreamTeam tak bude i plně funkční 3D kabina.
TU47006.jpg
TU47007.jpg
TU47011.jpg
tucko01.jpg
tucko02.jpg

Túčka vypadají parádně. Jen malá technická k těm kabinám - pokud by se "konvertovaly" kabiny z RW, tak pozor na to, že kabina pro 1. sérii se tam liší jen animací páky výkonového kontroléru. Reálně přitom pult vypadal jinak - Na pultu je šikmá přístrojová deska s ampérmetry a el. rychloměrem, vlevo od ammetru je trojitý sdružený budík. Oddělené budíky tlaku oleje a teploty vody zde nejsou. Nad trojitým budíkem je nad horní hranou přístrojovky pomocná skříňka s brzdovými manometry. Taktéž blok páčkových spínačů je umístěn u přední hrany pultu, přímo před sedačkou. Samozřejmě nezapomenout na brzdič - je zde ještě N/O.

Hezké Túčka, jen co je pravda. Ovšem Pikku, ten Kuckuck na střeše? :D Máš podvalníky pro všechny ty nový dvouosáky?

A ten větrák je špatně? Mám ho uplně všude, to není reálné ho všude předělat. :oops: :eek:

Ten ventilační průduch nad služebákem u první série skutečně byl - jsou zde odlišné i dveře služebního oddílu. Ta kopie Maybachu totiž nemá vyveden odfuk karteru mimo skříň, ale volně do prostoru strojovny. Takže, kor pokud už motor byl hodně "vydejchaný", do strojovny to pořádně profukovalo (spaliny a rozvířená olejová mlha) a i fíra na stanovišti, přilehlém ke strojovně, hodně zakusil (hluk a výpary). Vlakvedoucí ve služebáku jakbysmet. A pro instalaci ventilačního průduchu byl u 1. série další důvod - ve služebáku jsou umístěna kamna s výměníkem, napojeným na chladicí okruh, takže v zimě je možné takto předehřát SM. A měla-li být kamna roztopena i během výkonu, přísun čerstvého vzduchu do oddílu byl samozřejmě nutný.
u 2. série už kamna nejsou (místo nich je u mezistěny "sahara", naopak vyhřívaná z chladicího okruhu), proto i "kukačka" byla odstraněna. Ale na modelu bych to klidně nechal, nemá smysl model překopávat. Přinejhorším se polygony "luftru" natexturují plně alfovanou texturou, čímž se "zneviditelní".

"Maličkost vyhodit" - záleží na tom, co bude snazší - zda z modelu přebytečné polygony vyházet, nebo, jak je uvedeno výše, je "zamaskovat!" průhlednou texturou. Tak je to ostatně řešené na některých modelech 742.

Jak takový model do simulátoru vzniká? Jak různě zálohuji data a procházím staré uložené věci, našel jsem i některé vývojové screeny z modelovacího programu. V roce 2012 jsem dostal od @Vrbam fotky na tehdy naprosto novinku - lokomotivu 753.6 . A protože se mi ten stroj líbil, zkusil jsem se mu trochu věnovat. Píše se pátého ledna 2013 a na rámu lokomotivy 749 (prakticky tak jako v reálu) vzniká nový model.
Zobrazit přílohu 25804
Novinku je třeba obléknout a zjistit, jak bude vše vypadat s texturami a sedět.
Zobrazit přílohu 25805
Už začíná vznikat opravdový model.
Zobrazit přílohu 25806
A pozor, teprve sedmnáctý (!) screen ukazuje odstranění chybného tvaru boku kabiny. Všimne si někdo?
Zobrazit přílohu 25807
A takhle vypadal finální model pro MsTS z června 2013. Děs, že?
Zobrazit přílohu 25808
Potom jsem rozestavěný model uložil k ledu. Do roku 2017, přibližně. A v roce 2017 jsem zkusil vyřezat okna a světla. Hned to vypadalo lépe. Stejně jako upravené textury. Těch variant textur bylo asi osmnáct. Zapojili se @Vrbam, @Lukyn-CZ nebo i Milda Hůrka.
Zobrazit přílohu 25810
Ale pořád to nebylo ono a protože jsem měl jiné starosti, tak jsem 753.6 nechal opět být. Do ledna 2020.
Zobrazit přílohu 25811
V současnosti práce na novém modelu pokračují a už byste ho asi ani nepoznali. Bílé části modelu nejsou namapované a otexturované, zbytek je plus minus hotový. Nové podvozky, nádrž, upravený rám, komplet nový interiér, otočné vrtule ve střeše, dvacátá varianta textur a další drobnosti. A přitom stále příznivých cca 40 tis polygonů.
Zobrazit přílohu 25812
Nakonec obligátní dotaz - čirou náhodou, fotografii pultu asi nikdo nemá? Ne že bych dělal 3D kabinu, ale něco na ten pult v kabině modelu dát musím a úplně z vody se mi vařit nechce.
A ještě dodatek - díky @liadem za nakopnutí, ale jestli dokážeš na tohle napasovat tvoje textury UNIDO, tak to mě opravdu překvapíš.
Kedy bude verejná?

Back
Nahoře