Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Třeba Icik;) poradí, jak zvýšit hlasitost Bardotek a Hektora trošku ztlumit.
v engu mašiny si najdeš cestu ke zvukům daného modelu, který chceš upravit.
např. Sound ( "..\\..\\common.snd\\sndDlok\\742.370eng-OR.sms" )
ze složky sndDlok si najdeš .sms soubor 742.370eng-OR.sms, který po otevření můžeš dle svých potřeb přepisovat v zápisu (tuším) Volume 0,6. Dáš tomu 1.0 a zkoušíš a přidáváš či ubíráš. Volba volume je u všech zvuků (dieselu, turbodmychadlo, kvičení brzd, jízdní šum apod). Nejsem u hracího compu, tak v závorce uvedené pojmy nejsou přesné. Takto tedy postupným zkoušením si hlasitost jednotlivých celků či komponentů ztlumíš či zesílíš dle svých potřeb.
Nadto si můžeš ztlumit mnohdy moc hučící vozy v soupravě a zvuk Baruny, bangle, ... apod ti vynikne.
Doporučím začátečníkům si zprvu soubor sms. zazálohovat.

Zase jsem něco upnul ke stažení. Dovolil jsem si přidat nějakou kabinu (i s ReadMe) a zvuky (i s ReadMe). Autoři jsou snad uvedeni všude kde mají být uvedeni. Model je velice polygonově náročný. Díky všem za možnost použít jejich soubory.
770412.jpg

Našel by se zde na foru někdo, kdo trochu rozumí řadě 714? Jedná se mi hlavně o dekly na dlouhé kapotě, myslím, že jsou podle různých serií jinak. Pokud se nikdo nenajde tak bude taky dobře, není to zase tak důležité. Textury jsou z TRSka, @liadem nebo @heme, čert ví. Fotky by se samořejmě hodily. Děkuji všem. Screen jen k upoutání pozornosti, nic důležitého k vidění tu není.
SFCAN410.jpg

Našel by se zde na foru někdo, kdo trochu rozumí řadě 714? Jedná se mi hlavně o dekly na dlouhé kapotě, myslím, že jsou podle různých serií jinak.
Jako... Přímo tahle řada není mým zaměřením, ale v práci se s nimi celkem často setkávám. Celkem dost jich mám nafocených na textury, ale právě bez střech. Jestli je pozorovatelné z fotek kapot, kde ty dekly jsou, tak bych něco poskytnout mohl. ;)

Jako... Přímo tahle řada není mým zaměřením, ale v práci se s nimi celkem často setkávám. Celkem dost jich mám nafocených na textury, ale právě bez střech. Jestli je pozorovatelné z fotek kapot, kde ty dekly jsou, tak bych něco poskytnout mohl. ;)
Jestli jsem to pochopil, tak v té prostřední části delší kapoty je buď jedno větší nebo dvě menší víka. Kdysi jsem vymodeloval 203 a ta má jedno větší. Ale podle textur má 223 víka dvě. Jinak je to ale asi jedno, dekl jako dekl. Za všechno děkuju. Hodně věděl vždycky @neznamsebe .

Jestli jsem to pochopil, tak v té prostřední části delší kapoty je buď jedno větší nebo dvě menší víka. Kdysi jsem vymodeloval 203 a ta má jedno větší. Ale podle textur má 223 víka dvě. Jinak je to ale asi jedno, dekl jako dekl. Za všechno děkuju. Hodně věděl vždycky @neznamsebe .
Na těchto strojích jsem měl jen asi 2 směny a už je to už dlouho ( skleróza je prevít ), ale něco mi říká, že při kontrole vody ve vodním okruhu nebo jeho doplnění se musel nějaký dekl otevřít. To by znamenalo spíše dekly 2. Každý pro jeden motor.

Věnujte prosím pozornost delším kapotám. Ty velké kryty jsou nad motory, ale mezi nimi je rozdíl. Jeden má 203 a dva má 223. (Potřeboval bych vědět, jak jsou tyto kapoty u 004, 006 a 018?) Ještě nevím, jak se vyklápějí ty žaluzie nad tunelem EDB. Směrem od kabiny, nebo ke kabině? ZKouším sílu Internetu přátelé. Kde je @neznamsebe , když ho člověk potřebuje. :-)

SFCAN417.jpg

Na 014 se žaluzie (jestli se dívám dobře) vyklápějí vrchem směrem od kabiny (asi aby za jízdy nesnižovaly účinek), žaluzie (6x) jsou asymetrické, osa otáčení je zhruba v 1/3 šířky s delší stranou směrem ke kabině. Jejich kraje se překrývají tenkým prolisem. První žaluzie od kabiny se nezvedá (ale to nevím, jestli není šlendrián dílen). Jinak velikost a rozložení deklů u 014 je stejné, jako na spodním obrázku...

Nemůže být ten rozdíl způsobený výrobou dvou variant těchto lokomotiv? Varianta "nákladní" 714.0, která je těžší (64t) a má myslím 1šunt a varianta 714.2 "osobní" která váží 56t a mám takový dojem, že šunty má 2. Možná, že každá střecha patří jiné řadě. Vím, že jsem moc nepomohl, protože pokud to tak je, stejně nevím která střecha by patřila které řadě, ale třeba to pootevře cestičku dál.

Podařilo se mi upravit model 752 048, tak jestli máte zájem, zkuste stáhnout správný model a nemít jen repaint. Přidaná díra v pluhu na zásuvku, slovenské anteny a podobné blbosti. Textury nejsou zcela kompatibilní s již zveřejněným repaintem ze září.
752048.jpg

Trochu si hraju, ale je to začátek dlouhé cesty a konec vidět není. V Blenderu i SVieweru se to pěkně hýbe (zatím jen něco) ale v ORTS ne. Tak ještě uvidíme. Je to samozřejmě recyklát z TS20xx, nic skutečně nového.
Open Rails NewYear MG 2025-11-30 07-56-26.jpgOpen Rails NewYear MG 2025-11-30 07-56-27.jpgOpen Rails NewYear MG 2025-11-30 07-56-29.jpgOpen Rails NewYear MG 2025-11-30 07-56-39.jpg

Díky kamarádům z TS20xx budou k disposici i další repainty na oblíbený stroj. Jako například 749 121. :-) Tak to nějak nachystám, jen se to nakopíruje do adresáře k ostatním. Nebo to udělám jako s plecháči, bude nový celý balík i s novým skinem.
Open Rails 2025-12-18 01-18-58.jpg
Open Rails 2025-12-18 01-19-16.jpg
Open Rails 2025-12-18 01-19-26.jpg

Ano, je to tak. Při pokusu stažení přes Operu přerušeno / ztráta spojení zhruba v 75% délky archívu.
Při stahování z prostředí G. Chrome vše v pořádku. ;)

Back
Nahoře