Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Takže hotovo, záměrem bylo mít parní mašinku ošlehanou větrem, deštěm a zubem času + sazemi, do souprav stejného druhu. Bohužel fotky nejsou žádné a tak jsem si vzal do placu "muzejní leštěnku" a vytvořil fake mašiny, jak by mohla vypadat v 70. letech. Teď bude záleřet na autorovi modelu, zda skin schválí či nikoliv. Samozřejmě obrázky jsem nechal osvítit sluníčkem, ketré vytáhne každý drbek, naopak u záběr na světlo, muselo jít vše do stínu, jinak detajly schová špinavé sklo. :)
464-0A.jpg464-0B.jpg464-0C.jpg464-0D.jpg464-0E.jpg

Už je hotovo, ta na fotce výš má taky rovný, diskutovali jsme to s Pikkem ale ohl. tendru bylo svoleno, mašinka dostala toto číslo:
464-0H.jpg
Sice na fotce z provozu nemá hvězdu a má červené madla a tendr měla taky rovný, ale musí se to brát s nadhledem.
Praha Těšnov:
464.019-Praha-Těšnov-Tom-Bala.jpg

Ahoj.
Kdo má zájem může stahovat můj další skin vozu z vagónky Tatry Smíchov, vyráběný od roku 1955, ČSD F jehož model pro MsTs naleznete ZDE. Skin vozu ČSD Postaa je zařazen do let 1983-1989. Obsahuje dvě verze vozů, jednu čistou a druhou špinavou. Jde o Betaverzi, vozy v letech 1983-89 měly zaplechované okenní vikýře ve střeše a zároveň byly sneseny žebříky na čelech vozů. Až spatří někdy světlo světa nový model, bude upraven i tento skin s více variantama i pro starší období.​

Vagón je určen pouze pro ORTS.
Přeji přijemnou a ničím nerušenou jízdu. Dan J.​
Skin vozu ČSD Postaa naleznete ZDE
CSD_Postaa.jpg

Ahoj všem, jako předčasný vánoční dárek můžete stahovat skin lokomotivy ČSD 464.029. Skin je situován do období 70. let minulého století na sklonku parního provozu a tomu odpovídá i vzezření, jak by mohla mašinka vypadat. Dle čísla mašíny by sice měla pára rovný tendr, ale myslím, že to vzezření nijak neuškodí. Zanedlouho budete moci protáhnout tuto "Ušatou" 464.0 v jíž vlastně hotové aktivitě Sp 267 z Jesníku do Brna hlavního.

Ke správnému chodu mašinky je zapotřebí nejprve stáhnout originál model pro ORTS 464.0 a poté do složky této lokomotivy dokopírovat soubory se skinem.

- Skin mašinak 464.029 má upravenou kabinu, aby odpovídala vzezření lokomotivy.
- Balíček obsahuje update kabiny pro obě verze, jak modelu tak skinu pro OR-CZ a tak je i nachystáno, ve složce kabiny je ale i verze pro OR MG.
- Balíček obsahuje obě varianty mašin 464.001 a 464.029 ve verzi mimo službu, jako "studené".

Skin ČSD 464.029 + originál model ČSD 464.001 naleznete ZDE

464-029.jpg
464-029_ORCZ.jpg
464-029_ORCZ2.jpg
464-029_3.jpg
464-029_3b.jpg
464-029_2.jpg
464-029_2b.jpg

Čau kluci, tak ČSD BPjo mám hotovou ale.... Potřebuji poradit, s problémem zabalení textury, stejný problém jsem měl u rybáku pošty, ale tady to musí zpětně zakódovat do DXT1 a pokaždé, když tak udělám v Aclet, tak se mi vozy zobrazují bez alfy. Postup:

1 - Zakódovaný soubor ace jsem rozbalil přes Aclet jako RGB +alpha (8bit alpha)
2 - Tím se mi rozkódoval soubor ace, abych jej mohl otevřít v TGAtool
3 - uložil jsem si texturu vazu a udělal úpravy výpkně oken, které byly černé, dle potřeb a zároveň otevřel afa kanál a černou alfu jsem dal šedivou, abych dostáhl kýženého výsledku.
4 - V TGAtool zabalil soubor jako ace alpha
tgatool_1.jpg
Po zabalení se mi souprava v OR zobrazí i s alfou:
nahled.jpg

Jenže pokud se textura nezabalí zpět do DXT1, skin je v MSTS flekatý, a textura proto v tomto formátu původně byla, takže:
a) otevřel jsem Aclet a texturu načetl a dal zabalit jako DXT1 a Aclet texturu zabalil, když ji zakódovanou otevřu v TGA Tool, tak je tam i alfa a textura je samozžejmě nečitelná, jak má být:
tgatool.jpg
b) nechal jsem přepsat v modelu, ale model má okna jako bez alfy:
nahled2.jpg

Co dělám blbě?

Čau kluci, tak ČSD BPjo mám hotovou ale.... Potřebuji poradit, s problémem zabalení textury, stejný problém jsem měl u rybáku pošty, ale tady to musí zpětně zakódovat do DXT1 a pokaždé, když tak udělám v Aclet, tak se mi vozy zobrazují bez alfy. Postup:

1 - Zakódovaný soubor ace jsem rozbalil přes Aclet jako RGB +alpha (8bit alpha)
2 - Tím se mi rozkódoval soubor ace, abych jej mohl otevřít v TGAtool
3 - uložil jsem si texturu vazu a udělal úpravy výpkně oken, které byly černé, dle potřeb a zároveň otevřel afa kanál a černou alfu jsem dal šedivou, abych dostáhl kýženého výsledku.
4 - V TGAtool zabalil soubor jako ace alpha
Zobrazit přílohu 30561
Po zabalení se mi souprava v OR zobrazí i s alfou:
Zobrazit přílohu 30563

Jenže pokud se textura nezabalí zpět do DXT1, skin je v MSTS flekatý, a textura proto v tomto formátu původně byla, takže:
a) otevřel jsem Aclet a texturu načetl a dal zabalit jako DXT1 a Aclet texturu zabalil, když ji zakódovanou otevřu v TGA Tool, tak je tam i alfa a textura je samozžejmě nečitelná, jak má být:
Zobrazit přílohu 30564
b) nechal jsem přepsat v modelu, ale model má okna jako bez alfy:
Zobrazit přílohu 30565

Co dělám blbě?
Na co to balit do DXT1 a tím prasit textury, myslím že už tady nikdo MSTS nepoužívá a v ORTS to flekaté není.
Ještě lepší je exportovat textury rovnou do .dds tak to ušetří i nějaký ten výkon a místo na HDD.

Na jednu stranu chápu, ale tenhle balík byl pro oba simulátory a chtěl jsem to zachovat. :) Do DDS jsem ještě nic neexportoval, jen upravoval, viz pára výš. :)

Chlapi, mám dilema, po roce 1980 (kolem roku 1980) ta značka ruční brzdy jak mám + ty tuny v rámečku? Bevo tohle:

2.jpg

Ono vesměs na webu jsou fotky mujeních leštěnek s nesmysly.

Back
Nahoře