Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Díky díky. Jen podotknu, že ta fotka 830.173-1 je z pravidelného provozu, na prototypech je uvedeno:
"Právě opravovaný motorový vůz 830 173-1 byl v areálu dílen ŽOS Šumperk zdokumentován 2.10.1989".
Tabulku uklídím, tenhle reko jsem chtěl mít dle fotky, ale asi se časem vrhnu na nějakou 831 ze Šumperka. Teď už se v tom pitvat nebudu, dorazilo ladění motorů od firmy: "Virtuílní železniční dílny". A musím udělat verze pro celý balík. Ještě jednou velký dík.
Mě se nejvíce líbí ta Tvoje M262.0105 pro depo Olomouc (od 1984 jako M262.1004) protože je bez "potupného" žlutého pruhu a celý svůj život ztrávila v depu Olomouc - tedy ideální stroj pro trať CR 310.
ALE nelíbí se mi ta boční tabulka, protože je na rozměr tabulky po přeznačení řady na 830/831. ČSD tabulky měly ten rozměr zleva do prava (šířka) menší. Ty jsi tento rozdíl šířky ošetřil mezerami, ale nevypadá to hezky.
Jsou dvě řešení :
1) Tabulku "zeštíhlit" na střed a přebytečné okraje vyplnit barvou karosérie
2) Rovnoměrně zvětšit mezery mezi všemi znaky na tabulce uvedené

K té "holomócké" 105 by se do páru hodila 110.

Jo a prosím nezapomeň, že vozy v období ČSD ve dne NESVÍTILY !
Já jsem si dělal pro trať 310 krnovské M262.0112 + 190 a nějaké další, tak Ti to pošlu přes Uschovnu pro inspiraci, protože tak kvalitní skiny jako Ty prostě já neumím ... :-(

M262_0105_cislo_v1200.jpgM262_0110_cislo_v1200.jpg

Cedulky stahuji a vyměním, děkuji. Co se nastavení týká, tohle je práce ladiču a tomu vůbec nerozumím. Nejsem si ale jistý, jestli v 80. letech měly toho lvíčka?

Cedulky stahuji a vyměním, děkuji. Co se nastavení týká, tohle je práce ladiču a tomu vůbec nerozumím. Nejsem si ale jistý, jestli v 80. letech měly toho lvíčka?
Lvíčka určitě ne ! Je to moje manipulace s čísly z nějakého jiného stroje !!! Doufám, že ty engy nebudou "roztrhané" podle toho příšerného polského systému, který u nás propaguje i sám Velký Pikku ... :-(

Mepropaguje, Pikku (neboli Josef, Pikku neladí vozy) pouze includuje světla, musí, jinak by ti padal editor aktivit, jinak je vše v eng. U 830 je vše v eng.

Mepropaguje, Pikku (neboli Josef, Pikku neladí vozy) pouze includuje světla, musí, jinak by ti padal editor aktivit, jinak je vše v eng. U 830 je vše v eng.
No u mne padá editor Act právě pro všechny roztržené eng a wag soubory, resp. neustále je hlásí jako vadné. Používám pouze klasický AE od MSTS jiný neznám. Pokud existuje, prosím o informaci. Díky předem.

Dodatek:
Pokud panu Josefovi AE padá jen na "světlech" - napadla mne jediná věc, která by to mohla vysvětlit:
Má pan Josef aktualizovaný MSTS na spávnou verzi BIN od Džordže ???
Tam byly dost podstatné úpravy v oboru Lights.

Josef určitě AE neotevírá, ale mně nepadá od Pikka, třena 380, ani páry, ale podstatě věcí nerozumím, já používám AE i Bin a jedu v pohodě. Ale nechci to řešit ve vlákně skinů, on se editor chová na počítačích různě....

Nic, tady představuji "Kredenciádu" a jdu dosazovat soubory pro jízdu od Josefa. Vozy budou mít v záloze i soubory z MSTS.

ČSD M262.0105:
M262-0106_1.jpgM262-0106_2.jpg

ČSD M262.0113:M262-0113_1.jpgM262-0113_2.jpg

ČSD M262.0206:
M262-0206_1.jpgM262-0206_2.jpg
ČSD 830.173-1:
830_1.jpg830_2.jpg

Začaly probíhat testy v OR:
"Kredenciáda" v Olomouci:
kredenciada.jpg
A na voze 830 odstraněna jedna chybka, které jsem si bevšimnul v porovnání s fotkou o stránku zpět, schválne?830173b.jpg

Ak dobre vidím, na reálnom chýbajú húkačky na streche. Čo som vyhral
To sice ano, ale ty nejdou schovat ani do alfy, to je jeden z rozdílá, druhý co je věcí modelu je ta tabulka pod předním oknem s názvem depa, tam jsem to musel dát na kastli a třetí velmi blízko? :)

Ty vlastně taky, to je taky věc modelu, s tím nic neudělám a...? Já si toho všimnul na poslední chvíli, než jsem začal chystat bálík úplnou náhodou. (opravitelná věc, co nesouvisí s modelem :-) )

Tak se přidám... :) Co třeba to na fotce vyznačené sklo?

Přílohy

• 20211222_213504.jpg
    20211222_213504.jpg
    193.9 KB · Zobrazeno: 0
To jsem psal výš... opět model. Ale dobrá, koukněte, kde je značka ruční brzdy a značka brzdné hmotnosti a pod ní se nevešl štítek... Tak jsem to zjistil, že jsem to hodil o pás plechů níž. :)

Vážení kamarádi a příznivci historie, jako vánoční dárek máte ode dneška k dispozici balíček vozů, skinů z mé dílny ČSD 830 a M262. Velice děkuji Josefovi Vogeltanzovi za naldění motoráčků a trpělivost s připmínkami z mé strany. Skin je na model Ondry Janiše a autorem prvotextur dalších variant je Juraj Predaj. Bob57 vyladil zvuky pro OR a velice se povedlo. Skiny vozů jsou v rámci možností, Ondra už není na scéně MSTS a OR aktivní a tak se model nedal přepracovat k úplné dokonalosti dob ČSD, ale myslím, že to na krásu těchto vozů z dob ČSD nemá žádný vliv.

Motorové vozy jsou laděny jak pro OR, tak i pro MSTS. Musíte si ale nakopírovat soubory eng, s a sd, nebo soubory pro OR. Dohromady nejsou funkční. Taktéž ve složce CbView jsou soubory pro OR a ORCZ.

Skiny jsou pro pokročilé uživatele MSTS a OR.

Balíček můžete stahovat ZDE
plagat.jpg

Back
Nahoře