Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Tak jsem chytil opět chuť do dalších updatů vozidel. Konečně vím, jak na dynamické ztmavováni interiérů vozidel a tak bude moct ven balík M131.1, BDlm a Blm, ale budou taky přepracovánz všechny vozy "odstavené noc" z moji dílny, které budou dynamické a tím pádem i odstavené přes den, jejichž interiér se ztmaví dle přechodu den/noc.

Obrovské díky patří Pikkovi, Icikovi a RicarCZ. Chlapi, opravdu mám po dlouhé době radost, poněvač jsem zde psal snad několikrát a pomoc předtím nepříšla absolutně žádná. Tímto se zase vzhled v aktivitách posune o level výš.

Tohle je zcela jiné kafe, než statický tmavý interiér:

Poněvač mně štvalo a teď v aktivitě z roku 1980 co vyjde, když jsem použil Balmy s novým nátěrem, byly z konce provozního období a bylo to, jak rána do xichtu, udělal jsem jeden po natření, ale není to úplná leštěnka. Naopak pro osmdesátky bude ještě jeden ojetý ve výrobním nátěru, Ten je zas do let 1980 jak ze škatulky.
balm613.jpg

Mělo by to být pro období 1968-1983, akorát nevím, jestli to zůstalo i po roce 1983, kdy se měnila řada z Balm na Bix...

Ta kombinace bílé a žluté má nějakou oporu v dokumentech?
Pražskou dráhu smažu, to jsem tam nechal a asi fakt divné, ale já pamatuji vozy v téhle kombinaci ještě v letech 1978, jako malý kluk, ony nebyly všechny hned přetřené. Takže jsem udělal vůz před jakoby novým lakem. Z fotek tohle asi nikde vyčíst nejde.

Ahoj. @jagg. Ještě k tomu Balmu, s tou "pražkou dráhou", to je fakt úplný počátek první série, to jsem si vůbec neuvědomil. Ty Bix jsou sice psány 1983 - 89 ( Parostroj web). Ale při tempu oprav a laku vozů jezdily s označením ČSD Balm ještě v roce 1987. K vozu výš, poněvač z fotek se bohužel čerpat nedá by měla znázorňovat vůz před generální opravou, nebo těsně před vyřazením 1975-80. Nicméně ten Bix do období chybí a udělám jej taky. Ať to máme komplet.

Jinak pánové a dámy, všeobecně platí, až na pár vyjímek, že moje tvorba, už i pracovní vůz Ba, co jsem dělal a dotahovali jsme s Taxem, jsou fikcí která by měla znázorňovat vozidla z přímého provozu v dobách ČSD. Nikoliv muzejní leštěnky, které jsou právě fikcí oproti skutečnému stavu v provozu. Bohužel hodně muzeí si dává nápisy, aby to nějak vypadalo, vytváří nesmyslné varianty třeba jídelních vozů, viz. Blm jako bufet. A co mne úplně dodělává, ty nápisy na parních mašinách ČD-CZ XXXXX. To je, jak na veterána Ŝkody Popular dát díl z Favorita. Nevím proč se musí takhle dehonestovat muzejní vozidla, když to bez toho šlo xxx let předtím.

Tie nápisy ČZ-CD XXXXX, ktoré sa ti tak nepáčia. Sú dosť dôležité pre chod železnice, jedná sa o UIC označenie, bez ktorého vozidlo nieje možné poslať na trať :D Musí to byť čitateľne a na viditeľnom mieste... Takže nie, nieje to výmysel, je to dosť podstatné číslo ktoré má význam..

Dneska je všechno velmi důležité. Hlavně aby se ospravedlnila existence houfů předůležitých parazitických razítkovacích šmejdských nefachčenek, které tyto "důležitosti" vygenerovaly. Bohužel jediná obrana proti tomu je revoluce a např. defenestrace, proto jednou skončíme jako starověký Řím.

Dokud s ní nejedeš na trať, tak to nevadí. Stejně jako u toho veterána, dokud s ním nejedeš na silnici.

A piktogram cigarety u dveří by měl být jenom směrem k prostředku a levý zrcadlově otočit.

A piktogram cigarety u dveří by měl být jenom směrem k prostředku a levý zrcadlově otočit.
Tak tohle jsem dělal dle fotky na modelu a byl jsem přesvědčený, že byly otočené k sobě. :-) Dík, takže levý otočím a ty krajní smazat, jestli chápu.

Back
Nahoře