RE: Tip na víkend, pozvánky, správy
E499_2002 napsal:
...
Kurnik, jak to, že polovina mašin měla sundané cedule? Jak to tam Davide řídíš?

Celkem mne i zarazil konvoj 770tek, které půjdou do šrotu ...
Zdravím,
jak řídím ??? Jsem jen obyčejný montérkový pobíječ much !!!

Řadové tabulky se holt kradou a jinak než nálepkami to /levněji/ řešit nelze. Tedy,mám zato,že myslíš absenci tabulek na starších nemodernizovaných,ale i přesto provozních strojích. Stroj 751 335 je už ale zřejmě případ kousku v budoucnu neprovozovaného a tak se pro něj neřeší ani ty nálepky.
U Čmeláků /771 110,103 a 099/ bych byl s tím šrotem trošku opatrnější.Zatím totiž z Prahy nedorazilo žádné oficiální lejstro,které by to potvrzovalo a v republice se toho nakecá.
Co se týče včerejšího Bohumína,krom ranního a pozdně odpoledního deště se dle mého názoru akce vydařila. Jirkovi Tovačovskému děkuji za pomoc při hlídání bertího pultu,který v tamní hale provozního ošetření mot.lokomotiv prošel pořádnou zatěžkávací zkouškou.
Bertu 749 121 si totiž zařídilo odhadem tak 35 strojvůdců všech věkových kategorií a kolejnice na štrekách Olomouc-Opava či Hanušovice-Jeseník se "ohoblovaly" docela fest.

Dle ohlasu se řízení lokomotivy líbilo samozřejmě především dětem a zajímavá byla i návštěva jistého ex.strojvůdce,který se přijel podívat na vozíku.Zprvu se sice ošíval,že jako "elektrikář" kdysi jezdící na Cecilkách přece žádného diesla řídit nebude,ale nakonec to zvládl z Valšova do Bruntálu. Na mašinu už ho prý sice kvůli zdrav.postižení nikdo dostat nemůže,ale po sobotě ví,že "fírovat" se dá i na vozíku.

Zajímavé bylo také sledovat jistou cca.pětatřicetilerou mladou /a pohlednou/ dámu,která svým ladným,klidným a rozvážným řazením stupňů mile překvapila.To stejné platilo i při brždění. Holt,chapi jsou trošku divočejší a chtějí tam mít "naházenou" osmičku co nejdříve a stát na fleku.

No a nakonec se dostalo i na bohumínského strojmistra /ex.fíra/,který sice zprvu při pohledu na obývákovou verzi Berty nevěřícně kroutil hlavou,ale pak si "to" odvezl z Krnova do Brantic. Bylo zajímavé sledovat,jak vypadalo řízení stroje v jeho podání - prudký pohyb rukojetí BP-čka při odbrždění /málem mi tím v brzdiči urval enkoder,kvůli kterému je mechanický odpor rukojeti nižší než u brzdiče na skutečné mašině

/ a potom již jen velmi divoké "sázení" stupňů /osmý tam měl snad ze deset sekund/.
I přes vše zmíněné se na pultu nevyskytla žádná porucha způsobující neschopnost stroje a tak jsem večer usínal s pocitem dobře odvedené práce.
David