Tip na víkend, pozvánky, zprávy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tip na víkend, pozvánky, správy

Abych pravdu řekl, tak to nejsem schopen rozpoznat. Zeptám se v depu VZD. Musí tam jezdit z Bohumína zbrojit mašinu CNG plynem. http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2572991

Mám chřipku, takže to Brno moc růžově nevidím. :(

E499_2002 napsal:
...
Kurnik, jak to, že polovina mašin měla sundané cedule? Jak to tam Davide řídíš? :D Celkem mne i zarazil konvoj 770tek, které půjdou do šrotu ...

Zdravím,
jak řídím ??? Jsem jen obyčejný montérkový pobíječ much !!! :P Řadové tabulky se holt kradou a jinak než nálepkami to /levněji/ řešit nelze. Tedy,mám zato,že myslíš absenci tabulek na starších nemodernizovaných,ale i přesto provozních strojích. Stroj 751 335 je už ale zřejmě případ kousku v budoucnu neprovozovaného a tak se pro něj neřeší ani ty nálepky.
U Čmeláků /771 110,103 a 099/ bych byl s tím šrotem trošku opatrnější.Zatím totiž z Prahy nedorazilo žádné oficiální lejstro,které by to potvrzovalo a v republice se toho nakecá.;)

Co se týče včerejšího Bohumína,krom ranního a pozdně odpoledního deště se dle mého názoru akce vydařila. Jirkovi Tovačovskému děkuji za pomoc při hlídání bertího pultu,který v tamní hale provozního ošetření mot.lokomotiv prošel pořádnou zatěžkávací zkouškou.
Bertu 749 121 si totiž zařídilo odhadem tak 35 strojvůdců všech věkových kategorií a kolejnice na štrekách Olomouc-Opava či Hanušovice-Jeseník se "ohoblovaly" docela fest.:oops:
Dle ohlasu se řízení lokomotivy líbilo samozřejmě především dětem a zajímavá byla i návštěva jistého ex.strojvůdce,který se přijel podívat na vozíku.Zprvu se sice ošíval,že jako "elektrikář" kdysi jezdící na Cecilkách přece žádného diesla řídit nebude,ale nakonec to zvládl z Valšova do Bruntálu. Na mašinu už ho prý sice kvůli zdrav.postižení nikdo dostat nemůže,ale po sobotě ví,že "fírovat" se dá i na vozíku.:oops:
Zajímavé bylo také sledovat jistou cca.pětatřicetilerou mladou /a pohlednou/ dámu,která svým ladným,klidným a rozvážným řazením stupňů mile překvapila.To stejné platilo i při brždění. Holt,chapi jsou trošku divočejší a chtějí tam mít "naházenou" osmičku co nejdříve a stát na fleku.:D
No a nakonec se dostalo i na bohumínského strojmistra /ex.fíra/,který sice zprvu při pohledu na obývákovou verzi Berty nevěřícně kroutil hlavou,ale pak si "to" odvezl z Krnova do Brantic. Bylo zajímavé sledovat,jak vypadalo řízení stroje v jeho podání - prudký pohyb rukojetí BP-čka při odbrždění /málem mi tím v brzdiči urval enkoder,kvůli kterému je mechanický odpor rukojeti nižší než u brzdiče na skutečné mašině :mad: :oops:/ a potom již jen velmi divoké "sázení" stupňů /osmý tam měl snad ze deset sekund/.:rolleyes:
I přes vše zmíněné se na pultu nevyskytla žádná porucha způsobující neschopnost stroje a tak jsem večer usínal s pocitem dobře odvedené práce. :rolleyes:

David

Naposled editoval moderátor:

Davide, tak tos dopadl líp než my v ČT. Museli jsme to odvozit za deště a jen na jednu motorovou skupinu. Alespoň nebyla nuda. :D

Hezký podvečer,
ano, ČDC 751.335 byl první stroj z dálky, který mne hned zarazil, že nemá tabulky. To samé i provozní stroje. O těch Čmelácích mi řekl jakýsi člen Modré armády s velkým logem ČD na zádech, když jsem si je se zalíbením prohlížel. Akorát mne zamrzelo, že jste uklidili na elektroúseku. Chtěl jsem se podívat na použité měděné lyžiny sběračů. Jaký z nich pak padá na mašinu maras. Musím konstatovat, že akce se podařila nad očekávání. Plno krásných strojů, prohlídka hradla i s reléovou řídící místností. Celkem by mne zajímalo, jak silné tam musí být elektromagnetické pole. Samé cvíky a trafa, bylo tam pěkně teplo. Jen to počasí stálo zprvu za psí štěk...

Michal napsal:
Davide, tak tos dopadl líp než my v ČT. Museli jsme to odvozit za deště a jen na jednu motorovou skupinu. Alespoň nebyla nuda. :D

No jo no,počasí a závady si naplánovat nelze.:oops:
I mi se nedávno nedařilo - nedal se na kontroleru zařadit směr "Vpřed". Začal jsem tedy kontrolou naprogramování PoKeys-u,potom se skoukly vodiče,ale na nic s eněpřišlo.Nakonec byl problém v povolených matkách na vačce směrového válce,takže vodič neměl potřebný kontakt.:cool: Po dotažení matek se už zase vše vrátilo do normálu.;)

David

E499_2002 napsal:
... Akorát mne zamrzelo, že jste uklidili na elektroúseku. Chtěl jsem se podívat na použité měděné lyžiny sběračů. Jaký z nich pak padá na mašinu maras. ...

Poměry na elektroúseku mi známy nejsou,ale použité ližiny /či pro někoho alternativní lyžiny/ je možné shlédnout zde /třetí kovová bedna napravo od dveří/ ... 49°51'7.180"N, 18°15'55.040"E .;)

David

Jéžiš, sorry za překlep... Vím, ve které bedně jsou, ale byla prázdná. Respektive všechny kovové kontejnery na odpad byly prázdné. Nevadí. :)

Zdravím,
v Bohumíně sice nebyl čas nic fotit či filmovat,ale zvládli to návštěvníci ... http://www.youtube.com/watch?v=8JUXGVI3F7c /cca.4:33 :oops:/.

David

V Brně budu, ale přijedu pendolinem. Kdyžtak v 11 hodin ve vlaku do depa se můžeme setkat.

Michale, koukni do mailu. Tý jo, ať Jančura koupí nějaké střídaviny. Kdo má jezdit do Brna s ČD?... Asi se nakonec stavím.

Já do Brna s ČD jel, byla to pohodlná, klidná cesta s příjezdem všude načas ne-li dřív. Co bys chtěl víc?

Hynďa napsal:
Já do Brna s ČD jel, byla to pohodlná, klidná cesta s příjezdem všude načas ne-li dřív. Co bys chtěl víc?
Pokud jedeš od Prahy nějakým z EC/Ex tak pak ano. Pokud ale jedeš R Bohumín - Brno, tak tam udělali ČD chybu, že stáhli vozy B249 a nasadili jen Bee272 a Bee273 (ex Beer). Béčka jsou daleko lepší - v létě se v nich neupečeme, díky stahovacím oknům a okna dobře těsní, takže ve vlaku nezmokneme. A zpožděné kvůli tomu, že na trase Přerov - Brno probíhá skoro v každé stanici křižování, protože je to jednokolejka, jsou taky tyto vlaky neustále.

Silniční doprava je rychlejší a k tomu navíc obslouží další velké město - Olomouc, takže trasa Bohumín - Brno není pro Jančuru moc atraktivní a raději tu bude jezdit s autobusy. Věřím, že pokud opravdu vyjedou Railjety, nasadí ČD lepší vozy (Bee238 apod.) i na tyto rychlíky, takže nějakého Jančuru, který má jen plno keců, ale nakonec žádá po DB, aby mohl vyjet o rok později, stejně na tuto trasu nepotřebujeme.

Hezký den,
přesně tak Marku! Zlatá Bčka. Když jezdím do Brna z hlavního nádru v Ostravě, tak jedině Rkama 7xx a 8xx. Na to vždycky nadávám, Bčka super, Beerka taky. Ale teď? Beečka katastrofa. Vyklápěcí okýnka jak ve velkoprostoru, tak i v kupéčkách. Automaticky vždycky jdu do prvního kupéčka za mašinu, ať můžu poslouchat motory. Snad Jančura nakoupí střídaviny. Kdybys jel v klimatizovaném emzetu s místenkou, tak by takové problémy vůbec řešit nemusel. Živě si pamatuju, jak jsem jel Praha - Ostrava v Beexxx. Venku cca 33°C a uvnitř 40?... Okna orosená a cestující ještě více...

Proto není nad hytlák :D BDs či na této relaci dříve BDbmsee je s oknem téměř Béčko, ale nesmí u něho sedět kdo ho neotevře ikdyž vevnitř je snad těch 40°..

Vy nevíte co chcete. Na jednu stranu vykřikujete že chcete Jančuru s "novýma" vozama a na druhou stranu slintáte po Béčkách.
Takže vám se vlastně jen nelíbí s jakýma vozama jezděj Dráhy z Olomouce do Brna?

Výborně, bál jsem se, že tento rok už to otevřeno nebude. Díky za informaci. Nebude tam někdo náhodou v sobotu dopoledne?

Back
Nahoře