Aktivity pro OR Acatus

Právě jsem zjistil, že nejsem schopen dál hrát aktivitu Mn83747 a to z důvodu, že je použito zvláštní číslování vozů. Například hlášku "Hrac: nech zabrzdene vozy , rozves to mezi vozem 0-18 a 0-21 a vyckej dalsich pokynu." jsem nepochopil, protože číslování neodpovídá. Vůz 0-21 tam žádný není.

Můj názor je, že to číslování vozů by mělo být vždy vzestupné a v pořadí. Nemělo by se nikdy přeskakovat. Pak z toho může být chaos. :rolleyes:
Kód:
Train (
    TrainCfg ( "Act_Mn83747_hrac"
        Serial ( 1 )
        MaxVelocity ( 25.00000 0.98043 )
        NextWagonUID ( 50 )
        Durability ( 1.00000 )
        Engine (
            UiD ( 47 )
            EngineData ( cdc_742454 cdc_742-454 )
        )
        Engine (
            Flip ( )
            UiD ( 49 )
            EngineData ( cdc_742199 cdc_742-199 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_Eas-396_p CDC_eas-396 )
            UiD ( 3 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_Eas-063_p CDC_eas-063 )
            UiD ( 4 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Eas036_p cdc_Eas_036 )
            UiD ( 5 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Eas434_p cdc_Eas_434 )
            UiD ( 6 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Eas795_p cdc_Eas_795 )
            UiD ( 7 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Eas795_p cdc_Eas_795 )
            UiD ( 8 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( Roos094_p cd_Roos )
            UiD ( 9 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Gbgkks_prazdny cdc_Gbgkks )
            UiD ( 13 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( 81_54_0812_169_8_l cd_taes_0812_169 )
            UiD ( 18 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Kils081-4 "CDC_Kils 081-4" )
            UiD ( 32 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( 31_54_0813_567_3_l cdc_taes_0813_567 )
            UiD ( 16 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( cdc_Gbgkks_plny cdc_Gbgkks )
            UiD ( 12 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( 30_54_CZ-CD_9407_439-9 CDvagDa-k )
            UiD ( 19 )
        )
    )
)

Bacha, pokud dobírā a odvěšuješ vozy, nemusí to být pravidlem. Vždy to musí sedět dle zápisu v act.

Žádný vůz jsem nedobíral a ani nevyměňoval. Pokud v TSRE vyměníš vůz přes funkci Replace, číslování nemění.
Jen se v Opočnu nechá na nakládce prvních 6 vozů a pokračuje do Nového Města.

Já s číslováním vozů ale nijak něšiboval. Tak jak mi to editor nasekal, tak jsem to hrál. To že nejsou vzestupně, ale takto halabala jako v zápisu mi nepřipadlo jako překážka. Koukám ale do svého consistu a máš pravdu. 021 tam není. Ověřím.

a ještě poznatek ze SZ. U mise Pn 54038 mě zaskočil hráč s problémem, že jede pomalu a naskakují mu do trasy hráče (před vlak) trafficy, které vlak hráče mají někde předjíždět. Konkrétně stojí v Lipníku na stůj a vidí, jak před ním stojí nehnutě Regiojet, kterému v Prosenicích měl uhnout a RJ ho tam předjet. Pro takové případy bych tedy doporučil projet to nejdříve na Vectronovi. S tím jsem byl (logicky) všude dříve od doporučené trasy hráče.

Spíš bych doporučil po posledních problémech s rozjezdy trafficu hrát až na této poslední aktualizaci OR CZ/SK. To jen, aby se to vyloučilo.

Žádný vůz jsem nedobíral a ani nevyměňoval. Pokud v TSRE vyměníš vůz přes funkci Replace, číslování nemění.
Jen se v Opočnu nechá na nakládce prvních 6 vozů a pokračuje do Nového Města.
Tak autor nepřečísloval cony po výměně, nebo prohazoval v TSRE Con ediyoru a nepoužil tu fintu, co jsi psal s tím reversem conu.

Do prčic! Já vyměnil v průběhu stavby mise ten Kils za hezčí Kils! A to, že by to mohlo zamávat s číslováním jsem netušil a poté už ani čísla nehlídal. Sakra! Díky za postřehy. Zítra dopo opravím.

Ahoj, není co opravovat. U Poisona visí od včerejška opravená verze toho spěšňáku v Opočnu a v té je číslování, zdá se, v pořádku.

cislovani opocno-1.jpgcislovani opocno.jpg

Kontroluju v tom Maňasovi hlášky dále po trase a beru zpět, že není co opravovat. Nešlo o problém v Opočně, ale v Novém Městě. Zmátla mě ta informace v reakci, že odvěšuješ šest vozů:-)
Po výměně Kilsu se fakt přepsal ten Kils z původně 0-21 na 0-32, takže "rozves to mezi vozem 0-18 a 0-32" a můžeš pokračovat.
V misi si to opravuji, ale s převěšením počkám, až jak to dojedeš, ať Poisona nedrtím častým převěšováním, kdyby něco ještě přibylo. Díky.

Zdravím tě pane mistr nevím jestli to sem patří ale mám tu takový menší problém s jednou akt. od alcaponeho.Ne že by se bez toho nedalo žít ale sere mne to je to zajímavá akt. ale bohužel aspoň pro mne nevím jak pro jiné nedohratelná tak aspoň jestli je chyba na mé straně a kde ji dělám?Aktivita je na BP JK OS 5250 a problém je v tom že po vyjetí z HK dojedu akorát ne do p..... ale jen před odbočku před Praskačkou protože je se tam zasekly 3 vlaky viz foto.Ten 5253 má červenou nemůže vjet do Praskačky a tím brzdí ostatní.Měj se fajn a budu rád když napovíš

Přílohy

• Os 5250 os 5253.jpeg
    Os 5250 os 5253.jpeg
    417.7 KB · Zobrazeno: 33
  • os 5250 r 1750.jpg
    os 5250 r 1750.jpg
    424.8 KB · Zobrazeno: 33
  • OS 5250 nákl V.jpg
    OS 5250 nákl V.jpg
    443.3 KB · Zobrazeno: 34
Zdravím tě pane mistr nevím jestli to sem patří ale mám tu takový menší problém s jednou akt. od alcaponeho.Ne že by se bez toho nedalo žít ale sere mne to je to zajímavá akt. ale bohužel aspoň pro mne nevím jak pro jiné nedohratelná tak aspoň jestli je chyba na mé straně a kde ji dělám?Aktivita je na BP JK OS 5250 a problém je v tom že po vyjetí z HK dojedu akorát ne do p..... ale jen před odbočku před Praskačkou protože je se tam zasekly 3 vlaky viz foto.Ten 5253 má červenou nemůže vjet do Praskačky a tím brzdí ostatní.Měj se fajn a budu rád když napovíš
Nevím, na koho je ten dotaz. Ale dávejte sem vždy screen z diagnostiky AI (F5 + 5x Shift + F5), pokud chcete poradit. Tam bude vidět, kdo koho blokuje. Ale tady to vypadá, že špatné načasování nejspíš zpoždění nebo příliš brzký příjezd hráče způsobilo pat a všichni stojí na rudou. :)

A proč se ptáš Acatuse. Zkus schválně zatrhnout alternativní cestu AI, zda to pomůže, ale asi budeš muset od znova.

A proč se ptáš Acatuse. Zkus schválně zatrhnout alternativní cestu AI, zda to pomůže, ale asi budeš muset od znova.
No já se ho už ptal ale odkázal mne na tebe tak nevím a tu Al cestu zkusit můžu i když už jednou psal že naopak nezatrhávat no uvidím.Dík za info

Back
Nahoře