Aktivity kauli

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna kauli
  • Datum začátku Datum začátku
Chtěl jsem se omluvit,za mojí slepotu,ale po zjižtění nepřipojitelnosti ostatních vozidel i vyladěných,jsem si pořádně pročetl forum a zjistil jsem že mám uplně jiný ¨default¨než který má být v trainsetu.Vše už je napraveno a funguje jak má.Díky za radu Honzovi,který mě vlastně donutil zapřemýšlet

Měl bych prosbu,jestli by byl někdo ochoten otestovat mou novou aktivitu.Jedná se opět o vlak z dob ČSD,tak je potřeba mít tyto vozidla v trainsetu nebo je zdlouhavě postahovat.Díky předem případným zájemcům

jedná se o trat bp nejnovější verze
jedná se o trat bp nejnovější verze

Naposled editoval moderátor:
mám tu novou aktivitu z roku 1988-89 R 253 Bohemia s odklonem přes chocen a potřeboval bych jí otestovat.trvá cca 3 a půl hodky je na bp 84 pod binem 1.7.00819.měla by být kompletní jen jí otestovat a může jít do světa.díky

Tak bohemka je hotová,snad bude u vás funkční.Díky tímto testerům a obzvlašt honzovy který opravil engy u polských vozů a vlastně celá aktivita je dělaná podle jeho podnětu.Případné připomínky pište sem.

Sypu si popel na hlavu, v závalu pracovní zátěže jsem Kaulimu zapoměl poslat závěrečné resumé.
Díky Kaulimu omezeným prostředkům (HW) nečekejte sofistikovanou aktivitu, Bohemia je pohodová jednoduchá aktivita, která by měla být bez problémů hratelná. Jen na okraj: rozhodně se nesnažte dodržovat maximální rychlosti, jeďte spíš volněji.

Dnes jsem se vrátil do svých mladých časů. Stáhl jsem si a zajel aktivitu DK_R_623_BOHEMIA. Vzpomněl jsem si, jak jsme jako 17 letí mládenci čas od času jásali, když pantograf vyjel ze stanice Úvaly a u hájovny předjel rychlík. To se stávalo jen jednou za čas, když jako strojvedoucí jel mladý muž.
Stažená aktivita je velmi hezká, své minulé časy připomíná výběrem lokomotiv a vagonů i jízdními časy. Na tvůrce prvotiny je zajímavé hlavně to, že udává v tabulce Excel všechna vozidla včetně toho, zda jsou součástí Trainsetu BP 8 nebo jsou nutná stáhnout ze stránek jiných autorů vozidel a jejich stránku. Podepsala se i spolupráce s Honzou Ungermanem. Autor aktivity provedl zajímavou věc, dal k dispozici složku Trans, ve které uvádí soubory wag a sd zahraničních vozidel. Jak jsem již psal, aktivity je velmi hezká a zajímavá tím, že začíná v Praze v podvečer a během jízdy do Hradce Králové se mění kabina z denní na noční. Protože je to prvotina, nehodnotím ji, Honza Ungerman to popsal ve svém příspěvku. Pouze bych měl jednu připomínku. Do stanice Týniště nad Orlicí by měl býti umožněn vjezd, protože ve stanici jsem pouze já. Druhá připomínka je, že do stanice Letohrad jedu oklikou přes Choceň a Ústí nad Orlicí, na čase se to neprojeví. Měl bych mít zpoždění, já přijedu ještě před časem příjezdu. Je to tak v pořádku? Neznám jízdní řád z roku 1988 - 89. Jinak jen tak dál a budeš mít ode mne pochvalný bod.

Jak všichni víme s jízdní dobou v realu a v msts jsou velké rozdíl,já sám jsem byl překvapen když jedu oklikou tak bych měl přiject později,ale nechtěl jsem s tím nic dělat,aby se třeba někdo neohlásil že to uměle zdržuju,prostě to tak je.Na druhou stranu jsem rád,že se aktivita líbí a díky papejovy za názor,jen poopravím že to není má prvotina,jen jsem se na chvíly odmlčel,abych se naučil pořádně pracovat s AE.Jsem vděčný za každý názor,člověk se poučí a zároven ho to povzbudí k další práci,takže pište at je to cokoliv

Dobrý večer. Pro zajímavost jsem si našel dle traťových řádů Týniště nad Orlicí - Letohrad ... 41 km. Týniště nad Orlicí - Choceň - Ústí nad Orlicí - Letohrad ... 62 km. Z toho vyplývá, že najedu navíc 20 km a musím logicky přijet později.
Jinak aktivita je pěkná, potkávaný trafik je dobový a mně se to velice líbilo.

tak když se to tak líbílo aspon jednomu tak vyrábím už další a opět z let 1988/89 a jak to tak vypadá asi u těchto let zůstanu.díky papeji

papej napsal:
Z toho vyplývá, že najedu navíc 20 km a musím logicky přijet později.
Ne nutně, pokud to objíždím po rychlejší trati. Ale ty tratě moc neznám a aktivitu jsem nejel, tak nevím, jestli je to konkrétně tady možné.

Pro papej a Michala: pánové, jak Kauli, tak já, když jsem před vydáním testoval Bohemku, jsme na nesrovnalost jízdních dob přišli. Pokud si porovnáte jízdní doby podle dostupných knižních jízdních řádů a jízdní doby, když pojedete podle traťových rychlostí na Zbyňkově trati, zjistíte, že budete i tam, kde nejedete oklikou, přijíždět se značným náskokem. Je zřejmé, že skoro všechny úseky měly v době, do které je Bohemka situovaná, podstatně nižší traťové rychlosti. Proto bylo napsáno, že se má jet volnějším tempem.
Takže nehledejte logiku, berte to s rezervou.

Naposled editoval moderátor:
Mně také nejde stáhnout. Zřejmě je chyba na serveru. Tuto aktivitu si totiž ještě nikdo nestáhl.

alcapone napsal:
Někde je chyba, nemohu stáhnout aktivitu.
Pavlík napsal:
Mně také nejde stáhnout. Zřejmě je chyba na serveru. Tuto aktivitu si totiž ještě nikdo nestáhl.

Všem velká omluva, chyba byla na mé straně. Tato však již byla odstraněna a aktivita by měla být stažitelná. K tomuto politováníhodnému incidentu dochází na stránkách Blackwolf MSTS maximálně jednou za 10 let. :D

Aktivita DK_R_253_BOHEMIA napravuje chyby předchozí aktivity. Přestože není bez chyb, lze ji hodnotit jako oddychovou a je velmi pěkný dobový trafik a mě se moc líbila.

tak jsem jí zkoušel stáhnout jak v uložto tak blackwolfa a s obou servrů se stáhli bez problémy,tak nevim kde je chyba

Dojeto do konce s přemáháním. Stat před stanicí 10 minut, blokovat silnici a čumět do prázdna není na mě. Trochu více akce by neškodilo a zase klasika, kdy se už konečně naučite dělat stojící vagony jako trafik místo LC. Pokud se na to nenapojuji tak to tam nedávám. Prázdná nádraží také nic moc. Mam dojem jízdní řád z toho roku mam, stačilo se zeptat. Jsem zvědavej na moji Bohemiu z roku 1965/66. To mě zase Tom Kanka zdrbe, ale mě to co, nevadí.

Josko, problém je, že kauli dělá aktivity na nevyhovujícím PC, proto slabý provoz, což byla i jedna moje výtka, když jsem aktivitu před vydáním testoval. Pokud jde o LC, i to kauli oproti první neveřejným verzím dost vylepšil. A že jsi stál 10 minut před stanicí? Proč myslíš, že jsem tu několikrát zopakoval, že je třeba ji jet volnějším (spíš hodně volnějším) tempem ... Časy ve stanicích, kde vlak zastavoval, jsou podle skutečného JŘ, jen ty traťové poměry se nám nějak změnily ... Ale snaha se cení a kauli se určitě polepší. Bohemku berte prostě s rezervou.

Dobrý večer "alcapone". To, co jste napsal, považuji za nekulturní. Aktivita se mi buď líbí, pak napíšu chválu. Nebo se mi nelíbí, a napíšu proč. Mě se také nelíbily Vaše aktivity. V JK_R423-321 se mi nelíbilo, že jsem měl obrovskou spotřebu času navíc kvůli zajetí do Přerova, přesto jsem do Hranic na Moravě přijel s předstihem. Totéž před Českým Těšínem, kde bylo omezení rychlosti, následovalo obtížné rozjíždění do kopce a do Českého Těšína jsem přijel před časem. Podobně i v aktivitě Orient Expres v Brně měním lokomotivu, přesto z Brna odjíždím, aniž by se provedla kontrola brzd. To jsem považoval za Vaši chybu a mlčel jsem. Teprve dnes po přečtení Vašeho příspěvku jsem to sem musil napsat.
Jak píše ve svém příspěvku Honza, je v aktivitě uvedeno volnější tempo a to se také v té době používalo. Málokdy jel rychlík přes 90 km/h, spíše jezdili rychlostí 85 km/h. Proto jsem napsal, že se mi aktivita líbí.

Back
Nahoře