Trať 321

Břeta

Troll a ignorant
Dobrý den,koupil jsem si trať 321,veškeré aktivity rozjedu,pouze když si chci zahrát aktivitu EN 443 Praha hl.n-Košice-má to 2 díly,tak an jeden díl mi nenacte,respektive ono to načítá ale to je vše,nespusti se hra,nějaká rada,děkuji za odpověď a pomoc

Hello,

Sorry, but I have to write in English.

I have two problems in Open Rails on Trat' 321:

1) in timetable mode, when station signals are put on hold ($hold command) there is no red light on the exit signal - it is just off until it turns green:

Open-Rails-2020-04-23-03-59-07.png

2) in many stations, both in explore and timetable mode entrance signal is yellow (meaning next/exit signal should be red) and in locomotive shows it is 40 km/h allowed (not in track monitor), but the next/exit signal is green.

Is there a way to repair these errors?
Thank you

Greetings from Belgrade!

2) in many stations, both in explore and timetable mode entrance signal is yellow (meaning next/exit signal should be red) and in locomotive shows it is 40 km/h allowed (not in track monitor), but the next/exit signal is green.
To je u této náročné trati normální. Nestíhá počítač. Autor trati na to už dávno upozorňoval s tím, že trať je stavěná pro msts bez optimalizace pro OR.

Tak zvova pro tupé, Trať 321 NENÍ PRO TUPÉ NENÍ, optimalizována pro hraní v Open Rails. Pokud se to někomu daří spustit, tak je to hlavně tím, že má NASA počítač.

Mne beží trať 321 bez problémov pod open rails, a to by som nepovedal že mám nejaký extra počítač. ;)

Já s tím také nemám zvláštní problém, a to sčotu už raší fousíky. Asi tu má vliv i nastavení některých grafických parametrů, možná i sestava komponentů. S NTB bych ale problémy určitě očekával...

Nedávno mi došla trať 321 spustit mi nejde nemohli byste mi to poslat znovu někno
Já teda normálně na takovéto "štěky" nereaguji, ale tohle už je KURVA MOC!!!
Pokud Ti - jak píšeš - došla trať, tak předpokládám, že jsi si ji objednal u autora. Tím pádem Ti k tomu přišel i popis postupu instalace. Tak kurva čti a drž se pokynů autora. Nehledě na to, že tady to není žádný "warez", jak jsi asi zvyklý. Nikdo, kromě autora, Ti nic posílat nebude! Nespěchej, přečti si postup instalace dle autora a podle toho postupuj. Jestli i potom bude problém, polož zde konkrétní dotaz s popisem chyby!
Ale nějaké došla - nejde - pošlete mi. S tím jdi s prominutím do prdele!!!

I understand most of the things you write in Czech, but I can't write. :(

So...

Processor = Intel(R) Pentium(R) CPU G3258 @ 3.20GHz (2 threads, 2 cores, 3,6 GHz) (CPU Internal L2 512 KB) (CPU Internal L1 128 KB) (CPU Internal L3 3072 KB)
Memory = 7,9 GB
Video = AMD Radeon HD 7800 Series (1,0 GB RAM) (atikmpag 26.20.15019.19000)

With this configuration Trat' 321 runs very smoothly in ORTS. To run smoothly I needed limit FPS to 30 in graphic card settings to RunActivityAA.exe, because in higher FPS it is lagging, and 30 FPS is enough. Even in Praha hl.n. from cabview it is 30 FPS.

What I did and what you need to do if you don't want AI trains to brake to 5-10 km/h at every yellow signal is to add <signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION)> to every SignalAspect with speed which is not 0 to sigcfg.dat file. For example:

SignalType ( "N160"

SignalFnType ( NORMAL )

SignalDrawStates ( 1
SignalDrawState ( 0 "Nothing" )
)
SignalAspects ( 5
SignalAspect ( STOP "Nothing" SpeedKPH ( 0 ) )
SignalAspect ( STOP_AND_PROCEED "Nothing" SpeedKPH ( 40 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )
SignalAspect ( RESTRICTING "Nothing" SpeedKPH ( 120 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )
SignalAspect ( APPROACH_1 "Nothing" SpeedKPH ( 40 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )
SignalAspect ( CLEAR_2 "Nothing" )

Also I downloaded track profiles (koridor Trat' 321 and non-koridor) from https://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/5769/, so I change them depending what I need.

I can also try to repair red signal not showing with $hold command in timetable, but I need all the station exit signals scripts names in sigscr.dat.

Já teda normálně na takovéto "štěky" nereaguji, ale tohle už je KURVA MOC!!!
Pokud Ti - jak píšeš - došla trať, tak předpokládám, že jsi si ji objednal u autora. Tím pádem Ti k tomu přišel i popis postupu instalace. Tak kurva čti a drž se pokynů autora. Nehledě na to, že tady to není žádný "warez", jak jsi asi zvyklý. Nikdo, kromě autora, Ti nic posílat nebude! Nespěchej, přečti si postup instalace dle autora a podle toho postupuj. Jestli i potom bude problém, polož zde konkrétní dotaz s popisem chyby!
Ale nějaké došla - nejde - pošlete mi. S tím jdi s prominutím do prdele!!!
Jako nemusíš být tak drsném a už jsem si to včera pořádně pročetl a zkusil a už to jde

Back
Nahoře