Trať Trenčín - Nitra

Ta trať je naprostá bomba. Kdo má rád neelektrifikované tratě s mechanickými návěstidly ať neváhá. Krásná a poctivá práce. S chutí jsem si projel i úsek ze Zlatovců do Trenčína kvůli mostu nad Váhem, tedy místem, které bývá často na fotkách a je to jak předloha. Slovenské tratě v MSTS se najednou rozrostly téměř o 350 km. Dokonce obsahují i již zrušený úsek bývalé rychlíkové tratě Zlaté Moravce - Kozárovce. (Někde jsem četl, že na jejím místě prý vyrostla továrna.) Mockrát autorovi děkuji za nádherné překvapení, kdy se tady neočekávaně objevila nová trať a hned se zařadila k velkým projektům.

Zial je to tak. Medzi Drazovcami a Luziankami tam zacali v roku 2016 stavat automobilku JAGUAR. V roku 2014 som si usek Luzianky - Zlate Moravce stihol nafilmovat z oboch stran, ked bola este cela trat zjazdna. Kazdorocne vzdy 1.maja premaval tadial historicky morovy vlak z Bratislavy do Toplcianok vedeny M262. V 2015-tom presiel tadial naposledy. https://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/5680-Motorakom-za-konikom-po-opustenej-trati-do-Topolcianok/. Teraz chodi BA -Surany-Ulany nad Zitavou-Zlate Moravce-Topolcianky.

O to větší poděkování, že se můžeme svézt aspoň v MSTS. Díky Tvé trati jsem mohl poznat další a poměrně velkou část Slovenska. Padaly tady návrhy na to, aby ses pustil do tratě Bratislava - Púchov. Samozřejmě nevím, jestli bys měl na to čas a chuť, ale ty čtyři stanice, které už Tvá trať obsahuje jsou nádhernou reklamou. Tak ještě jednou moc děkuji.

O to větší poděkování, že se můžeme svézt aspoň v MSTS. Díky Tvé trati jsem mohl poznat další a poměrně velkou část Slovenska. Padaly tady návrhy na to, aby ses pustil do tratě Bratislava - Púchov. Samozřejmě nevím, jestli bys měl na to čas a chuť, ale ty čtyři stanice, které už Tvá trať obsahuje jsou nádhernou reklamou. Tak ještě jednou moc děkuji.

Ďakujem za pochvalu. Ešte musím dosť veci prerobiť a doplniť. K BA-PU. Naozaj nemám chuť robiť niečo, čo existuje (existovalo). Mne sa páči daný úsek aj bez krajiny. Hratelné to je a to je hlavné. Zabralo by to veľa času to vystavať nanovo a potom to ešte dopĺňať. Radšej si to ani nepredstavujem. Skôr si viem predstaviť vyrezať z 321 ten úsek a dorobiť ho ako samostatnú časť. Chcem dokončiť čo mám rozostavané a potom uvidíme čo bude.

Takže konečne som si celý projekt v editore prešiel a musím len povedať jedno - veľké díky autorovi ! Osobne ma najviac zaujímali trate 140 a 141 po ktorých som 5 rokov jazdil a musím povedať, že to je zvládnuté bravúrne. Je obdivuhodné, že si sa sám bez pomoci modelárov a ďalších pustil do takéhoto rozsiahleho projektu, fakt klobúk dole. Niektoré partie by samozrejme zniesli menšie úpravy ale aj tak to je super. Ešte raz vďaka.

Dnes Vám predstavujem 2. vydanie verzie trati TRENČÍN - NITRA. Neplánoval som to na 24.12.. Skrátka to tak vyšlo.
link tu: https://uloz.to/file/Ia1buUm4v6Pl/msts-tn-nr-v2-2019-12-24-zip

ZMENY:
- levitujúce objekty
- oprava rýchlostnej sústavy na trati ŽSR143 medzi Tr. Turnou a Tr. Jastrabím
- drobná zmena v signalizácii návestidiel
- doplnenie vegetácie kde chýbala
- spravenie podložia pod koľaje
- úprava terénu
- z väčšej časti zmazanie statických súprav
- zosúladenie objektov medzi MSTS a OR
- iné estetické zmeny

Príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa šťastia, zdravia a úspechov v novom roku.

s pozdravom
Ľubomír Michalik

Ad Lubo M

Velké Díky za Vaši trať !
Krajina, styl a způsob zpracování zajímavého regionu železničních tratí jsou skvělé a a mojí duši velmi blízké ... :-)
Kdybych měl odpovědět na otázku, který úsek se mi líbí nejvíce - spontálně bych vyhrknul: "úplně všechny !"

Dovolím si (ve vší slušnosti) trošku "zalobovat" pro směr Vaší další případné stavby:
Velmi mi chybí úsek "Šurany - Nové Zámky", který (jak jsem vypátral ve starých JŘ) tvořil významný přepravní vztah v osobní dopravě:
"Prievidza - Nové Zámky".
Také by se uplatnil úsek "Šurany - Palárikovo" kam zajížděly vybrané spoje MOs ze Z.M.

Ještě jednou Velké Díky a hodně štěstí a pohody nejen při stavbě tratě !

Ľubo, omlouvám se, že má reakce na Tvou aktualizaci je opožděná o 2 měsíce. Čas mi Tvou trať dovolil projet až teď. Projel jsem si úseky jak už dlouho neexistujícími rychlíky Brno - N. Zámky a Bratislava - Košice, tak i jen tak s M 286.1 a Tvá práce mě opět velmi potěšila. Moc za ní děkuji a přeji Ti hodně radosti i zdaru při další tvorbě.

Náhodou som nakukol na fórum po pol roku a náhodou som objavil aktualizáciu trate TN-NR, čo ma veľmi milo prekvapilo. Verziu 1 som si prešiel viac krát, teda hlavne trať 143. Je to pekne spracované, no v niektorých veciach som zrejme až prehnaný detailista. Vo verzii 2 ma potešilo doplnenie pomalých jázd na niektorých nechránených priecestiach ( je to síce neskutočne otravné, ale zodpovedá to stavu ŽSR :p ) a to že miestami pribudla zeleň ( teda aspoň sa mi zdalo, že je tam toho viac ). Na čo som bol ale najviac zvedavý bola výška terénu. Hlavne v úseku Mníchova Lehota - Trenčianske Jastrabie. Z môjho pohľadu sú oproti skutočnosti strašne vysoké násypy. V niektorých miestach je v skutočnosti trať na úrovni terénu a msts sú v tých istých miestach 2-3 m násypy a podobne. Ten, kto nepozná až tak dobre túto oblasť si to ani nevšimne, no keďže ja som sa teraz presťahoval do Jastrabia, asi 30 m od trate, dosť mi to padlo do oka ;) Tým samozrejme nechcem kritizovať prácu autora. Je mi jasné, že to muselo stáť neskutočne veľa času a úsilia. Veľká vďaka za to.
Keďže to tu mám hneď pod nosom, nie je problém vybehnúť, niečo nafotiť v prípade potreby. Stačí sa ozvať do správy, alebo mailom. Rád prispejem k dielu.
Prihodím aj ja návrh na predĺženie tejto siete: Trenčín - Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce. Áno, viem, že úsek Nové Mesto - Vrbovce už existuje, no vo verzii s mechanickými návestidlami a myslím, že k tomuto úseku sa hodí viac. Keby bolo treba, mám aj nejaké podklady.
Ešte raz moc ďakujem za túto skvelú trať a prajem veľa elánu a pevné nervy do prípadnej ďalšej tvorby.

Náhodou som nakukol na fórum po pol roku a náhodou som objavil aktualizáciu trate TN-NR, čo ma veľmi milo prekvapilo. Verziu 1 som si prešiel viac krát, teda hlavne trať 143. Je to pekne spracované, no v niektorých veciach som zrejme až prehnaný detailista. Vo verzii 2 ma potešilo doplnenie pomalých jázd na niektorých nechránených priecestiach ( je to síce neskutočne otravné, ale zodpovedá to stavu ŽSR :p ) a to že miestami pribudla zeleň ( teda aspoň sa mi zdalo, že je tam toho viac ). Na čo som bol ale najviac zvedavý bola výška terénu. Hlavne v úseku Mníchova Lehota - Trenčianske Jastrabie. Z môjho pohľadu sú oproti skutočnosti strašne vysoké násypy. V niektorých miestach je v skutočnosti trať na úrovni terénu a msts sú v tých istých miestach 2-3 m násypy a podobne. Ten, kto nepozná až tak dobre túto oblasť si to ani nevšimne, no keďže ja som sa teraz presťahoval do Jastrabia, asi 30 m od trate, dosť mi to padlo do oka ;) Tým samozrejme nechcem kritizovať prácu autora. Je mi jasné, že to muselo stáť neskutočne veľa času a úsilia. Veľká vďaka za to.
Keďže to tu mám hneď pod nosom, nie je problém vybehnúť, niečo nafotiť v prípade potreby. Stačí sa ozvať do správy, alebo mailom. Rád prispejem k dielu.
Prihodím aj ja návrh na predĺženie tejto siete: Trenčín - Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce. Áno, viem, že úsek Nové Mesto - Vrbovce už existuje, no vo verzii s mechanickými návestidlami a myslím, že k tomuto úseku sa hodí viac. Keby bolo treba, mám aj nejaké podklady.
Ešte raz moc ďakujem za túto skvelú trať a prajem veľa elánu a pevné nervy do prípadnej ďalšej tvorby.

Osobne si myslím že trať Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce by sa mohla postaviť v rámci projektu tejto trate síce ten úsek je už postavený v rámci trate ČR 340 / ŽSR 121 ale krajina tam není až tak dosť dobre prepracovaná a navyše sa mi na niektorých úsekoch nezobrazujú koľajnice neviem ako vám. Ja by som bol určite za to aby úsek z Trenčína po Vrbovce poprípade až po Velkú n/Veličkou vybudoval k tomuto projektu sa to hodí viac ale všetko je v rukách autora. :)

Back
Nahoře