Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ano, ale proč je přejmenováno NAME což je dost zásadní, když je, jak říkáš model veřejně k mání?
V případě původního balíku ALEX není pravda, že se k němu uživatel veřejně nedostane.

Download z důvodů nevyhovujícího pojmenování souborů zrušen.
Teď nemám provozní notebook, tak jsem vzal za vděk historickým Lenovem, co mám z pozůstalosti. Protože jsem tam neměl nic ohledně ORTS, tak jsem si stáhl Dvojkolejku a (zřejmě včas) stáhl Alex balík. Nějak nevím v čem je pořád problém. Stáhl jsem, nainstaloval a sestavil si consisty. (Asi blbě, nevím, jaké je reálné řazení Alex, ale na Dvoukolejce je to asi jedno.) . Je problém tom, že se u již hotových aktivitách musí přeobsadit vozidla z nově naladěná? Nebo že se potluče starý model s novým?
Asi nezbude, než si dát malinko od ORTS pauzu. Já teď odpočívám díky spálenému zdroji od notebooku téměř čtrnáct dní a řeknu vám, je to vlastně paráda.

Honzo problém je v tom, že ty jako autor vydáš model ve složce CDC122 a Josef jej naladí a dá jej do složky CDClok122 a ještě přejmenuje název v eng souboru, uživatel si stáhne od tebe nevyladěný CD122 a hodí do Trainset, pak si stáhne vyladěný model od Josefa a má ten samý v CDClok122 a ještě jinak pojmenovaný. Tohle tu bylo v začátcích až v tom udělal trochu pořádek Zbyněk se svým trainsetem dodávaným k trati, modeláři a skinaři se tak nějak drželi zaběhnutých zvyklostí a v této době se opět vracíme s OR k tomu zmatku v názvech a složkách. Asi máš pravdu, je třeba si dát od OR pauzu, nejlépe tvůrčí a napořád.

Download z důvodů nevyhovujícího pojmenování souborů zrušen.
Ach jo, myslíš, že tohle je řešení?
Nějak nevím v čem je pořád problém. Stáhl jsem, nainstaloval a sestavil si consisty.
U ALEXE nevím, nestihnul jsem jej stáhnout, tvořím na BP nějaké aktivity úplně jinde s 842, 814 a 810. :-) Ale konkrétně u mně, včem je tedy problém, když mám originál model ve složce např.:
CD_814 nechat CD_814
814.xxx eng nechat 814.xxxeng atd...
Tak jak to má třeba Jacek a soubory pro OR přepíšou model pro MSTS, stejně nevím, kolik lidí jezdí OR a MSTS zároveň. Navíc pokud chci nechta ladění pro MSTS, buď že mi OR nejede na PC, tak ladění pro OR stahovat nebudu. Ono třeba u takových balíků, jako je ta 814, pokud to budu muset přetahovat do nové složky a promazávat staré soubory, tak je drbačka a sám si někdy nejsem jistý, buď jestli jsem vymaza vše co bylo potřeba, nebo i něco navíc. Nvíc do stejných složek originál modelu směřují i skiny a třeba v TBP je v jedné složce i 5 mašin a když se udělá ladění jen pro jednu stejného typu, nastane to samé.
Dan

Za mých časů, když se sjednocovalo značení každý pes jiná ves do tvaru TBP to ještě byla legrace cokoli přejmenovat. I když práce na měsíce. Ale nyní cokoli přepisovat, když máme 30 giga vozidel je nemožné. Proto je nutné dodržovat soubory, jak je pojmenoval autor. Já už mnoho let s adresáři vozidel nepracoval a měl jsem opravdu problém ladění v jiném značení aktualizovat. Respektive jsem to vzdal.

Já třeba ani nevěděl, že se ten Alex dal někde stáhnout dřív. Měl jsem na původním notebooku modely ER20 a cisteren od Arno Staudenmaiera (který je autorem modelu Herkulese) a všechny jeho adresáře s modely všechny začínaly AS_... Obávám se, že pokud byl ten skin Alexu již někde ke stažení, tak rozhodně nebyl v adresáři s původním modelem od autora a s názvem AS_ER20. Alespoň u Herkulese Metransu to tak nebylo.
Takže tento stav je od počátku MsTS, autor modelu má nějakou vizi názvů a tu aplikuje, každý druhý uživatel má jinou vizi a všechno přejmenuje podle sebe, další chce vnést do chaosu pořádek a zvedne tím pádem chaos o další level.
No, není to nic snadného hrát si s vláčky.

Ten Alex pack je stále v původním formátu na the-train.de, já s ním dělal v roce 2009 Einsteina na 180/183 a je pojmenován AS_xxx, link je v jednom z mých postů výše.

Ten Alex pack je stále v původním formátu na the-train.de, já s ním dělal v roce 2009 Einsteina na 180/183 a je pojmenován AS_xxx, link je v jednom z mých postů výše.
No vida. Tak teď máš alespoň ty balíčky dva. :cool: ;)

Josef podle čeho děláš skluz. Zapřáhl jsem Mesouna na Hungarii, schválně jsem si dal zimu a Mesoun furt klouže a pískování nepomůže.

Jako vagónů. Klasické řezení, krom BMPZ použity vagóny od tebe. Tedy 9. Dle ConBuildru 621t. Ještě táhnu v záloze 350tku. Šlo o zkoušku Mesouna.

Potřebuji nasimulovat stejnou zátěž.
Takže ještě jednou:
podmínka: Zima (jasno nebo sněží?)
sklon: předpokládám nějaké nádraží, takže 0
celková hmotnost vč. loko: 621t
Souhlasí?

Jako vagónů. Klasické řezení, krom BMPZ použity vagóny od tebe. Tedy 9. Dle ConBuildru 621t. Ještě táhnu v záloze 350tku. Šlo o zkoušku Mesouna.
Nechci se do toho moc montovat, necham to na Josefovi, ale nemuze to byt treba tou 350kou? Jakoze by mela nejake spatne ladění. Zkus to bez ni

A co s 350, jede jako přípřež, Jedu z hlaváku a sněží, ano váha bez Mesouna. Jinak pokud má Josef ladění na webu, automaticky soupravu hráče skládám z vyladěných engů a wagů. Jinak jde o mou starší aktivitu EC171.

350ku ne webu nemám, jen CD 150 a 151. Ale rozjel jsem teď 1672t náklad na zkušební trati a teprve v oblasti 70 až 90 km/h občas prokmitl prokluz. Kontrolér na max. 60%, Testovačka má sklon 0‰, tedy totožně s hlavákem. Jdu to prubnout ještě jednou s chumelenicí.

Já jsem maximálně na 48%, cokoliv navíc je prokluz. 60% mám s pískováním, pak i tak do prokluzu. Jedu jinak Libeň - Hlavák - Vršovice - Běchovice a dál.

Hmm, teď jsem to zopakoval se sněžením. Je to znát, rozjezd trvá déle a musel jsem s kontrolérem hodně opatrně. Max 30% a do dosažení 70 km/h tu a tam prokmitne na chvíli prokluz. Po 70 km/h mohu přidávat na tahu, ale zvolna. Připomínám však, že testuji skoro 1700 t.
Adhezi máš nastavenou podle pokynů? Vozy i 350ka jsou při rozjezdu všechny odbrzděny?

Back
Nahoře