Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Na VŽD do sekcí osobních vozů a elektrických lokomotiv jsou přidána nastavení pro řídící vůz řady ČD Bfhpvee295 - Peťulka, jinak pro své typické čelo přezdívaný "Sysel". Vůz je nastaven jako hnací vozidlo bez trakčního výkonu. Doplňuje jej upravená (pro OR) kabina, doplnění např. signalizací otevřených dveří soupravy , když už jde o vozidla s linkou WTB. Soupravu dále tvoří dvojice vozů Bdmtee266. Protože souprava byla zkoušena na trati 183 v řazení Rokycany-Plzeň-Klatovy, jako primární tažní koně jsou k dispozici lokomotivy 362.111-7 a 363.054-8 z DKV Plzeň. Aby se využití vratné soupravy rozšířilo, balík doplňují i dvě železné dámy s WTB - 163.077-1 "Lenička" a 162.040-0 "Růženka".

Sysel1.JPG

Aha, kdepak jsem na to přišel? Nerozporuji, vím že tohle máš z prví ruky. To by bylo nemilé, protože 363 je pro změnu "přešívaná" na 362 ...

Ono je to celkem pro uživatele jedno, důležité je, že bude další možnost vyladěné vozby se Syslem.:)
V současnosti už žádná 363 pod ČD není, poslední 363-069 je po rekonstrukci na 362 a co jsem na ní jel naposledy cca měsíc, tak dost klouzala i za sucha.

No ta 363 měla WTB v minulosti, to by nevadilo. Ale za tu 111 budu muset najít nějakou náhradu. Není alespoň "čekatelkou" :) ?

Jestli si vzpomenu tak WTB jsou 362-017, 362-033, 362-054, 362-056, 362-061, 362-069, 362-128

jen pro zajímavost první plzeňské Eso se zabudovaným ETCS je 362-053.

Už dělám na kompromisu: vyměním 362111 za 362027, byť brněnskou.
To je za to, že když byla vloni v Plzni 380.017 "Kometa" na opravě ve Škodovce. Provokace do nebe volající, ale škodováci se nad to povznesli a laku nijak neublížili :cool:

Ahoj, proč mi Taurus 1216 vyhazuje v AE chybu tuším v řádku 3? Zatím jsem ji dal do složky Openrails, ale zase se mi nezobrazí díky include, nevím jak jej přesměrovat, lepší by bylo jak odstanim tu chybu v řádku. :-) Předem díky moc.

Na řádku č.3 je obyč. komentář.
Kód:
Comment ( "Nastaveni provedeno na model Jiriho Tovacovskeho - https://skura.msts.cz/jirka.html")
Třeba AE vadí že si na konci nedrží závorka s uvozovkami bezpečný odstup.

Nabízím řešení: přesunout prvních 6 commentů až za řádek "Wagon ( OBB..." nebo jinak: řádek "Wagon ( OBB..." přesunout nad 6 úvodních commentů.

Ahoj Pepo.
Velmi si vážím tvoji práce a to, že vůbec někdo dělá opravy pro OR. Takže peosím tě, doufám, že se nenaštveš, ale to přeznačování a dávání mašin do jiných složek je fakt cesta do pekel. To bude v trainsetu takový bordel, jako v prvopočátcích MSTS, kdy bylo mrtě označení pro shodné modely a strašně se pak tvořily aktivity a nikomu vlastně korektně nejelo nic. Stáhl jsem si tvůj balík ČD 750, kde odkazuješ na originál skin a je tam:
1. absence několika verzí u ČD 750.285-9:
750285.jpg
2. Složka originál skinu je situována do CD_754
3. Neshoduje se ani název v Name, takže zase problém.
4. Jsem to vlastně ani nerozběhal, smazal jsem sd, eng soubory a dokopíroval tam tvoje do CD_754, načež mi u mašiny chyběl vnitřek a prostřední část střechy.

Kluci, domluvme se fakt tak, ať je to co nejschůdnější, když s tím bojuju já, co pak začátečnící? To vydám aktivitu a pak se na mně sesype halda mejlů, že to padá, že to nejde... Takže:
- Když už ladíš skin pro OR, peoč neuděláš úplně shodné názvy jak eng, tak s a wag souborů? Mám na mysli jak názvy v Name, tak i názvy souborů samotných. A i stejný počet variant, jako je tomu na obrázku vůš, tam je jen jedna mimo službu a ta je ode mně a přihozená k Portugalu pro trať BP. Ale chybí ti bez fíry a obrácená. Když to bude stejné, prostě stáhnu tvůj balík a nakopíruju do složky stejné jak měl autor původního skinu a nechám přepsat, hotovo a šmitec, tím mám verzi pro OR, ale stejný název jak eng, tak name v něm a nenaruší se consisty a ni se nestane to, že se bude něco kopat v případě, že je těch skinů více třeba se stejným číslem, ale jiným rokem.

Vždyť přeci není problém stáhnout to z webu a udělat stejnou struktůru a stejně tam bude něco blbě ve směrování, když mi tam chyběly textury. Mimo to, kdo jezdí OR stějně na trainset pro MSTS dlabe, nebo nechť si pro tu pravěkou hru zálohne trainset bokem, ale vše lepčí než tohle přemíchávání názvu jednoho a toho samého skinu.

Uff, tak doufám, že mne neukamenuješ a přeji hezký večer. Dan

Ps: Tak jsem vychladl a koukám a hned vidím problém:
název s souboru v Eng se liší s názvěm originál s souboru a ty verze tam samozřejmě chybí:
cd_750285_2009 s., v eng s tvojim laděním: CD_750285
a ty verze: Rv Bs a Ms

Model od Ondry Janiše je v pořádku.

Ale opět u Janišovy 750 odkazuješ na Jckovy zvuky, ale směruješ do:
..//..//common.snd//snd754//750cab.sms
Javek směruje do SndDlok ne snd 754, taže když to někdo stáhne, zas bude klást dotazy, proč mu nejde zvuk.

Směrování kabiny bylo skutečně špatně. Robo na modely-msts.cz mezitím přišel s novými zvuky pro řady 750/753/754. Já jsem je při update 750 již použil a zapomněl přepsat původní, již neplatný odkaz v popisu lokomotiv. Opraveno.

Ad. ostatní verze stejného modelu: Necítím se nijak a ničím vázán zachovávat strukturu originálního vydání modelu, to ostatně nedělají ani mnozí skinaři. Nastavení, která tvořím, dělám podle vlastní úvahy, pojmenování a představ. K tomu využívám původního a odkazovaného veřejného modelu. Musím dodržet pouze název modelu souboru zapsaného do eng nebo wag. Na tento model a jeho textury pouze odkazuji (podobně tak i na zvuky nebo kabinu). Neporušuji tak lic. podmínky užití (jsou-li u původních modelů nějaké).
Stačilo tedy požádat o rozšíření nastavení navíc. Nemám problém to doplnit (verzi bez obsluhy a mimo službu). Ale odmítám si nechat vyčítat, že jsem to "neokopíroval" podle původního.
Nyní již vyjasněno přes SZ.

Jasně, já jsem včera málem rozkopal PC. :-) Budem řešit přes SZ. Ona mi totiž začala padat aktivita portugalu a než jsem na to přišel proč. Tak to bylo na celý večer. :)

Back
Nahoře