Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ne Zbyňku není to chyba a mnohdy to nejde nasměrovat "nejkratší cestou". Chceš názorný příklad? Tady je: V nastavení kabiny jsou nějaké místní úpravy. Proto je modifikovaný .cvf u modelu a na textury se odkazuje do common.cab k originálu. A originál nastavení kabiny zůstane netknutý a funkční pro ostatní vozidla, pro které je určen. To samé se dá udělat se zvuky, ačkoliv je to méně častý případ. Jestli jsou kabina a zvuky odkazované z .eng či .wag souborů do common.xxx a nebo přes .cvf v CabView a .snd v Sound ve složce s modelem je úplně jedno. Musí to akorát sedět.
Pokud má model svůj specifický zvuk nevyužitelný jinde, nevidím důvod jej držet v common.snd. Kapacity úložných médií jsou dneska někde jinde, tohle nehraje žádnou roli.

No zkus si překopírovat Trainset do záloh. A když ti tam naskočí čas kopírování 9 hodin :) :) :) ...
Nehledě k tomu, že nevidím problém specifické změny kabiny mít v jiném cvf stále v common.cab a velikost se mi změní jen o přidanou texturu. A jelikož nemáme jenom jednu lokomotivu, ale třeba 500, tak to už jsou zbytečná giga navíc.

Na slezině, kdysi dávno, Dan měl s sebou přenosný disk se svým kompletním trainsetem. Tak, že si konečně zahraji nějakou jeho aktivitu.
Čas sleziny vypršel a já musel stahování ukončit. Ale nějakých 20 giga se mi zkopírovalo. Ale on upozorňoval, že tam má i zbytečný či testovací balast. Také má hodně zbytečných duplicit. Ale to bylo kdysi před mnoha lety. A právě tady jsem názorně viděl, když je značení vozidel každý pes jiná ves. A máme vozidel nekonečně mnoho. Pak horko těžko hledám nějaké vozidlo v adresáři. A další věc jak je zápis v name. Když otevřu conbuilder, tak pokud to není zapsáno dle norem, tak vše musím hledat metodou pokus a omyl jako v AE editoru MSTS. Proto prosím dodržujte nějaké ty normy. Ale nyní se vyrábí vozidla s Conbuilderem nekompatibilní, tak máme zase vyšší level s úpravami obsahu adresářů. Ten zápis v engu "name" je jediné co smíme měnit, abychom neporušili kompatibilitu v zápisech consistů, když si stáhneme nějakou aktivitu. Ale nesmí se měnit název složky ani název eng souboru (wag)

Zbyňku zrovna třeba TSRE5 (pokud jej použiješ pro tvorbu consistů), řadí vozidla v trainsetu abecedně podle parametru Name. Takže konkrétně tady se hledá poměrně snadno, pokud si zavedeš nějaký řád v názvech consistů a vozidel. Tedy jsem celkem konzervativní. Do názvu dávám zkratku dopravce-mezeru-číslo(typ, inventární a kontr. číslice). Případně další mezeru a za ní vlastnosti (bez. strojv., lozeny, koncovy, mimo sluz. atp.)
A to pomíjím fakt, že TSRE5 ještě umí seznam načtených vozidel filtrovat podle typu pohonu nebo nákladní/osobní/tendr a dokonce podle typu spřáhla. Jako náhrada Conbuilder dobrý, dá se na něj zvyknout, ale chválu jsem na něj pět neslyšel.

Já klidně od CB opustím, když mi někdo poradí, jak v TSRE5 zjistím, které vozidlo v consistu mi chybí a jak jej opravím. Protože když mi uprostřed soupravy chybí vůz, tak mi to tento vůz ignoruje, takže nevím, jaký typ mi chybí, ale v OR pak mám v soupravě díru...
V tomto má ještě CB napřed před TSRE5.

Do určité míry lze. Když vidím, že je uprostřed soupravy zeje díra, otevřu consist v TSRE5. V místě chybějícího vozu vidím jen pořadovou číslici nad spřáhly. Kliknu tedy na záložku Consist a Open in external editor (klávesnicí ALT+C a ALT+O). A protože mám soubory .con asociovány s oblíbeným editorem Notepad++, otevře se mě consist tam. Vidím co tam chybí (název i složku), tak se podle toho zařídím. Buďto dodatečně seženu nebo přepíši něčím, co mám.

tsre5.JPG

Díky za radu. Ale abych to takto dělal třeba u 200 chybějících souborů v consistech, tak to by byla práce na celý den.

Pokud zadá do Filter parametr "Broken", TSRE5 mu hned ukáže jaký consisty jsou neúplný. Pak si stačí zapnout v menu View okno "Consist Units" a vidíš hned, kde je problém. Vozidlo pak můžeš jednoduše nahradit a nebo vymazat. Jednodušeji už to snad ani nejde. Takhle proberu consisty u Danových aktivit za pár minut a už jen jezdím.

Ironií je, že návod Kebarkova AC začíná slovy: "Odkedy si sťahujem vozidlá do MSTS z internetu, mám svoj vlastný systém značenia trainsetu. Udržujem ho už od jeho vzniku. Jednou z jeho nevýhod je, že ak si stiahnem aktivitu, následne ju musím preznačiť podľa môjho značenia, aby sa dala hrať."

A jak se chová Kebarkův AC? Ten chybná vozidla odhalí?
Vašku já jej používám od začátku a nemohu si stěžovat. Odhalí chybná vozidla a což je dobrý když někdo používá jiné značení složek a já jej jednou vyměním za stejné vozidlo ( loko nebo vůz) tak se ta výměna automaticky uloží a příště jej nahradí automaticky. Takže Danovy velké aktivity jsou za chvíli zkontrolovány.

AC by byl možná na tohle ještě lepší (Kebarko věděl co dělá :) ). Problémem AC je, že uznává akorát oficiální MSTS cestu).

jak dlouho vám trvá načtení trainsetu a consistů v tom ConsistEditoru? Mě se to zadrhne na 36% a po 20 minutách jsem to shodil. Starý Conbuider cca 5minut a opravy pomocí Kebarkova AC téměř ihned

jak dlouho vám trvá načtení trainsetu a consistů v tom ConsistEditoru? Mě se to zadrhne na 36% a po 20 minutách jsem to shodil. Starý Conbuider cca 5minut a opravy pomocí Kebarkova AC téměř ihned
Zdravím,
mám necelých 5500 con a cca 2400 složek s vozidly - start Constist Editoru za cca 30 s. A podle návodu v příspěvku č. 509 tohoto vlákna je to super pomocník. A ještě plný souhlas s příspěvkem č. 513 - pokud by Kebarkův AC akceptoval ještě i variabilní cestu k souborům v nastavení, byl by opravdu perfektní ....

Zdravím,
mám necelých 5500 con a cca 2400 složek s vozidly - start Constist Editoru za cca 30 s. A podle návodu v příspěvku č. 509 tohoto vlákna je to super pomocník. A ještě plný souhlas s příspěvkem č. 513 - pokud by Kebarkův AC akceptoval ještě i variabilní cestu k souborům v nastavení, byl by opravdu perfektní ....
Tady by možná pomohlo název složky s trainsetem OR drze pojmenovat Microsoft Games\Train Simulator\ (a starý trainset MSTS před tím bezpečně uklidit). Někdy vyzkouším.

Back
Nahoře