Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Zdravím, opravit následující: soubor CSD_5160362t.wag uložit jako Unicode, v souboru CSD_434110.eng změnit Lights ( 17 na Lights ( 25 . CB hlásí rovněž v engu chybějící údaj MaxPower ( ???kW ), který patří nad řádek MaxForce ( 115kN ).

Netuším jak je který parametr nadřazen druhému. OR používá u el. a motorové trakce k vyjádření výkonu na kolech parametr MaxPower a u parní trakce k tomu samému ORTSMaxIndicatedHorsepower. Ten je na rozdíl od předchozího pro CB neviditelný, protože je pochopitelně nezná. Hodnotu mohou mít oba totožnou. Na druhou stranu jsem toho názoru, že chybějící zobrazení výkonu CB ti může být při sestavování aktivit fuk. Takže u parniček nepoužívaný parametr MaxPower ti nemusí dělat vrásky. Jen neuvidíš hodnotu v CB. Nevím, jak CB zobrazuje text v Desciption, tam jsou parametry lokomotivy komplet.

Ahoj a super. Děkuji, jen u MUVek mimo službu ti chybí označení Fright, nebo Carige a CB se s tím pere a myslím, že to bude sestřelovat Activity Editor. Dále, je hezké, že máš pojmenování dle společností, jak SŽDC atd... Ale strašně blbě se to hledá v trainsetu, kdyby to šlo přepsat v Name a jak drezíny, tak vozy začít názvem (příklad) "MUV CD69... MUV SZDC PVK..., tím by byly všechny pokupě a nemusel bych listovat při tvorvě souprav.

TSS PUŠL 71 mi nechce zobrazit CB a tím ani AE a dělá mi to bordel. Ostatní zatím v pohodě,

Tak nečinný mi zobrazí, činný nikoliv a sněhový pluh taky ne, další problém, když zařadím ten PUŠL, tak tím, že předek a zadek jako FA, tak dva za sebou se prolínají.

Takže jsem zapnul editor aktivit, sice nepadá, ale řve:
TSSlokPUSL71 - řádek 2
ZSRLokMUV69 - řádek 2
Tyhle dva vozy nenačte a pokud jsou v con pád.

Ano to je kompromis, aby se dalo dobře svítit. Ale to není vůbec na závadu protože PÚŠL má v předu i vzadu pověšené nářadí. Je to solitér a ani já jsem nepočítal s přivěšováním čehokoliv dalšího.
Druhý řádek u všech nastavení je prázdný ...

Já myslel když je parkuju někde v depu, jinak jasně. Ale mám potíže, že jak sněhovou, tak ten pušl mi nechce zobrazit a ŽSR Muv taky jiné vozy už jsou OK.

Pro oživení aktivit z dob provozu ČSD jsem na web Virtuálních železničních dílen umístil repaint a nastavení vytápěcího vozu ČSD.
Jedná se o vůz vyráběný za války v Německu fi. WUMAG a určený především k vytápění lazaretních vlaků čekajících ve stanicích. Pro tento účel měly vozy uvnitř vestavěn kotel z úzkorozchodné lokomotivy a příslušnou zásobu uhlí a vody. Po válce se několik těchto vozů zatoulalo i do Československa a byly převzaty ČSD. Využití už ale bylo sporadické. Parní trakce byla na svém vrcholu a lazaretní vlaky už nejezdily. Někde vytápěcí vozy našly uplatnění jako mobilní kotelna na kolečkách. Svůj krátký návrat zažily ještě v éře dieselových lokomotiv, kdy dlouhé a těžké vlaky tahala sice výkonná lokomotiva T679.0, která však nedisponovala parogenerátorem ani topným alternátorem.

ZEx1972-2.jpg
Západní expres někde za stanicí Staňkov někdy v zimní sezóně roku 1972

Můj repaint je na někdejší model heizwagenu od autora s nickem Gedi (originál zmizel v propadlišti času, další repainty DR a DRG na thetrain.de). Protože ORTS počítá se zapínáním parního topení z lokomotivy (obvykle parní, nebo dieselové s parogenerátorem), je vůz nastaven jako netrakční hnací vozidlo typu .eng. Pro puštění páry do připojených vozů nutno přejít ze stanoviště lokomotivy kl.zkr. CTRL+E do kotelny a zde páru pustit kl.zkr. ALT+U. Součástí je i nezatopená verze jako klasický .wag.
Vůz byl už několikráte zmíněn v různých vláknech, jako např. zde, zde a zde. Původní odkaz již není funkční.

A ještě pohled do "kotelny"
index.php

Zdravím, chtěl bych nahlásit chybu: M286.1032 mi nechce jít do plného výkonu - poslední stupeň je pravděpodobně nastaven na 85%, tedy na stejnou hodnotu jako předposlední...

Tak o moji chybu rozhodně nejde. M286.1 / 851 má poslední stupeň zablokovaný aby nedocházelo k přetěžování motoru. Viz. literatura o M286.1. Ostatně je to vysvětleno i zde v diskuzi samotným autorem modelu.

Back
Nahoře