Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ahoj. Tak Komárek mi shazuje editor MSTS. Jakmile dám umístit vlak, okamžitý pád, nebíte někdo proč?

Tam bude zas nějaká kokotina, chybu nevypíše žádnou, okamžitě to spadně, jakmile jsem smazal consist, tak vše funguje.

Skus mi do SZ poslať odkaz pretože som nemohol nájsť o ktorý sa jedna poprípade nahraj ten ktorý máš ty na úschovňa.cz a posli mi to do SZ. Môžem to v priebehu zajtrajška pozrieť.

Ahoj Pepo.
Proč se mi nezobrazuje ten Ci-4 1358, ve variantě s koncovkama, je to ten bez hajzlíku. A nemá ani parní spojky.

Ve virtuálních dílnách do sekce motorových vozů jsem přidal sadu nastavení na poslední model motorového vozu řady 810 od Pikka. Poněkud pozdní vydání tolik oblíbeného a na místních tratích oblíbeného vozu mělo příčinu ve vývoji modelu poslední verze. Přáním autora bylo vyčkat na dokončení této verze a provádění úprav na starší model tak nemělo význam. Bohužel okolnosti zapříčinily, že nový model u Pikka již vydán nebude a dostal jsem proto od něj svolení to udělat stránkách VŽD.
810.jpg
Jedná se o vozy 810.271-7, 810.325-1, 810.545-4, 810.560-3, 810.233-7 a 810.058-8. Nastavení jsou jak ve variantě se strojvedoucím s možností přecházení stanovišť, tak bez strojvedoucího pro soupravy s vícečlenným řízením. Protože zvuky vozu umožňují studený start, mají vozy rozšířené funkce zapínání baterie a řízení pultu. Protože OR dosud nezná hydromechanický přenos výkonu, používá nastavení ekvivalentní diesel-elektrické přizpůsobené na výkony převodovky Praga 2M70 a s původní trakční charakteristikou hydromechanického přenosu výkonu. Jako bonus navíc je přidáno otvírání dveří a teplovzdušné topení podle OR-CZ (použití ve standardním OR 1.5 to nijak neovlivní).

Balík šesti variant motoráku vzápětí doplnilo ještě jedno nastavení na verzi řady 809.

Ve virtuálních dílnách do sekce motorových vozů jsem přidal sadu nastavení na poslední model motorového vozu řady 810 od Pikka. Poněkud pozdní vydání tolik oblíbeného a na místních tratích oblíbeného vozu mělo příčinu ve vývoji modelu poslední verze. Přáním autora bylo vyčkat na dokončení této verze a provádění úprav na starší model tak nemělo význam. Bohužel okolnosti zapříčinily, že nový model u Pikka již vydán nebude a dostal jsem proto od něj svolení to udělat stránkách VŽD.
Zobrazit přílohu 32892
Jedná se o vozy 810.271-7, 810.325-1, 810.545-4, 810.560-3, 810.233-7 a 810.058-8. Nastavení jsou jak ve variantě se strojvedoucím s možností přecházení stanovišť, tak bez strojvedoucího pro soupravy s vícečlenným řízením. Protože zvuky vozu umožňují studený start, mají vozy rozšířené funkce zapínání baterie a řízení pultu. Protože OR dosud nezná hydromechanický přenos výkonu, používá nastavení ekvivalentní diesel-elektrické přizpůsobené na výkony převodovky Praga 2M70 a s původní trakční charakteristikou hydromechanického přenosu výkonu. Jako bonus navíc je přidáno otvírání dveří a teplovzdušné topení podle OR-CZ (použití ve standardním OR 1.5 to nijak neovlivní).

Balík šesti variant motoráku vzápětí doplnilo ještě jedno nastavení na verzi řady 809.
Pozor vydané modely jsou, z mě nepochopitelného důvodu, ve velmi zastaralé pracovní verzi, doporučuji z nich použít pouze .eng soubory ladění

Tak a teđ už v tom mám úplný galimatiáš. RicarCZ vydal vizy jak 809, tak 810 a přívĕšáky, tađ Josef vyhodil ven další, jsou tan shodné vizy? 809 určitĕ ne, bo Josef tam má jen jednu. Já jsen zatím v testech přívešáků na eng a wag od Pepy, jak budu hotov, udĕlám celý pack i na vozy od Ricare. Ale nevím, kde je co shodné, v tom teđ tápu. :)

To chápu, jen nevím, zdy jsou shodné čísla vozů co jsi vydal s balíkem od RicarCZ.
Nejde jen o skiny, ale celé modely Josef zveřejnil nedodělané pracovní verze modelu, které jsem posílal na ukázku Pikkovi, když jsem upravoval a dokončoval jeho model v té době ještě nebylo tolik skinů vytvořených a co se týče 809.342 a 810.560 ty jsem po dohodě s Pikkem odstranil jako nekvalitní a nevhodné pro zveřejnění v současné době.

To je celé nějaké zamotané. Kdo je tedy vlastně autorem těchto posledních modelů? V balíku avízovaném včera v sekci Modely pro MSTS jsou nějaké historické engy z r. 2017 přisuzované mě, ale evidentně někým modifikované.
Ale jsem ochoten to celé nějak rozmotat.

Vše je napsané v ReadMe k modelům. Autor základního modelu je Pikku, Autorem úprav na všechny varianty, opravy chyb a drobných "vylepšeních" jsem já. Repainty jsem dělal cca polovinu a druhou dělal Vítek Chudlářský. Vše je popsáno v ReadMe. To ladění bude má chyba za to se omlouvám a také jej urychleně vyměním.

Back
Nahoře