Trať BP - 24H timetable

Os 3307 při odjezdu z Hranic na Moravě. Bohužel ani ne za pět minut ta samá souprava se stala hlavním účastníkem MÚ. A tímto všem radím, nespoléhejte se na EDB, než jsem stačil domyslet, že EDB nefunguje tak jsem zastávku Bělotín přejel asi o 200m i s tím, že jsem měl aktivované rychločinné brzdění. Jak člověk přemejšlí nad jinejma věcma, je to hned. :)Open Rails 2021-03-09 09-43-30.jpgOpen Rails 2021-03-09 09-46-09.jpg

Zdravím
a mám drobný dotaz :
Na některých vlacích os. přepravy jsou použity loko ČDC. Vyplývá to z nějakých mimořádností v průběhu aktivity nebo z nedostatku vhodných loko v barvách ČD ? To opravdu nemá být žádná výtka - jen dotaz.

V barvách CDC mám nasmlouvány 2 lokomotivy pro linku R19. Vzhledem k bezpečnostnímu odstavení lokomotiv ř. 380 a s tím souvisí i nedostatek Es. Stejně jako na linku S93 (Bohumín - Hranice na Moravě) mám, jak lze vidět, dlouhodobě pronajmuté jednotky řady 460 od ZSSK, protože elektrických jednotek je těžký nedostatek (451/452 a 470 jsou již papírově všechny udané jinde, časem uvidíte kde) a jim (ZSSK) už k ničemu nejsou. A nechci předjímat, ale není to to nejbizardnější co TT čeká, brzy zjistíte co tím myslím. :) A v pohodě, chápu, že je to jen dotaz, každý se může zeptat na to, co ho zajímá, když vím, rád odpovím, případně nasměruju na člověka, co to ví lépe.
Open Rails 2021-03-09 10-04-06.jpgOpen Rails 2021-03-09 10-07-35.jpgOpen Rails 2021-03-09 10-21-33.jpgOpen Rails 2021-03-09 10-24-06.jpg

Tak, vážení přátelé, ano! Úspěšně vykonané "průjezdné" zkoušky, zda tyto polské staré mašinky, mohou stanout v čele vlaků kolem Letohradu. S PKP mám, stejně jako s ZSSK, domluvený dlouhodobý pronájem na lokomotivy PKP ST43. Během následujících dnů vysleduji poptávku a nasadím vhodné soupravy. Open Rails 2021-03-13 04-02-19.jpg

A opět ty mé lesy jako po náletu kůrovce. :) Ale Letohrad jsem myslím ještě zalesňoval. Zatím to byl test, nyní už mám další sazenice, tak budu v sázení pokračovat :) Ale lesnická četa je zatím někde u Malacek na Slovensku. :) Společně s traťovkou, která sype nový štěrk a konečně dělá pořádný svršek a spodek.

Linka S2 (Křenovice - Březová) bude od zítra o mnoho kratší (co se železnice týče), kvůli plánované velké výluce mezi Brnem a ČT budou vlaky jezdit pouze mezi Křenovicemi a Brnem (kam přesně, to ještě promyslím) a mezi Brnem a Březovou bude zavedena adekvátní ND. (Linka A: Brno - Letovice bez zastávky, B: Brno - Letovice - Březová bez jiné zastávky, C: Brno - Letovice se zajížďkami do většiny zastávek na dráze, D: Brno - Adamov - Blansko - Skalice - Letovice - Březová bez jiné zastávky). Linka R19 (Brno - Letovice - Kolín) bude zatím zachována ve stávající podobě s větší kapacitou souprav. Od 1.4.2021 dojde k úplnému zastavení provozu mezi stanicemi Brno - Česká Třebová (přes Letovice) až do ukončení výluky a bude zavedena ND i za linku R19 (pouze mezi stanicemi Brno hlavní nádraží - Česká Třebová), posílena linka Ex1 a linka R9. Open Rails 2021-03-20 05-06-37.jpgOpen Rails 2021-03-20 05-18-06.jpgOpen Rails 2021-03-20 05-22-48.jpgOpen Rails 2021-03-20 05-23-05.jpg

Tak nakonec nastala globální výluka již dnes, tj. 27.3.2021. Tzn. vedení linky R19 pouze v úseku, Česká Třebová - Kolín. Osobní vlaky linky S2 jsou nyní vedeny všechny až do stanice Křenovice horní nádraží. A jsou vedeny pouze v úseku Křenovice - Brno Krpole. v hodinovém taktu. Vzhledem k provozu mezi Brnem a Kénigem a jednokolejnosti mezi Brnem a Křenovicema, není reálná možnost vést takt půlhodinové. Naštěstí po dohodě s DPMB a BDS, je posílena linka 40 a zavedena linka 705 v trase: Brno Hl.n. - Sokolnice - Újezd - Křenovice - Blažovice - Ponětovice - Šlapanice - Brno slatina - Brno Hl.n. Na lince S2 mi tedy nyní pendlují 3 soupravy s oběma 263 a jednou 242. Linka R19 je vedena 162jkami. A linka R9 bude podle potřeby posílena, ale zatím to vypadá, že kapacita je dostačující. Open Rails 2021-03-25 11-02-12.jpgOpen Rails 2021-03-27 04-59-32.jpg

Krakeni jezdili z Prahy do Benešova. Někdy v roce 1994, když jsem šel od dráhy a přijel navštívit bývalého kolegu. Tak se pochlubil, jakou má v turnuse novou mašinku. Tak jsem se na tom i svezl. Někde mám i fotku ze stanoviště. Ale nemohu ji najít.

Na trať mezi Cajzlgradem a Benešovem bohužel těžce nemám kapacity. Krásně to lze vidět na snímku: všech pět souprav mezi Přerovem a Bohumínem mi vozí slovenské 460, jenž mám dlouhodobě půjčené od ZSSK. Jsem za ně moc rád! A už vůbec netuším odkud bych si měl vytáhnout dalších alespoň 15 až 20 technických jednotek 451 a 452. A ruku na srdce, pro příměsto, jakým je Cajzlgrad a jeho okolí, jsou Peršani s Honeckrama hrozně "neohrabaní". A navíc, ani těch Peršanů není bůh ví kolik. A to si otevřeně řekněme, že těch asi milion párů rychlíků a expresů by byl velký problém obsadit mašinama. :) Open Rails 2021-03-30 05-12-56.jpg

Našli, našli. Kraken ve své největší slávě zářící novotou v Benešově.

kraken1.JPGkraken2.JPG
Tak to muselo být ještě v době, kdy jsem byl na dráze, když jsem tam v montérkách a nádražácké košili. Asi jsem si tam odskočil po práci podívat se na toho nástupce 451/452. A nakonec to dopadlo jinak.

Jak já jsem byl naštvaný, když ty jednotky odvekslovali do Prahy, poté co jezdily mezi Ostravou Porubou a Českým Těšínem a on tam s nima jezdil Zbyněk. :)

Klidně, rád ji protáhnu. Já ji prvně obdivoval, když ji skládali ve Studénce, stejně jako předtím AČ2 pro SSSR. Pak jsem s Krakenem jezdil (vozil jsem se jako cestující), když jezdila mezi Porubou, Havířovem a Těšínem.

Klidně, rád ji protáhnu. Já ji prvně obdivoval, když ji skládali ve Studénce, stejně jako předtím AČ2 pro SSSR. Pak jsem s Krakenem jezdil (vozil jsem se jako cestující), když jezdila mezi Porubou, Havířovem a Těšínem.
Nedělal jsi náhodou nějakou aktivitu kdysi s tou AČ2 ???

Dělal, ale nikdy nevyšla. Myla pro MSTS a já mezi tím přešel na OR. Jinak ta jednotka má tolik polygonů, že se s ní MSTS tak pral, že když jsem ve Studénce nasadil dvě jednotky AČ2, tak normálně stuhnul na FPS 0. Takže mám v archívu a někdy až bude čas, tak bude pro OR.

Bohužel. Z těch stávajících k němu má nejblíže kabina 169 nebo nějaká "jetá" kabina ze 16x. Mají stejný unifik. pult i když z části odlišnou výbavou (hlavně bez toho analogového monitoru). Nic bližšího však nejspíš není.

Srovnání:
nahrady.jpg

Back
Nahoře