Trať BP - 24H timetable

Zdravím všechny,

po dlouhé době jsem se rozhodl k TT vrátit. Sice TT, ze kterého vychází fotky v tomto vlákně již nikdy nebude, ale mám v přípravě nové, lepší, promakanější a díky Panu Šemorovi i více motorové. Zároveň bych Vás chtěl poprosit o radu. Po poslední aktualizaci BP mi TrackViewer odmítá BP načíst a kvůli tomu práce nyní stagnují, jako IQ ve vedení ČD. Nemohu totiž vytvořit trasu, což je stěžejní pro tvorbu TT. Plus mám problém, že jakmile jsem měl cca nad 1000 souprav v tom minulém TT, tak jsem potkával šedivé vagóny a občas se to hryzalo. Podotýkám, že mám 11Gb grafiky, 5,2 GHz procesoru, 128Gb RAM a OR i trať mám na SSD disku. Díky za případnou pomoc a brzy očekávejte další fotky. Open Rails 2020-10-31 03-27-16.jpg

Bohužel mi to nepomohlo. Pořád mi to píše "Route cannot be loaded. Sorry. " Ať používám jakoukoli verzi OR, pořád to samé. Vím, že něco dělám blbě, ale nevím co.

Aha. Ještě mě napadlo, že bych mohl hledat problém v logu, tzn. následující chybová hláška:
Warning: Skipped unknown token Telepole in C:\Gejms\OR\MSTS celková BP\Train Simulator\ROUTES\Breclav - Praha\WORLD\w-005471+014780.w:line 74

Error: System.NullReferenceException: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.
v Orts.Simulation.Traveller.NextTrackVectorSection(Int32 trackVectorSectionIndex) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Traveller.cs:řádek 846
v Orts.Simulation.Traveller..ctor(TrackSectionsFile tSectionDat, TrackNode[] trackNodes, TrackNode startTrackNode, Int32 tileX, Int32 tileZ, Single x, Single z) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Traveller.cs:řádek 302
v Orts.Simulation.Traveller..ctor(TrackSectionsFile tSectionDat, TrackNode[] trackNodes, TrackNode startTrackNode, Int32 tileX, Int32 tileZ, Single x, Single z, TravellerDirection direction) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Traveller.cs:řádek 324
v Orts.Simulation.Signalling.Signals.AddSignal(Int32 trackNode, Int32 nodeIndx, SignalItem sigItem, Int32 TDBRef, TrackSectionsFile tsectiondat, TrackDatabaseFile tdbfile, Boolean& validSignal) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Signalling\Signals.cs:řádek 1099
v Orts.Simulation.Signalling.Signals.ScanSection(TrItem[] TrItems, TrackNode[] trackNodes, Int32 index, TrackSectionsFile tsectiondat, TrackDatabaseFile tdbfile, Dictionary`2 platformList, List`1 milepostList) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Signalling\Signals.cs:řádek 964
v Orts.Simulation.Signalling.Signals.BuildSignalList(TrItem[] TrItems, TrackNode[] trackNodes, TrackSectionsFile tsectiondat, TrackDatabaseFile tdbfile, Dictionary`2 platformList, List`1 milepostList) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Signalling\Signals.cs:řádek 652
v Orts.Simulation.Signalling.Signals..ctor(Simulator simulator, SignalConfigurationFile sigcfg, CancellationToken cancellation) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Signalling\Signals.cs:řádek 130
v Orts.Simulation.Simulator.Start(CancellationToken cancellation) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\Orts.Simulation\Simulation\Simulator.cs:řádek 434
v Orts.Viewer3D.Processes.GameStateRunActivity.Start(UserSettings settings, String acttype, String[] args) v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\GameStateRunActivity.cs:řádek 298
v Orts.Viewer3D.Processes.GameStateRunActivity.<>c__DisplayClass35_0.<Load>b__3() v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\GameStateRunActivity.cs:řádek 160
v Orts.Viewer3D.Processes.GameStateRunActivity.Load() v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\GameStateRunActivity.cs:řádek 201
v Orts.Viewer3D.Processes.LoaderProcess.Load() v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\LoaderProcess.cs:řádek 159
v Orts.Viewer3D.Processes.LoaderProcess.DoLoad() v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\LoaderProcess.cs:řádek 138
v Orts.Viewer3D.Processes.LoaderProcess.LoaderThread() v F:\ADRIANA\Carlo\OR_Work\Git_ORTS_source_mio\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\LoaderProcess.cs:řádek 109
v System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
v System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Děkuji všem co mi psali, nakonec jste mě dovedli k vyřešení. :D Ale chtěl bych Vás moc poprosit, které z dostupných OR jede nejplynuleji a dokáže si vzít více jak 4Gb ramek? Mám všude nad 100FPS a hryže se to i když mám zaplou Vsync. Děkuji všem za případné rady. Open Rails 2020-12-08 02-46-39.jpg

Tak snad doufám konečně bude vše klapat a já se můžu naplno pustit do tvorby TT se vší grácií. Jinak, testovací R998 Polický Uherák, mezi Hlavasem a Kénigem.Open Rails 2021-01-10 09-04-32.jpg

Dost možná pomůže i přechod na MG (MonoGame) verzi, má mnohem lepší správu paměti. Dále bohatě stačí ve zmíněném RTSS omezit FPS na 30 (základem je polovina fyzické obnovovací frekvence monitoru), frekvenci vert. synchro nastavit na polovinu FPS. To omezení FPS je podstatné i z toho důvodu, že jak na stejném vláknu s grafikou běží i fyzika, tak rozdílné FPS (natož potom nestabilní FPS) pak dokáže i rozhazovat interní časovače, v důsledku čehož se potom rozhodí i chování fyziky.

Moc děkuji, "zmrazení FPS" pomohlo. Doufám jen, že s přibývajícími vlaky to nebude "šednout" :D

Už se testují první vlaky s JŘ. Nebude to těžké, ale co za linku reprezentuje pestrobarevná souprava na snímku? Open Rails 2021-01-10 09-59-40.jpg

Tak tak. Linka R9, Brno Hlavní nádraží - Praha Smíchov. Teď si zrovna lámu hlavu jak smysluplně udělat oběhy. :D

Mám na Vás opět dotaz. Lámu si hlavu nad tím, zda Linky R8 a R9 oddělit, či ne. Vzhledem k tomu, že bude brzy probíhat dlouhá výluka Mezi Brnem a Blanskem, tak zvažuju jestli nepropojit radši R19 a R8. A nebo jestli nenechat R8 úplně samostatně. Open Rails 2021-01-10 04-04-08.jpg

Souprava vlaku linky R9 ze stanice Brno Hl.n. do stanice Kolín. V Havlíčkovým Brodě soupravu přebíral jiný strojvedoucí. Vzhledem k situaci ohledně Koronaviru a masivní závadě zabezpečovacího zařízení mezi stanicemi Březová nad Svitavou - Svitavy, jsou do odvolání zrušeny vlaky linky Ex3 v celé svojí trase. Mezi stanicemi Brno Hl.n. - Kolín, byla jako náhrada za zrušené spoje linky Ex3 zavedena posila linky R19. Tzn. Místo dvouhodinového taktu, zaveden takt hodinový a střídají se kategorie vlaků R a Rx. Spoje Rx zastavují pouze vybraných stanicách, aby se přiblížili jízdní době EC. Do odstranění závady zabezpečovacího zařízení budou všechny vlaky linky S2 končit ve stanici Letovice. Mezi Letovicema a Březovou je zavedena NAD, čekající vždy na příjezd vlaku od Brna a vlaky odjíždějící z Letovic, vždy vyčkávají příjezdu všech autobusů (řešeno barevnými kartičkami jenž si předávají řidiči autobusů a strojvedoucí). Plánuje se také posílení linky R13, avšak zatím nebyl zaznamenán významný nárůst počtu cestujících.Open Rails 2021-01-17 10-18-40.jpgOpen Rails 2021-01-17 10-26-26.jpgOpen Rails 2021-01-17 10-50-49.jpgOpen Rails 2021-01-17 10-52-28.jpgOpen Rails 2021-01-17 11-53-43.jpgOpen Rails 2021-01-17 11-54-16.jpgOpen Rails 2021-01-17 11-54-43.jpgOpen Rails 2021-01-17 10-13-00.jpg

Zdravím, měl bych na vás dotaz. Především pak na ty, kteří dlouhodobě existují v JMK. Co nevidět budu dělat linku S3. A chci se zeptat, jsem jediný komu přijde lepší vést vlaky linek S3 pouze do Tišnova a Křižanova, kde bude uskutečněn přestup na vlaky linek S39 do Žďáru a Brodu? Přijde mi totiž zcestné, aby vlak co jede z Břeclavi, jel až do Žďáru nad Sázavou (což na jeden zátah je zabijárna) a když po cestě čapne sekeru, tak se operativně obrací ve Skleným nebo jinde, pak R9 zastavuje místo osobáku a je to celkově složitější. Takhle by všechny vlaky linek S3 končili ve stanici Tišnov (jednou za 2 hodiny by jeden z nich končil v Křižanově, z pravidla ten, co jede z Šakvic) a v Křižanově by byl uskutečněn přestup na již zmíněné vlaky S39. A v Tišnově by jela S33 až do Žďár každé 2 hodiny. (Tedy by se dalo dostat z Tišnova do Žďáru každou hodinu, jednou tunelama a jednou přes kopečky). Co si o tom myslíte? Napadne vás něco, čím to ještě vylepšit, budu jedině rád, děkuji všem. :) Open Rails 2021-01-16 05-55-45.jpg

Vlídně zhlížející Petrov a R 808 jenž opouští stanici Brno, hlavní nádraží.
Edit příspěvku nad tímto: Nikoli konec v Křižanově, ale v Řikoníně, jsem asi myslela na něco jiného když jsem to psal. :D
Open Rails 2021-01-18 11-21-44.jpg

Back
Nahoře