ako spraviť výhybku???

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna marcooo
  • Datum začátku Datum začátku
M

marcooo

Host
ako mám spravit výhybku, uz som skúšal hocičo, ale nič nefungovalo :?: :?:

marcooo napsal:
ako mám spravit výhybku, uz som skúšal hocičo, ale nič nefungovalo :?: :?:

Nazdar "marcooo",
on to je /alespoň pro mě/ docela nicneříkající dotaz. :wink:
Jestli si dobře pamatuji na doby,kdy jsem se ve škole učil slovenštině,tak máš na mysli asi "vytvoření" výhybky.Tady Tě ale nepotěším.Výhybky jsou již vytvořeny a ty je jen můžeš pokládat v editoru tratí.
Jestliže máš na mysli přestavování výměn za jízdy,můžeš tak činit klávesou "G".To ale jen ve volné jízdě.Jde to prý i v aktivitách,ale jen u výměn manuálních.Tím Tě ale nechci zatěžovat,protože si tím sám nejsem jist.
Pokus se příště přesněji rozepsat o tom,co potřebuješ vyřešit.Ušetří se tím spousta času a práce. :wink:

David

Všechno jde. A proto není pravda, že kolejové části nelze vytvářet.
Každý kolejový díl se skládá z modelu koleje a popisu vlastností tohoto dílu v trati. Výměny jsou složitější v tom, že mají animované díly a jejich popis je složitější. Vytvoření modelu nějaké atypické výměny bych nepovažoval za tak složité a měl by to zvládnout v podstatě i mírně zkušený modelář. Horší je to se zápisem vlastností výměny. Ty musí být zapsány do souboru tsection.dat. Struktura zápisu je popsána hned v záhlaví tohoto souboru, je však velmi strohá, ale pokud pochopíš jak správně parametry napsat, nic ti nebrání udělat si svoje vlastní díly kolejí. Kolejové díly musí být zapsány i v souboru *.ref příslušné tratě, jinak je nemůžeš v editoru použít. Jakákoliv chyba v zápisu však může znefunkčnit MSTS a chyby se hledají velmi těžko.
Osobně bych bez opravdu dobrých znalostí nepokoušel osud. Navíc proč dělat něco, co už udělal nekdo jiný.
Existuje balík kolejových dílů X-Tracks, na jejichž tvorbě pracovalo několik autorů. Pokud nejsi spokojen se standardními díly MSTS, můžeš si stáhnout a nainstalovat tento balík. V dnešní verzi obsahuje snad všechny možné typy kolejí a výměn, které lze při stavbě trati použít.

Back
Nahoře