C3rv Tatra vagonka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna C3rv
  • Datum začátku Datum začátku
Nechci zde hodnotit, ani nijak zasahovat do sporu ohl. fotek. Ale hlavně by si mohli všichni uvědomit jednu věc. Všechny skiny jsou dělané na nějaký midel. Ten je na vrcholu celé pavučiny, od něhož vzniká XXX různých skinů. Kdyby se tak chovali modeláři, tak dodnes jezdíme se základním trainsetem. Asi tak. Ale vykrádání práce jiných bez svolení, asi taky košér nebude.

Cítím ještě potřebu něco napsat, tak se omlouvám.

Já si vážím toho, že Daniel několikrát šel speciálně kvůli mně a nafotil něco, co se mi zrovna hodilo, ať kvůli tomu, že do toho narval svůj čas, tak kvůli tomu, že díky němu mám fotky na mašinu, kterou už nafotit nelze. Z jeho strany je tam investovaný čas, o tom žádná. Ale pokud vim, všichni, kteří to děláme, ať už jezdíme nafocovat objekty, vozy, mašiny, všichni, co je skinujeme a případně modelujeme, tak to přeci děláme dobrovolně za společným účelem, a to sice, aby komunita měla zase o něco víc. Osobně jsem nikdy nic nedělal pro svůj užitek ale za vidinou toho, že komunitu obohatím a vyloženě jsem nesnášel lidi, kteří se chlubili soukromými skiny. Přijde mi proto relevantní, aby se využilo co nejvíce. Když se mi na disku valí fotky, které vím, že nevyužiji, tak je rád pošlu někomu, kdo vím, že z nich něco udělá, kdo to umí a následně zveřejní, aby komunita byla o něco bohatší. A byť je prasárna šířit cizí fotky, aniž by o tom autor věděl, tak když sám autor přestane komunikovat navzdory tomu, že já píši slušně a zajímám se, kde je problém, abychom našli řešení, ovšem bezvýsledně, tak nebudu kvůli tomu držet fotky, který nevyužiji, kor, když je to transparentní a všude je následně uveden. Nemám zapotřebí dělat levárny. Kdyby se skinovalo za účelem zisku, tak to pochopím ale jak už jsem psal, minimálně mně jde o něco úplně jiného. A sám Daniel, když se mi na začátku nabídl, tak psal, že je rád, že je konečně někdo, kdo třeba jeho fotky využije. Já chápu, že tam máte osobní spory, ale kurňa, není to ve výsledku jedno, kdo ten skin dělal a neměli bychom být rádi, že vůbec někdo něco dá veřejně v obstojné kvalitě? Protože chlubit se neveřejným, to umí každý, ale vytvořit a podělit se, to mám pocit, že se stalo vzácným. Jo, Filipovi skiny nebyly nikdy nic extra, polovinu ani nedokončil a když jo, tak nezveřejnil, ovšem nyní třeba jeho 742 345, já nevím, ale za mě je to skin opravdu povedený. 263 se přiznám, že jsem nezkoumal.

Nikdy asi nepochopím tuhletu hru na exkluzivitu.
Modelář udělá model, dá ho veřejně ke stažení.
Stavitel postaví trať, dá ji veřejně ke stažení.
Fotič nafotí fotky na skin, ale veřejně je nedá, protože co kdyby si je stáhl někdo, s kým se nebaví. Pošle je jenom tomu, tomu, tomu a tomu.
Představte si, že by modeláři a stavitelé postupovali stejně.

A teď mi odpusťte.. ono to tak v praxi není? Proč by někdo kdo si dá práci a ať už mašinu, vůz či objekt nafotí si nemohl vybrat komu fotky poskytne a komu ne? A přeci by měla být elementární slušnost pokud někdo od autora fotek fotky dostane je bez jeho souhlasu neposílal dál. Nebo se platu a žijeme ve světě kde se všechno může a všechno je "free" a stačí dát jen tlačítko stáhnout?! Přece dá rozum pokud autor fotky neposkytne veřejně ať už prostřednictvím nějakého úložiště nebo portálu tak jeho materiál nebudu šířit každému na potkání..

A teď mi odpusťte.. ono to tak v praxi není? Proč by někdo kdo si dá práci a ať už mašinu, vůz či objekt nafotí si nemohl vybrat komu fotky poskytne a komu ne? A přeci by měla být elementární slušnost pokud někdo od autora fotek fotky dostane je bez jeho souhlasu neposílal dál. Nebo se platu a žijeme ve světě kde se všechno může a všechno je "free" a stačí dát jen tlačítko stáhnout?! Přece dá rozum pokud autor fotky neposkytne veřejně ať už prostřednictvím nějakého úložiště nebo portálu tak jeho materiál nebudu šířit každému na potkání..
Ano, však to jsem i uznal, že je prasárna to poslat bez vědomí dal. Ale jak píšu, když se autor fotek přes veškerou moji slušnost chová jak hovado a ještě začne jeho novej stoupa na netu šířit kecy na moje jméno, tak se omlouvám, ale nemám důvod dal jednat fér, když se takhle chová on ke mně. Jak jsem psal, nebudu držet fotky který nevyužiji kvůli tomu, že jejich autorovi hrábne v bedně. A především, Daniel nikdy nic nezakázal.

Ano, však to jsem i uznal, že je prasárna to poslat bez vědomí dal. Ale jak píšu, když se autor fotek přes veškerou moji slušnost chová jak hovado a ještě začne jeho novej stoupa na netu šířit kecy na moje jméno, tak se omlouvám, ale nemám důvod dal jednat fér, když se takhle chová on ke mně. Jak jsem psal, nebudu držet fotky který nevyužiji kvůli tomu, že jejich autorovi hrábne v bedně. A především, Daniel nikdy nic nezakázal.
Na jednu stranu tu píšeš něco o prasárně a na druhou stranu potom uznáš, že jsi to vědomě a vlastně naschvál šířil dál.. tohle mi teda dvakrát košer nepřijde. Každopádně v tomhle případě opravdu není na místě ať už jste si udělali cokoliv jednat takovýmto způsobem a dělat takovéto naschvály.. ono jde o princip toho co jsem psal, pokud dotyčný fotky neposkytl veřejně jako veřejně (někde na úložiště) a svěřil je například Tobě a ať už se mezi Vámi jak jsem psal výše stalo cokoliv mělo by být tabu je jakkoliv šířit dál. Na jednu stranu si tu každý na fóru hraje na to jak dodržuje pravidla a jedná fér a na druhou tu ukazujete jak můžete všechno a žádná pravidla byť ta základní elementární co se týče slušnosti Vás nezajímají. Tímhle akorát všem zavíráte cestu. A závěrem jedna řečnická, myslíte, že s Tebou / Vámi potom bude někdo ochoten spolupracovat?

Kdyby takhle jako ty a spousta dalších přemýšlel třeba Hekl, tak tady spousta z vás nemáte s čím jezdit a to se nebavím jen o OR. Kdyby takhle přemýšlel Mates, který mimochodem obkroužil celou republiku, aby si to i sám nafotil, tak máme tratě bez spousty objektů, které jsou jako v reálu a takhle bych mohl pokračovat do halelůja. Hlavně mi nezapomeň argumentovat tím, že oni se tak přece rozhodli sami. Když jdu něco nafotit, tak to dělám z toho důvodu, aby ty fotky byly k něčemu platný, aby se toho ujal nějaký modelář a ve finále pro komunitu něco vzniklo ne?. Pokud to pošlu modeláři tak je mi vskutku jedno, jestli to pošle jinému modeláři. Důležité je, aby ty fotky nebyly někde veřejně na netu bez mého svolení. Př. dám svou fotku na zelpage jakožto její autor a pokud si jí někdo vyvěsí např. na svůj blog bez mého souhlasu a prezentuje to třeba jako vlastní, tak to v pořádku není. Ale tady prostě chlapec A nesympatizuje s chlapcem B a o tom to celé je, že se tu ve finále musí vytahovat nějaký copyright.

do si dá práci a ať už mašinu, vůz či objekt nafotí si nemohl vybrat komu fotky poskytne a komu ne?

Vybrat si může, psal jsem, že nechápu, proč to nedá veřejně. Práce s nafocením je pořád stejná a nemusí pak řešit, kdo fotky má a kdo ne.

žijeme ve světě kde se všechno může a všechno je "free" a stačí dát jen tlačítko stáhnout?!
Já v takovém světě žiju. Před lety mě jeden člen požádal o nafocení mašin, to jsem udělal a fotky dal veřejně.
Moje trať je veřejně ke stažení a jsou v ní modely, které jsem si stáhl z veřejných míst.

No já to tu asi více komentovat nebudu.. vlastně se schvaluje to, že každý může všechno a to k čemu došlo je ospravedlněno tím, že k ničemu vlastně nedošlo. Jeden mluvíme o voze a druhý o koze.. To je i svým způsobem signál nic pro "komunitu" nedělat. Více už se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu.

Na jednu stranu tu píšeš něco o prasárně a na druhou stranu potom uznáš, že jsi to vědomě a vlastně naschvál šířil dál.. tohle mi teda dvakrát košer nepřijde. Každopádně v tomhle případě opravdu není na místě ať už jste si udělali cokoliv jednat takovýmto způsobem a dělat takovéto naschvály.. ono jde o princip toho co jsem psal, pokud dotyčný fotky neposkytl veřejně jako veřejně (někde na úložiště) a svěřil je například Tobě a ať už se mezi Vámi jak jsem psal výše stalo cokoliv mělo by být tabu je jakkoliv šířit dál. Na jednu stranu si tu každý na fóru hraje na to jak dodržuje pravidla a jedná fér a na druhou tu ukazujete jak můžete všechno a žádná pravidla byť ta základní elementární co se týče slušnosti Vás nezajímají. Tímhle akorát všem zavíráte cestu. A závěrem jedna řečnická, myslíte, že s Tebou / Vámi potom bude někdo ochoten spolupracovat?
Píšeš o slušnosti, jo? Já sem nehodlám tahat sračky, ale přijde ti slušný, někomu bez důvodu posílat fakáče, absolutně ho následně vyignorovat bez jakýhokoliv vysvětlení a následně ještě šířit fámy na jeho jméno? Já bych neřekl půl slova, kdyby mi někdo jeho chování objasnil. Ale jediný, čeho jsem se dočkal je to, že Nicolas jak jeho tiskovej mluvčí furt někde něco píše, buď co vzkazuje Daniel a když ne zrovna to, tak to, jaká jsem kurva. To je fakt hrozná slušnost, místo toho, aby se někdo z nich sebral a na opakovanou výzvu to vyřešit slušně radši dál uráží ostatní. A to jsem to měl zájem řešit od začátku, co Daniel přestal reagovat a v době, kdy jsem nic neposlal. Daniel má ale hlavu v písku a vysvětlení jeho chování v době, kdy jsem nic neudělal jsem se nedočkal doteď. Ano, teď v právu klidně být mohou, ale v době, kdy ještě fakt nebyli, tak to bylo z jejich strany úplně stejný, tak teď ten důvod alespoň mají. Nezlob se na mě, já, když jednal slušně, tak to dopadlo tak, že jsem nedostal jedinou odpověď, maximálně tak titulaci na kurvu někde na discordu.

A naschvál šířil dál? Jo, to možná jo, jenže fakt ne naschvál tak, jak myslíš ty, aby se nějakej Daniel mohl posrat z toho, že jeho fotky má někdo jiný, ale naschvál kvůli tomu, aby z toho něco bylo. Jasně jsem řekl, že mi jde o něco jinýho, než o honění ega na tom, že mám fotky na toto a nedám to nikomu, když vím, že něco neudělám, tak to dám někomu, kdo to udělá a ZVEŘEJNÍ. Je Danielův problém, že sám od sebe přestal komunikovat a nehodlám kvůli tomu, že mu hráblo v bedně držet fotky, ze kterých nic neudělám, když na konci z toho je stejný užitek, jako kdyby to udělal kdokoliv jiný. Jsou to posraný fotky na textury, bejt to něco nevím, jako fotka na trati, neřeknu, ale tohle jsou snad fotky na to, abych z nich někdo něco vytvořil pro komunitu, které je zcela u zadku, kdo ty fotky vůbec fotil a paradoxně sám autor z toho nemá nic, krom uvedení někde v poznámkovým bloku.

Osobně už toho mám plný zuby, udělejte ze mě klidně kurvu, jak furt říkáte. Jestli mě teď má někdo za čuráka, tak prosím, já to vzdávám. Pokud mi kvůli tomu někdo přestane posílat fotky, tak fajn. Já už opravdu nemám chuť tady dál něco psát a nyní pomalu ani zveřejňovat. Ti, kteří se se mnou normálně baví a mají alespoň průměrnou hodnotu IQ snad chápou, že bych si nedovolil a že nemám ani důvod jejich fotky dál posílat, ať už kvůli tomu, že to co si od nich vezmu, tak si chci udělat sám, tak kvůli tomu, že oni se mnou komunikují normálně a mohu se jich vždy normálně případně zeptat, zda někam mohu fotky poskytnout. Mimo jiné, zrovna tu 263 mi Daniel přibalil sám od sebe k něčemu jinému, což nemá být výmluva, ale jen, kdyby někdo chtěl zkoušet říkat, že přece jsem si na ni vzal fotky a že píšu, že to co si vezmu, tak si chci udělat sám.
A u svých již veřejných skinů jsem se ještě ptal, zda jsou všichni ok se zveřejněním, a to i do RW.

Chalani ja by som to povedal len v krátkosti svoj názor. V prvom rade si Vážim všetkých ľudí, ktorý nejak niečo robia pre OR. Či už je to samotný tým OR CZ/SK ( ladiči, kabinári, zvukári, fyzikari...proste všetci čo to rozvijajú ), skinári, stavitelia tratí, tý čo fotia materiali či už k trati nebo k skinom. Fakt všetci to robíte na úkor svojho času aby sa OR CZ/SK ako komunita posunula na level stale vyššie. Tiež sám keď mám čas tak niečo vytvorím a podelím sa o to, a je na každom svedomí a chuti či si niečo odo mňa stiahne. Samozrejme si uvedomujem že moje skiny niesu dokonalé. Ale všetci to robíme za maximalne jedno Ďakujem či Like. Avšak konečná odmena je tá že OR CZ/SK je vysoko hodnotené aj u našich susedov napr. v maďarsku ktorý ticho závidia ako nam to krasne fakčí. Nikto z nás nieje dokonalý a každý robí chyby, ale nepríde mi fér osočovať hoc koho na úkor chýb. Mne osobne sa páči v maďarskej skupine to že sú si ochotný pomôcť, niečo si poslať a taktiež zverejniť. Ale ak každý z nás bude ťahať za iný koniec povrazu, ľudia v konečnej časti môžu prísť o chuť dalej tvoriť aj to možno maličko čo im čas dovolí. Preto skúste si každý vstúpiť do svedomia, a skúste porozmýšlať nad mottom : "Všetci spolu silnejší " .

Prajem Vám veľa síl, trpezlivosti a chute do práce pre OR.

Back
Nahoře