Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Krása, díky za veľmi pekný nový model.

Naposled editoval moderátor:
Nákladných vagónov neni nikdy dosť. Preto som v rámci oddychu a hlavne odreagovania sa prichystal model nákladného vagóna stavebného vlaku, pôvodne rady Gkks ČSD. Zostáva prispôsobiť zopár detailov, inak by bol model hotový a pojazdný. Snáď vytvorím i normálnu drážnu variantu s červenohnedým náterom.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xtrain.alsat.sk/work/freight/gkks-sv-sm.jpg[/url]

Vzhľadom na to, že už ani neviem, kto mi poslal fotky na textúru, budem rád, keď sa identifikuje a ozve ... zrejme to bol Duuso alebo Marian Šimo - fakt si vôbec nepamätám.

Tax napsal:
Nákladných vagónov neni nikdy dosť.
To je pravda, tých nie je nikdy dosť, tieto fotky ti posielal asi Marian, ale výsledok je pekný.

Tož možete sosat ... Model má nastavené spriahla na 30 cm a je použitý LOD s viditeľnosťou 150 a 1500 m.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xtrain.alsat.sk/scr/gkks/gkks-grsv2asm.jpg[/url]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xtrain.alsat.sk/scr/gkks/gkks-grsv3bsm.jpg[/url]

V prípade záujmu nie je problém naklonovať aj Low-Poly variantu.
Zvažujem aj o vytvorení tzv. "drážnej" varianty za predpokladu, že zavadím o nejaký vhodný materiál na textúru.

Ten "maďarský" model vozňa Eas má poprehadzované LOD.
1. LOD 50m 3201polys
2. LOD 80m 2334polys
3. LOD 120m 1590polys
4. LOD 180m 962polys
5. LOD 220m 162polys
6. LOD 270m 804polys
7. LOD 350m 448polys
8. LOD 450m 272polys
9. LOD 2000m 196polys

V piatom stupni zmiznú celé podvozky aby sa zase v ďaľšom stupni vrátili. Model má zbytočne veľa LOD keď má iba 3201 polys čo predstavuje zaťaženie iba 0.66 kujus.

Nič to, treba brať ohľad na to že Ondrov Eas bol jedným z prvých modelov pre MSTS.

Dnes som uvoľnil k downloadu voz zssk_Shimms-AX BENET, sťahujte na známej stránke.Vyladil som to na 30 cm.

Abyste si nemysleli, že svůj čas jen zbůhdarma tratím diskusemi na foru, v pondělí jsem začal dělat na nové variantě služebního vagonu Ds-k (známější jako Daak). Z původního modelu nezůstal kámen na kameni a dokonce jsem model vybavil stínem a oběma animovanými dveřmi na bocích skříně. Tady je malá upoutávka na nový model, bohužel jsem po exportu zjistil nějaké drobné nesrovnalosti v napojení střechy na skříň, takže musí znova do dílen.

92a2abd1f4fcc86392d8dd09687791d2.jpg

a v MSTS vypadá Ds-k takhle

03d907e06415946e1d7b232dbe8e69e1.jpg

Naozaj krása. Predpokladám, že sa bude robiť aj súčasná varianta - t.j. oválne nárazníky a iné drobnosti. Ak by bol záujem o fotky slovenskej varianty, stačí sa ozvať.

Tak ode dneška od 17.15 můžete stahovat novou variantu služebního vagonu Ds-k a Ds na známé adrese. Dovolil jsem si do modelu doplnit Džordžův a Kankův nápad se stínem, tak zkuste posoudit jak se vám to líbí. Mě osobně dost 8) Tak a sosejte. Snad je všechno v pořádku :wink:

aaad8d2889b7e00deed559a4193dd716.jpg

Back
Nahoře