Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Koncové svetlá na poslednom vagóne používam namiesto koncoviek. Lebo vždy posledný vozeň bude mať označenie Koniec vlaku. Keby som použil model koncoviek a počas aktivity odpojím vozne od konca vlaku tak posledný vozeň je bez označenia Koniec vlaku. Ak na koniec vlaku pripojím vozne, koncovky by som mal niekde v strede vlaku. Takže z týchto dôvodov používam na označenie konca vlaku svetlá.
Ideálne by bolo, keby sa dala nadefinovať aj ďaľšia textúra svetla - textúra koncoviek. Potom by som mal vždy koncovky tam kde majú byť. Ale to je hudba budúcnosti...

Tak jsem zkoušel ten udělat ten Eaos, jako předlohu jsem použil cd_Eas z trainsetu BP, sice je Eas jiný než Eaos ale jakž-takž to sedí. Zatím je to nic moc, je na tom ještě dost práce
97f44fca2753bcc3f5ebcb112772fc48.jpg

Naposled editoval moderátor:
Kebarko napsal:
Koncové svetlá na poslednom vagóne používam namiesto koncoviek. Lebo vždy posledný vozeň bude mať označenie Koniec vlaku. Keby som použil model koncoviek a počas aktivity odpojím vozne od konca vlaku tak posledný vozeň je bez označenia Koniec vlaku. Ak na koniec vlaku pripojím vozne, koncovky by som mal niekde v strede vlaku. Takže z týchto dôvodov používam na označenie konca vlaku svetlá.
Ideálne by bolo, keby sa dala nadefinovať aj ďaľšia textúra svetla - textúra koncoviek. Potom by som mal vždy koncovky tam kde majú byť. Ale to je hudba budúcnosti...
Tak tohle už mě trápilo před čtyřmi roky, a zkoušel jsem co by se s tím dalo dělat. Napsal jsem takovou výzvu: http://doskoly.cz/trainsim/konce/konce.htm
Tehdy se ještě o Džordžovi nevědělo. Ale ani dneska nechce slyšet moje přání. Vím že toho pro MSTS už udělal hodně, a třeba se na to taky někdy podívá.

Protože jsem při tvorbě lokomotivy 414.2 narazil na nedostatek vhodných vagonů z doby ČSD, rozhodl jsem se s tím něco udělat. Vytvořil jsem tedy sadu úplně nových vagonů řady Vtr (ten starý byl vážně hrozný) a pokračuji v tvorbě dál - nízkostěnný Vtdr a kryté vozy Ztr a Ztrc jsou již rozpracovány. V balíčku Vtr je jako bonus spojovací vůz. Pokud máte někdo ze Slovenska fotky, neměl by být problém repaintu tohoto vagonu na pozdější řadu U-x v modré. Na ukázku malý obrázek Vtr.

a2f058de34b662a786cc874303a29e8e.jpg

Ke stažení je samozřejmě na stránkách Pilow

Pekné, moc podarené ... ( kurník šopa, keď už nikto iný ťa nepochváli, tak to urobím ja , všetci ostatní čušia jak voš pod chrastou, asi čakajú na novú x63-ku alebo čo )

Tax napsal:
Pekné, moc podarené ... ( kurník šopa, keď už nikto iný ťa nepochváli, tak to urobím ja , všetci ostatní čušia jak voš pod chrastou, asi čakajú na novú x63-ku alebo čo )
Je to pravda ,že je to úžasný.Člověk na to kouká s otevřenou pusou jaká je to krása. :ole:

Jsem v šoku krásou... Kdysi jsem chtěl skinovat ten starý Vtr, ale vykašlal se na to (jeden kus stojí v Olomouckém depu a já jsem si jej vyfotil)

Tax napsal:
To ne, ostatní se bojí cokoliv napsat, když jsi chválení zakázal... 8)

Michal napsal:
To ne, ostatní se bojí cokoliv napsat, když jsi chválení zakázal... 8)
:lol: Tuším si praštil klinec po hlavičke :lol: Máš za to jedno veľké bezvýznamné plus

Ronoath napsal:
Jsem v šoku krásou... Kdysi jsem chtěl skinovat ten starý Vtr, ale vykašlal se na to (jeden kus stojí v Olomouckém depu a já jsem si jej vyfotil)

No, jestli máš chuť tak můžeš naskinovat tenhle, mělo by to jít snadno až naprosto snadno Jen bude zřejmě problém s brzdařskou budkou, ale ty byly stejně v průběhu provozu odebírány. Ozvi se mailem, jestli budeš mít zájem, domluvíme se na případné spolupráci.

Pikku napsal:
Ronoath napsal:

No, jestli máš chuť tak můžeš naskinovat tenhle, mělo by to jít snadno až naprosto snadno Jen bude zřejmě problém s brzdařskou budkou, ale ty byly stejně v průběhu provozu odebírány. Ozvi se mailem, jestli budeš mít zájem, domluvíme se na případné spolupráci.

Mám pocit, že nějaký starý krytý vůz stojí v depu v Libni, mohl bych udělat foto...jen je asi z jedné strany ozdobený nápisem " nepohybovat"...ale jinak by ušel, teda pokud by nevadil stářím zašlý nátěr.

kulica napsal:
Mám pocit, že nějaký starý krytý vůz stojí v depu v Libni, mohl bych udělat foto...jen je asi z jedné strany ozdobený nápisem " nepohybovat"...ale jinak by ušel, teda pokud by nevadil stářím zašlý nátěr.

Nafoť, pošli, uvidíme - ne všechny fotky jsou použitelné, ale někdy se něco najde. (Hlavně pozor na rybí oko a podobné úlety.)

Pikku napsal:
kulica napsal:

Nafoť, pošli, uvidíme - ne všechny fotky jsou použitelné, ale někdy se něco najde. (Hlavně pozor na rybí oko a podobné úlety.)

Pokud bude sluníčko tak zítra nafotím...celkové pohledy+detaily. Stojí na místě kde není žádný plevel, keře a nic jiného.

kulica napsal:
Pokud bude sluníčko tak zítra nafotím...celkové pohledy+detaily. Stojí na místě kde není žádný plevel, keře a nic jiného.

Slunce není dobré pro fotografie. Lepší je pod mrakem, fotografie neruší odlesky a stíny. Nafoť co můžeš, pak mi kontaktuj mailem a domluvíme se.

No deň som tu nebol a hľa : Prekrásne nákladné vozy ČSD-Pikku skladám klobúk.
Ad Tax: Na tú x63-ku čakám stále... :lol:

duuso napsal:
Ad Tax: Na tú x63-ku čakám stále... :lol:
Ja zas na nezasnežené fotky strechy ... no ale keď si sám nenafotím ... :lol:

Niečo budem musieť vymyslieť, asi naklonujem Duusa č.2...ten prvý bude robiť trať, skinovať modely a robiť kabíny a ten druhý bude chodiť po strechách s foťákom...

Back
Nahoře