Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Odteraz si môžete stiahnuť tieto pekné modely vagónov Za/Gags ČSD a Gags ČD:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-freight/csd_za2_ht.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-freight/cd_gags_ht.jpg

Autorom je Milan Marek ( Hummus ), poradcom pri exporte do MSTS Vrbam, moja maličkosť urobila inštaláky a poskytla webový priestor.
Modely sú nastavené na default spriahlo 30 cm a sú vybavené viacstupňovým LOD. Názvoslovie prosím neriešte, je to tak, ako to je a nediskutujeme o tom.

Taxi paráda. Teď zrovna dodělávám aktivitu pro 2 kolejku a teď kouknu na fórum a další nákladní vůz ČSD na světě. Hned ho zařadím a proženu po trati. :D Díky moc za nádherné modely. S pozdravem Dan. :D

Fú, já teraz makando na iných frontoch a to doslova :lol: ...ale raz prečo nie ?

Naposled editoval moderátor:
Tax, ešte spusti ten download Gkks a spravil si mi dokonalú radosť. :lol:

duuso napsal:
Tax, ešte spusti ten download Gkks a spravil si mi dokonalú radosť. :lol:
Pri Gkks nedopatrením zostal link na dnes už nefunkčné Martensove počítadlo. Je to opravené, môžeš sosať.

Mozno trochu blba otazka , ale aky je vlastne rozdiel medzi tymto vozom a tym co ma na bocnici napis pre obylniny ? Mne sa to konstrukcne javi rovnake.

Re: Nákladné�ozy-skiny,repainty,modely

AirVolk napsal:
Mozno trochu blba otazka , ale aky je vlastne rozdiel medzi tymto vozom a tym co ma na bocnici napis pre obylniny ? Mne sa to konstrukcne javi rovnake.
V podstate je takmer rovnaký, pre obiloviny má označnie Hadgs a má nayše výsypné klapky v podlahe.

Ten voz Gkks nemá chybu, do rôznych stavebných a pracovných vlakov sa hodí ako hrom, díky Laci, dokonca tú mašinu 742 643 z Mostného obvodu čo stojí na fotke v readme pred týmto vozom mám aj nafotenú na textúry...Len by som načrtol jednu vec, samozrejme nemyslím to zle, tomuto vozu nechýba veľa k baterkáču radu 010 ZSCS, boli tuším robené z týchto poľských vozov, alebo sa mýlim?

duuso napsal:
Ten voz Gkks nemá chybu ...
:lol: Tuším si objavil Ameriku, ten voz je tam od októbra či novembra. Plánujem aj drážnu variantu, ovšem na to treba niečo voľného času a zopár fotiek. Baterkáč neni problém, no chýbajú mi kvalitné podklady: výkres aj fotky použiteľné na textúry. Ak by som sa pustil do baterkáča z toho, čo mám, vznikla by akurát tak polofikcia a myslím že to nechceme ... Vieš si predstaviť, koľko detailistov, realistov a im podobných odborníkov by sa do mňa pustilo, že tvorím zas nejaké zhovadilosti ?

Chlapi hezký den, nevím kam to napsat, ale když se to týká nákladních vozů, tak asi sem. Nevíte někdo prosím, jakou měli povolenou rychlost "Bunkráky" Wa a Falls u ČSD. U readme vozů to není a v katalogu nákladních vozů taky ne. Nerad bych jim v aktivitě dal nejakou "nadrychlost" :D . S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Chlapi hezký den, nevím kam to napsat, ...
Toto sa už tu na fóre riešilo. Zjednodušene platí toto: ak nie je na konci radového označenia malé s, tak 80 km/h, ak je tam jedno malé s, tak 100 km/h, ak sú dve malé s tak 120 km/h. Ešte poznamenám, že to platí len na nové medzinárodné značenie, na staré národné označenie ČSD sa toto nevzťahuje.
Facc = 80 km/h ( Glm, Fall ... )
Faccs = 100 km/h ( Es, Falls, Gags ... )
Gbs = 100 km/h
Gbss = 120 km/h

U starého označenia sa to nedá jednoznačne určit, pretože napríklad Wa + Wap môžu byť Fall, ale Wap je aj Falls, Sa a Sas môžu byť Facc ale aj Faccs :lol:

Díky moc za vysvětlení. Takže jestli jsem to správně pochopil, tak komkrétně ty Bunkráky s označením Wa od Pikka by měly mít povolenou rychlost 80km/h. Dan

Dan J. napsal:
Díky moc za vysvětlení. Takže jestli jsem to správně pochopil, tak komkrétně ty Bunkráky s označením Wa od Pikka by měly mít povolenou rychlost 80km/h. Dan
Jo, Wapky CSD měly 80km/h a ložily se na 80t hrubé hmotnosti(+-).

Falls -y mají tuším ještě další omezení - 100km/h prázdné a ložené 80 km/h

Back
Nahoře